Rodinu spútali v dome, ukradli 14 tisíc!

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
Používateľov profilový obrázok
C08R4
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 10 months

Rodinu spútali v dome, ukradli 14 tisíc!

Príspevok od používateľa C08R4 »

KOŠICE - Dvaja lupiči vo štvrtok v rodinnom dome na východe Slovenska spútali a okradli štvorčlennú rodinu.

Z trezoru a peňaženky im zobrali 14.000 eur (421.764 Sk) a majiteľovi domu spôsobili viaceré zranenia. Informovala o tom dnes košická krajská policajná hovorkyňa Jana Demjanovičová. Za lúpež hrozí neznámym mužom sedem až dvanásť rokov väzenia.

V rodinnom dome v obci Kechnec pri Košiciach útočníci napadli manželský pár, ich pätnásťročného syna a jeho starú matku. "Členov rodiny spútali plastikovými putami, ústa a oči im prelepili lepiacou páskou, a pod hrozbou smrti celej rodiny žiadali peniaze," popísala útok hovorkyňa.

Majiteľ domu utrpel zlomeniny rebier a pomliaždeniny, muži zranili aj jeho manželku a matku jedného z rodičov, ktorej podľa hovorkyne vykĺbili rameno.

Zdroj:ČTK

http://www.topky.sk/cl/10/474056/Rodinu ... -14-tisic-

O dôvod viac, mat doma nabitu zbran 8).
inspiring_ganguly

Príspevok od používateľa inspiring_ganguly »

..
Naposledy upravil/-a inspiring_ganguly v 21 Dec 2009, 20:35, upravené celkom 1 krát.
inspiring_proskuriakova

Príspevok od používateľa inspiring_proskuriakova »

to uz rovno zabezpecene okna a len jeden vchod kryty... mg42... na zberatelske ucely samozrejme :lol:
inspiring_dirac

Príspevok od používateľa inspiring_dirac »

Pocula som tiez o pripade, ked ista rodina spala v noci v rodinnom dome a zatial im tie svine vybielili spodnu cast domu. Ludia sa bali sa pohnut, ze ich ti zlodeji zabiju, alebo nieco im urobia...nechali ich odist. Neuveritelne co sa robi.

Co by ste robili vy, kebyze mate teda aj zbran po ruke? (zlodej neopravnene vnikol do vasho obydlia, za ucelom zmocnit sa vasich veci, neopravnene tam zotrvaval, hrozi nebezpecie, ze je ozbrojeny) Strielali by ste? Kebyze su stale na vasom pozemku/v dome?
maros15
častý prispievateľ

Príspevok od používateľa maros15 »

Neda sa jednoznacne odpovedat.Zalezi aj kolko mas na riesenie situacie casu a nakolko sa citis ohrozena.Ak ho tam prekvapim a ma prazdne ruky,skusim ho zaistit.Ak prekvapi on mna tak...
inspiring_dirac

Príspevok od používateľa inspiring_dirac »

Napriklad kebyze spim, zobudim sa na podozrivy sramot, asi by som zobrala pistolku do ruk, a ked by som isla na "vec" zrejme by som asi vybehla z izby s buchackou, a hned jak by som ho/ich zbadala asi by som skrikla "lahnut na zem, ruky za gebulu :) " ...podla mna, by bud po mne palili, alebo by upalovali prec z domu, a ja by som sa kukala ako vyorane tela :) ze mi zdrhli.... asi takto by bola moznost to riesit, nie? S tou mierenou zbranou, od zaciatku... ciii?
inspiring_wright

Príspevok od používateľa inspiring_wright »

mg42
lipši je maxim 1910 je nakolečkach dasa lakšie posuvat ked pride pozvana načšteva :P :twisted:

taško povedat zaleži aj natom či je na našteve aj svokra toby som radil zamer na jej izbu :twisted:

no dobre aspon v tom trezore moholmat niaku gun v nabytom stave a o niečo sa pokusit pokialmu niekto nemieri nahlavu ked ano mal sa dat na krav-maga .
inspiring_kepler

Príspevok od používateľa inspiring_kepler »

Pohotovo by som sa z postele dostal k trezorom so zbranami a strelivom.
Ved ked vstanem z hlbokeho spanku z postele nie som vobec ospaty a hned mi to pali a mam rychle a presne pohyby. Rozkodujem po tme jeden trezor so zbranami, vyberiem zbran. Rozkodujem druhy trezor so strelivom a vyberiem zasobnik. Zasuniem zasobnik do zbrane, obtiahnem. Urcite to nie je pocut lebo mam v rukach cit. Ha Ha Ha ...

