Zbrane evidovane na strelecky klub

inspiring_cray

Zbrane evidovane na strelecky klub

Príspevok od používateľa inspiring_cray »

Mozno sa to bude niekomu zdat ako zbytocna/ nzmyselna otazka, ale ja som sa zatial nedopatral k rozumnej odpovedi, ktora by uspokojila moju zvedavost :)
Na strelecky klub, ktoreho som clenom, mame evidovane nejake kratke gulove zbrane. Ked s nimi ideme strielat, vydanie zbrani sa samozrejme zapise v evidencnej knihe (spolu s municiou). Na strelnicu so sebou beriem preukaz kazdej zbrane.
No a k mojej otazke - ak by ma cestou na strelnicu (z nej) zastavili policajti a nejako by dosla rec k tomu, ze mam v aute zbrane - ako im preukazem moj vztah k zbraniam (kedze na preukaze zbrani je uvedeny ako drzitel strelecky klub, nie ja).
Je toto nejako riesene v zakone (ak som to prehliadol..), pripadne ako to riesite v inych kluboch?
Dik :)
inspiring_proskuriakova

Príspevok od používateľa inspiring_proskuriakova »

pozor, vypozicka zbrane sa riesi na policii oficialnym tlacivom, ktore schvali PZ a pri manipulacii so zbranou ho musis mat so sebou... iba zverenie zbrane priamo na strelnici sa takto riesit nemusi
inspiring_cray

Príspevok od používateľa inspiring_cray »

Viem, ako funguje bezne vypoziciavanie zbrane, ale nie som si isty, ci je to rovnake aj v tomto pripade.
Preto som sa pytal na sposob fungovania v inych kluboch.
sano2
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 4 months

Príspevok od používateľa sano2 »

preukázať sa môžeš členským preukazom ku konkrétnemu klubu a na kartičke od zbrane je zapísaný ten klub.
Napísať odpoveď

Návrat na "Ostatné"