ZP A okres PD
ZP A okres PD
Zdravim,
Chcel by som si urobit ZP skupiny A, avsak docital som sa, ze prave v okrese PD s tym robia znacne problemy. Ako dovod je samozrejme hlavne ochrana zivota, na druhom mieste majetok. Nie som podnikatel, zakonom dane podmienky splnam. Neviem co presne napisat do uvedenia dovodu, chodim autom po celom slovensku na dlhe trasy hlavne v noci s nutnostou zastavovania na odpocinok, pricom neustale mam so sebou aj majetok(2 notebooky, z toho jeden firemny s firemnymi udajmi o zakaznikoch(velke firmy) a jeden sukromny, s firemnymi udajmi o mensej firme + dalsie menej dolezite veci). Nemam zrovna 190cm a 100kg, takze silnejsiemu utocnikovi sa nemam sancu ubranit. Pytal som sa policajta(iny okres), ten mi na to povedal(po otazke, ci je to taky problem ked nie som podnikatel) ze je to sprostost a ze aj bezny clovek ma pravo na obranu, a vraj on v tom nevidi problem. Takze tu zostavaju len tie zahadne famy o okrese PD. Viete poradit, co a ako?
Chcel by som si urobit ZP skupiny A, avsak docital som sa, ze prave v okrese PD s tym robia znacne problemy. Ako dovod je samozrejme hlavne ochrana zivota, na druhom mieste majetok. Nie som podnikatel, zakonom dane podmienky splnam. Neviem co presne napisat do uvedenia dovodu, chodim autom po celom slovensku na dlhe trasy hlavne v noci s nutnostou zastavovania na odpocinok, pricom neustale mam so sebou aj majetok(2 notebooky, z toho jeden firemny s firemnymi udajmi o zakaznikoch(velke firmy) a jeden sukromny, s firemnymi udajmi o mensej firme + dalsie menej dolezite veci). Nemam zrovna 190cm a 100kg, takze silnejsiemu utocnikovi sa nemam sancu ubranit. Pytal som sa policajta(iny okres), ten mi na to povedal(po otazke, ci je to taky problem ked nie som podnikatel) ze je to sprostost a ze aj bezny clovek ma pravo na obranu, a vraj on v tom nevidi problem. Takze tu zostavaju len tie zahadne famy o okrese PD. Viete poradit, co a ako?
-
inspiring_tharp
Ach, keby kazdy policajt bol taky.....lenochod napísal:Pytal som sa policajta(iny okres), ten mi na to povedal(po otazke, ci je to taky problem ked nie som podnikatel) ze je to sprostost a ze aj bezny clovek ma pravo na obranu, a vraj on v tom nevidi problem.
Lenochod, vypýtaj si od zamestnávateľa potvrdenie, že ti je zverený majetok firmy, ktorého odcudzením by vznikli značné škody. Prípadne špecifikuj, o aké vybavenie ide (notebook...) a doplň, že ho potrebuješ na výkon povolania. To by malo policajtovi stačiť, aby bol v prípade potreby krytý a mohol ti dať Áčko.

Nerozumiem tomu pojmu "policajtovi aby bol kryty". Pred cim? Ved ked zakonom dane podmienky splnam, co mu pomoze potvrdenie o niecom, co podla zakona vlastne ani nieje nutnostou? Budem tam musiet zbehnut, hoc asi najskor v pondelok. Vraj policajt poradi, ako treba napisat spravne odovodnenie(o com sice prinajmensom pochybujem), ale tak uvidim co sa dozviem. Najdolezitejsi fakt bude pravdepodobne to, ako sa prislusnik vyspal. Inak co som pozeral vzory tlaciv na nete, nie je tam zrovna vela miesta pre vyplnenie odovodnenia. Treba pisat co najstrucnejsie, alebo sa rozkecavat?
- policajti maju nejake interne smernice, ktore sice nikto nikdy nevidel
, ale radi sa na ne odvolavaju. A chapem, ze aj slusny policajt je urcite radsej, ak ma schvalenie A-cka cim obhajit pred nadriadenym prip. kontrolou
- niekto poradi, niekto odradi. Zavisi to od konkretneho policajta a od toho, ake maju na danom oddeleni 'zvyklosti'. Vyskusaj, uvidis - prinajhorsom skoncis s B-ckom a ziskas skusenost, ako na to pri dalsom pokuse
- potvrdenie (napr. od zamestnavatela) prilozis na osobitnom papieri (najlepsie hlavickovom
), netreba vypisovat litanie priamo do tlaciva
- niekto poradi, niekto odradi. Zavisi to od konkretneho policajta a od toho, ake maju na danom oddeleni 'zvyklosti'. Vyskusaj, uvidis - prinajhorsom skoncis s B-ckom a ziskas skusenost, ako na to pri dalsom pokuse
- potvrdenie (napr. od zamestnavatela) prilozis na osobitnom papieri (najlepsie hlavickovom
-
inspiring_tharp
-
inspiring_ritchie
Najlepšie by bolo, keby Ti poradil niekto z PD, kto to už absolvoval. Takto sú to len naše dohady. Napr. ja som do žiadosti napísal všetko, čo ma napadlo, ale na druhej strane som počul, že niekde to nemajú radi, lebo môžu nadobudnúť pocit, že chceš A (zbraň) za každú cenu, čo si môžu vysvetliť po svojom. Iný kraj, iný mrav...
