CZ-82 polygonalna hlaven

inspiring_kepler

Príspevok od používateľa inspiring_kepler »

Ked pridem tak len ako divak, este som takuto sutaz nazivo nevidel.
A do Cachtic to z BN nie je tak daleko :-)
Používateľov profilový obrázok
igoros
moderátor
Registered for: 19 years 8 months

Príspevok od používateľa igoros »

STE OT!!!
infallible_jemison

Príspevok od používateľa infallible_jemison »

[quote="majac"]RadoK ty si asi velmi nevazis svoj vyvrt. ved to je bohotuhacstvo, cpat naboje vz82 do drazkovaneho vyvrtu na Makarove. neoverene informacie hovoria o 1 krabicke(50ks) potrebnych k nevratnym zmenam na vyvrte, ktore uz maju vplyv na presnost. doporucujem od tejto cinnosti upustit, ak mas vela municie vz82, zozen si CZ82 ktora je na tuto municiu stavana

Veru tak!!! Makarov vz 82 je strelivo vyvynuté výsostne pre potrebu armády a polície a je určené len do polygon.hlavní a je to z humánnych dôvodov. A to s tou priebojnosťou je veru tak. 82 zastaviť auto strelou na pneu je skôr scifi ako skutočnosť :lol: Je to proste prskavka,ktorá robí viac hluku ako osohu!! Ak ČZ-tu tak by som volil 85 kombat alebo klasiku,prevratnú 75!! Tie som strieľal po kukláčoch a išli fantasticky!! 30 roč zbrane ,vystrieľané 10 000 nábojov a v pohode. Chcel by som po takom zábere vydieť Glock 17,19... :P :P
arminius
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa arminius »

vizir

ČO SI ROBIL :?: :!: :?: :!: :?: :!:
Tie som strieľal po kukláčoch
Buď si sa zle vyjadril , alebo zle čítam ....či..?

Opitý tiež nie som .... :wink:
inspiring_bose

Príspevok od používateľa inspiring_bose »

Arminius on nestrielal fyzicky po kuklacoch, ale mal zbrane po kuklach... :D :D To by si dal strielat po kuklach zabalenych.... :D
inspiring_bose

Príspevok od používateľa inspiring_bose »

Vizir, tak to vedz ze po takom zabere Glock bude strielat dalej...pre glock 10 000 ran je akurat zabeh a prvykrat treba cistit udernik :D :D ...takze neboj mlok vydrzi aj iny zaber... 8)
arminius
častý prispievateľ

kuro159 napísal:Arminius on nestrielal fyzicky po kuklacoch, ale mal zbrane po kuklach... :D :D To by si dal strielat po kuklach zabalenych.... :D
Slovenčina naša rodná .... :lol:

Aspoň vidno , keď sa napíše nevhodný slovosled , výrazy , aký to potom v konečnom dôsledku dáva význam vety ... :wink:
BALISTIK
moderátor
Registered for: 18 years 8 months

Príspevok od používateľa BALISTIK »

Arminius-už som myslel ze niesi vo forme :twisted: dlho si nic neopraval :lol:
arminius
častý prispievateľ

BALISTIK

Viacej dní , ako klobás ... :wink:

By ste si potom zvykli , nebol by som zaujímavý , kua ... :lol: :lol: :lol:

P.S.:
niesi
sa píše nie si , t.j. oddelene a nie spolu .... :!: :lol: :lol:
xmaster
prispievateľ
Registered for: 19 years 2 months

Príspevok od používateľa xmaster »

chlapi potrebujem zistit ako sa na 82-ke uvolnuje cielnik lebo si ju potrebujem nastrelit...ako ju pozeram tak tesne pred cielnikom je taka priehlbina a nikde ziadnu skrutku ani kolik nevidim a tipujem ze ich ani nenajdem...ma to ist hrubou silou alebo je na to nejaky tajny tah???
na cca 15 metrov mi striela asi 15 cm do lava...
ak ste to niekto robili tak dajte vediet...
BALISTIK
moderátor

Cielnik mas zaisteny len malou jamkou s jamkara,na zavere a cielniku.Posun mierne pravo,troska hrubsou silou :lol:
xmaster
prispievateľ
Registered for: 19 years 2 months

Príspevok od používateľa xmaster »

no rastik dakujem za promtnu odpoved...inac aj som si myslel ze tam nic nebude len som nevedel ako to zaistit...asi sa s tym budem musiet pohrat na strelnici...
eager_meitner

Príspevok od používateľa eager_meitner »

Co sa týka polygonu verzus drážky presnosť a vedenie strely je rovnocenné.Ruské makarovy a čecké 82-ky majú dynamický záver.Aby rusi zvýšili dopadovú energiu strely(z neuzamknutého záveru)vyvinuli 9mm makarov ktorý má strelu zo spekaných karbidov.Zbraň osadili hlavňou s polygonálnym vývrtom.VýHODY TOHTO RIEšENIA Sú:omnoho lacnejšia výroba zbraní s dynamickým záverom,polygonálna hlaveň plus ľahká karbidová strela znamená menší prevádzkový tlak,zvýšenie rýchlosti strely a tým aj účinku v cieli.Makarov dosahuje asi 2tretiny dopadovej energie v porovnaní z 9luger,to bohate stačí.Bez nutnosti drahého vývoja a drahej výroby vyzbrojili všetky zložky arm. a polície.A ešte pol sveta,dobrý marketing.kto tvrdí že 9makarov je slabý nevie o com hovorí.Vždy sa mi páčila jeho presnosť 25m jedna diera.
eager_meitner

Príspevok od používateľa eager_meitner »

Co sa týka polygonu verzus drážky presnosť a vedenie strely je rovnocenné.Ruské makarovy a čecké 82-ky majú dynamický záver.Aby rusi zvýšili dopadovú energiu strely(z neuzamknutého záveru)vyvinuli 9mm makarov ktorý má strelu zo spekaných karbidov.Zbraň osadili hlavňou s polygonálnym vývrtom.VýHODY TOHTO RIEšENIA Sú:omnoho lacnejšia výroba zbraní s dynamickým záverom,polygonálna hlaveň plus ľahká karbidová strela znamená menší prevádzkový tlak,zvýšenie rýchlosti strely a tým aj účinku v cieli.Makarov dosahuje asi 2tretiny dopadovej energie v porovnaní z 9luger,to bohate stačí.Bez nutnosti drahého vývoja a drahej výroby vyzbrojili všetky zložky arm. a polície.A ešte pol sveta,dobrý marketing.kto tvrdí že 9makarov je slabý nevie o com hovorí.Vždy sa mi páčila jeho presnosť 25m jedna diera.
BALISTIK
moderátor

Matko-rusi nevyvinuly strely zo spekancov,to je vynalez cechov,naboj vz.82 je cechur :lol: Origos naboj Makarov rus-je celoplast :!: vz.82 vyvynuli cesy len pre pistol vz.82,pripadnu unifikaciu pre staty Varsavskej zmluvy.Naboj vz.82 znesu aj drazkovane hlavne -iba nudzovo lebo po mozno 1000ranach mas lauf ako brokovnicu :twisted: Davno sa vedelo ze naboj origos Makarov nema dostatocny efekt akoze :roll: pre armadne ucely,preto ho troska nadupali a na kratku vzdialenost dosahuje ustovku cez 400ms,joule o 100viac.Ale pri testoch je vraj lepsi origos :wink: Makarov.
Napísať odpoveď

Návrat na "CZ"