Rodinu spútali v dome, ukradli 14 tisíc!

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
Používateľov profilový obrázok
Panzer
Administrátor
Registered for: 18 years 10 months

Príspevok od používateľa Panzer »

Bavorka napísal:Pocula som tiez o pripade, ked ista rodina spala v noci v rodinnom dome a zatial im tie svine vybielili spodnu cast domu. Ludia sa bali sa pohnut, ze ich ti zlodeji zabiju, alebo nieco im urobia...nechali ich odist. Neuveritelne co sa robi.

Toto sa stalo aj v mojom susedstve a dokonca v dvoch domoch. Ak nemali zbraň a práve u nich nebýval Čak Noris alebo Štefan Segal tak to bola najlepšia možnosť, ako z toho vyviaznuť bez ujmy na zdraví. Odcudzené veci mi nahradí poisťovňa, tak načo riskovať.

Bavorka napísal:Co by ste robili vy, kebyze mate teda aj zbran po ruke? (zlodej neopravnene vnikol do vasho obydlia, za ucelom zmocnit sa vasich veci, neopravnene tam zotrvaval, hrozi nebezpecie, ze je ozbrojeny) Strielali by ste? Kebyze su stale na vasom pozemku/v dome?
Zažil som podobnú situáciu, keď som bol večer v dome sám a na prízemí niečo fest zabuchotalo. Bol som na poschodí a hoci som mal zbraň (vtedy ešte fasa účinnú 6,35ku :D) nešiel som dole, kým som pred domom nevidel stáť PPÚ-čkárov, ktorých som zavolal. A nohy sa mi triasli ako malému teľaťu :oops: .

BTW: obrana v obydlí sa o.i. riešila aj v tomto vlákne
http://www.webforum.sk/viewtopic.php?p=13910#13910
AKI
expert
Registered for: 22 years 8 months

Príspevok od používateľa AKI »

Panzer: Tu sa niet za co hambit. Precesavat dom, alebo byt so zbranou v ruke nie je moc dobre riesenie - ked nejde o zivot nejde o nic.
inspiring_dirac

Príspevok od používateľa inspiring_dirac »

AKI: Praveze castokrat v takychto pripadoch o ten zivot ide. Ked boli u nas pani organi, vysetrovat vlamacku, tak sami povedali, ze by sme si mali zaobstarat zbran: Totiz, zlodejom ide o vela. Ak ich niekto prichyti/chyti a odovzda policii hrozi im PPC! Preto sa zlodeji castokrat nestitia pouzit zbran, noz, napadnu ta a pod.... (Alebo rychlo utecu).

Preto ma tato tema a vase nazory velmi zaujimaju.

Panzer moc dakujem za tu linku, velmi zaujimave citanie. Som tu nova, takze som si to tuna nestihla vsetko pobrowzdat. Super.
AKI
expert
Registered for: 22 years 8 months

Príspevok od používateľa AKI »

Bavorka: ide o zivot? o tom nepochybuj. Len ide o to nehrat hrdinu.
V USA a sem tam aj v zapadnej europe existuju moznosti absolvovat vycvik ako sa branit v takychto pripadoch.
inspiring_dirac

Príspevok od používateľa inspiring_dirac »

Nehrat hrdinu, to je jasne, myslim ze by sa kazdemu klepali kolena. :) Nehovoriac o mojich srncich nozickach. :) A mozno by som potrebovala aj plienku :))))
inspiring_wright

Príspevok od používateľa inspiring_wright »

moj nazor je že každi človek sa sprava v stresovej situacii inak ako normalne.
telo je zvlašni system v strachu funguje iba to čo sa čkovek nauči akebo kona pudovo že sa skova, utečie, alebo zautoči.

preto by som odporučal aby si každy jeden zvas viskušak a stopol kolkomu bude trvat dostat sa ku zbrani nabyt a systematicky skontrolovat celi byt alebo dom . potom si ten čas zapysat .

no a teras symulacia strachu vibehnite po skodoch čo najrychlejšie najlepšie dvakrat hore dole na dvanaste potom si lahnut do postielky a vyskušat zopakovat dostat sa ku zbrani nabyt a čo najlepšie skontrolovat celi byt alebo dom .
ti čomaju dom stači sto drepov a 20klikov
timto posilovanim si zdvihnete pulz rostrasu sa ruky a kolena telo sa sprava inak.

ps pretich co nemaju nosenie -A
odporučam mat trezor na kod vnom mat jednu zbran nabytom stave
a včase nepritomnost ju vybit /dovolenka ..../
zbran možebyt nabita iba na miestach určenia v preukaze zbrane ak sa nemilim
inspiring_nobel

Príspevok od používateľa inspiring_nobel »

2 mlok917: nevravim, ze pises zle, ale ked si precitam tvoj prispevok, vypaluje sa mi do rohovky a myslim, ze moje oci uz nebudu pouzitelne na nic ine. Opravedlnujem sa za OT.
inspiring_kepler

Príspevok od používateľa inspiring_kepler »

Vlado999, mlok917 ma na webfore gramaticku vynimku. Pocitaj dozadu niektore jeho prispevky a zistis preco.

A k teme:

Pri malych hravych detoch mat pod vankusom zbran je casovana bomba, pri ktorej je len otazkou casu kedy vybuchne.
Pamatam sa, ze ked som mal do 10 rokov a dostal som sa cez kamaratov k nabojom. Doteraz som z toho vyvaleny, ked si spomeniem ako som rozbaloval ostry naboj do brokovnice a cudoval sa kolko veci tam vo vnutri je :?
Tym chcem povedat, ze aj ked oddelim naboje od zbrane (spanok) tak ten moj prcek je vynaliezavy a za chvilu si zatulany naboj "supne" sam do hlavne a bude sa "hrat" za mojim chrbtom ked budem spat.
Ked uz pripraveny aj s detmi tak trezor pri hlave a kluc prichyteny na ruke.

Isty cas som maval na botniku pri dverach take sikovne kladivo akurat aj svih aj hmotnost. Mal som z toho celkom dobry pocit bezpecia (a o to vela krat ide i ked realna hrozba moze byt ovela vacsia :-) )

Ale najlepsi je aj tak alarm so senzormi. Prakticke a hned viete o sebe navzajom :-) Ked mate pri sebe panel tak viete aj odkial ohrozenie prichadza (drahocenny cas na reakciu) ak Vam teda "ohrozenie" nepadne rovno z okna na postel :-)
inspiring_nobel

Príspevok od používateľa inspiring_nobel »

2 BKSL: na tvoj popud som si precital. Aby som nevyzeral ako uplny debil, aj jeden z mojich synov je dyslektik a dysgrafik. Takze viem, co to znamena. U drzitela ZP ma to nenapadlo. Mrzi ma to a ospravedlnujem sa.
inspiring_wright

Príspevok od používateľa inspiring_wright »

dakujem za zastatie
vlado999 :
pohode nič sa nestalo
ps: ked niečo chceš takto dokažeš
čitat som sa už naučil pisanie nič moc ale skušam dalej

BKSL
k veci teras mam na prazninach synovca kluče našiel po dvoch hodinach a tomuje pet :evil: naštastie nevedel ku ktoremu su zamku, skriša zmenena....
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"