U nas na zbraniach bolo na nastenke tlacivo komu mozno poskytnut skupinu A.Bolo tam nieco o podnikateloch,pravnicke osoby atd.Kamarat pred casom dostal acko na zaklade potvrdenia obce ze byva na vzdialenom mieste.Dalsi dostal acko ked uz bol prepadnuty.Ja som mal acko kedysi na zaklade potvrdenia zamestnavatela ze prevazam peniaze.Teraz mam acko ako predseda klubu,je nas vela clenov,chodim po sutaziach na celom uzemi SR,prepravujem mnozstvo penazi na platby startovneho,zbrane ,municiu.Prevazam klubove peniaze do banky.Dalej my strel.zvaz poslal papier ze som clen SSZ-predseda klubu.U nas vraj cim viac papierov mas tym su oni viac kryty.Ale je to aj mozno tím ze vidia ci si amater,profik,niekedy je to posudenie divne.Ale zial do toho my uz neurobime nic.
Ked chces Acko a splnas vsetky zakonne podmienky, staci strucne napisat: na ochranu osoby, zdravia a majetku a ustne mu vysvetlis, preco to chces. Ak bude od teba pytat nieco naviac, je to nad ramec zakona. Treba mu dat hned do ruky zakon o zbraniach a nech ti to tam cituje, kde sa vyzaduje ziv. list, potvrdenie od zamestnavatela a pod. Ja by som si tu ziadost podal napriek ich protestom. Ak by ti tu ziadost potom bezdovodne zamietli, odporucam sa obrátiť na útvary kontroly krajských riaditeľstiev PZ, Prezídia PZ alebo Odbor kontroly SKIS MV SR. Teba vôbec nemusia zaujimat ich interne smernice na znizovanie stavov drzitelov ZP sk. A. Ako poslednu moznost by som sa obratil listom aj na poslancov branno-bezpečnostneho výboru NR SR
a informoval ich o pozicii zakona o zbraniach v praxi ako sa (ne)dodrzuje zo strany PZ SR a to najlepsie Palka, ktory sa pod ten zakon aj podpisal.
Naposledy upravil/-a C08R4 v 02 Júl 2009, 13:13, upravené celkom 2 krát.
-
inspiring_tharp
Ja som isiel presne takto, a hned mi povedal, ze nech vsetko co som mu povedal aj napisem do ziadosti. Potom bez problemov zobral ziadost.C08R4 napísal:staci strucne napisat: na ochranu osoby, zdravia a majetku a ustne mu vysvetlis, preco to chces
Hacik je v tom, ze jedna zo zakonnych podmienok je preukazanie dovodu drzania alebo nosenia zbrane a streliva, a nikde nie je specifikovane co je dostatocny dovod. Je to subjektivna vec. Napriklad ja som toho nazoru, ze je dostatocnym dovodom schopnost obrany proti pripadnym utokom/prepadom, aj ked neprevazam peniaze, a nie som ani zivnostnik.
Pripada mi absurdne clovek ktory slpna podmnienky bezuhonnosti a spolahlivosti a presiel cez lekarsku prehliadku, perfektne pozna patricne zakony a ponuknu mu iba B/Ecko, je to podla mna cipovina, pretoze az je to somar (A taky by nepresiel cez taketo podmienky podla mna, ale nejake to promile sa asi najde), tak pruser so zbranou spravi aj ked dostane iba Fko
. Podla mna zbytocne sa tu robia komedie okolo toho, ak si to porovnate s podmienkami vydavania zbrani na nosenie s viacerymi statmi EU, napr: krajiny Skandinavie, tak je to prehnane a to este nemate zbran na nosenie
a este tu chcu ist ty nasi nieco sprisnovat
, je to bezdôvodne, no nejaky divoky zapad som zatial tu u nas nespozoroval, ze by to bolo nutne zavadzat nejake restrikcie
.
-
inspiring_proskuriakova
no na Slovensku sa povazuje, ze aby mal clovek ZP A, musi byt poloboh, mimoriadne ohrozena osoba, alebo tak dokonaly clovek, akym nebol ani Jezis Kristus... nech mi nikto nehovori, ze zneuzitiu zbrane zabrani ZP B... je to blbost... ale za to moze aj celkove povedomie na Slovensku... "naco ti je ta zbran, vsak neprevazas peniaze?"...