Pomaly sa zakradam dolu schodami pricom zhodim topanky co su odlozene pri schodoch. To ze moja pritomnost je uz prezradena dobehne aj mojmu ospatemu mozgu. Som ale "hero" a nenecham sa zahanbit idem i ked "dolepeny" dalej po schodoch. Po tom "poskakovani" na strelnici a silnych reciach na fore a pred kamaratmi nemam predsa inu moznost.
V tom niekto na mna zasvieti bateriou nic nevidim, reve pritom nieco nezrozumitelne, reflexne si dam lavu ruku pred tvar aby mi nesvietilo svetlo do oci a cez vsetku svoju slabost predsa len stlacim spust na zbrani namierenej smerom k svietiacej baterii.
Spust cvakne, ale na prazdno. Vybral som po tme zasobnik, ktory nebol nabity ale polozeny v trezore na mieste toho nabiteho. Zlodej sa zlakne zbrane a uteka prec. Pocut este jeho naraz do okna a nasledny skok do travy a je prec.
Na schodoch to 10 minut rozdychavam a som rad ze som rad :?
AKI
expert
Registered for: 22 years 8 months

Príspevok od používateľa AKI »

''Zlodej sa zlakne zbrane a uteka prec.''
Preco by sa zlakol, staci ked sa preukaze sluzobnym preukazom... :roll:
...ale to co popisuje BKSL nie je od reality daleko.

Tu plati pravidlo nenechat sa chytit, teda mat alarm, alebo nieco co vas prebudi skor ako budete lezat zviazany na posteli. Ja ked som zil na Slovensku som to mal celkom slusne poriesene a natrenovane aby som nedopadol ako to tu popisuje BKSL a pri tom sa nehral na hrdinu.
BALISTIK
moderátor
Registered for: 18 years 4 months

Príspevok od používateľa BALISTIK »

Hm ja tiež neviem co by som urobil :roll: ale urcite by som isiel aspon bububu urobit,strelit si do vzduchu nech sa aspon poseru :twisted: sice mozno aj ja :oops: dalej nasi dedinsky apaci mna velmi dobre poznaju ze by sa im asi neoplatili ist ku mne.Lebo .... :lol: Ale niesom rasista :wink: obcas :twisted:
C08R4
častý prispievateľ

V noci je najlepsie mat pistol pod perinkou (Najlepsie pod vankusom a aj s nejakou kvalitnou baterkou :)) to je najpohotovejsie, mam vyskusane, ale nemusel som ju pouzit, lebo to nebol zlodej, ale krstny, ktory sa dobijal z prace domov, lebo mu niekto nechal kluc vo dverach z druhej strany a nemohol sa dostat, tak pri tom vydaval neprijemne zvuky :D.
gewehr
expert
Registered for: 21 years 4 months

Príspevok od používateľa gewehr »

Kurna chlapi, zijeme v tej istej republike? To je fakt treba spavat so zbranou pod vankusom? To neni ktovie ako bezpecna manipulacia.
BALISTIK
moderátor
Registered for: 18 years 4 months

Príspevok od používateľa BALISTIK »

Moja zena to moc rada nema, :twisted: myslim pistol pod vankusom :twisted: ale pokial som sam doma tak zbran je na dosah ruky,dalsia zalozna tiež nieje daleko :lol:
C08R4
častý prispievateľ

To je sice pravda, preto nemavam zbran pod vankusom s nabojom v komore. No treba byt pripraveny na vsetko, vela z nas nechrani len svoj zivot, ale aj zivoty rodinnych prislusnikov. Rozhodne by som nechcel v patovej situacii otvarat dva trezory ako BKSL. Neviem v akej republike gewehr zijes ty, ale tu u nas krizom cez ulicu, boli uz nejake baraky niekolkokrat vybrakovane a aj pocas vykradacky doslo v minulosti v obci dokonca uz aj k vrazdam, preto ta pistol pod vankusom a ked vidim vseliake nocne a s karou vandrujuce individua, tak ma to v tomto nazore len utvrdzuje :wink:.
AKI
expert
Registered for: 22 years 8 months

Príspevok od používateľa AKI »

Mam podobne skusenosti ako popisuje KOBRA, ale vzhladom na rodinu pistol ''pod vankusom'' uz nepestujem. Momentalne pracujem na rieseni aby to bolo podla zakonnych podmienok a do cca 15s ready.
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"