Rómske hliadky zastavujú v Maďarsku tmavé autá
-
inspiring_newton
Rómske hliadky zastavujú v Maďarsku tmavé autá
Zo strachu z rasistických vrahov vytvárajú Rómovia vlastné hliadky.
BUDAPEŠŤ, BRATISLAVA. Obavy maďarského prezidenta Lászlóa Sólyoma o zachovanie spoločenského mieru v krajine po sérii vrážd Rómov asi nebudú neopodstatnené.
Nervozita sa stupňuje a rastú obavy z incidentu, ktorý by spôsobil výbuch. Vystrašení Rómovia vytvárajú v osadách vlastné hliadky, ktoré ich majú chrániť. Skupiny vyzbrojené domácim náradím sa však dopúšťajú prechmatov.
Problém majú najmä majitelia veľkých čiernych či tmavo zafarbených terénnych áut. Práve na takých sa totiž vrahovia údajne pohybujú. Každá vražda sa odohrala v blízkosti diaľnice. K zatiaľ poslednému incidentu došlo v noci na nedeľu na severovýchode Maďarska. Skupina Rómov tromi autami zablokovala cestu tmavozelenému terénnemu automobilu vezúcemu domov svadobčanov.
Rómovia z hliadky v utorok večer v správach Maďarskej televízii tvrdili, že sa nič vážne nestalo, auto len odprevadili na kraj dediny. Cestujúci však hovorili, že ich skupina ozbrojená sekerou a hrabľami prinútila z auta vystúpiť a pustila, až keď jeden z nich spoznal šoféra.
Podobne pred týždňom dopadli dvaja poľovníci, ktorých auto v rovnakom regióne niekoľko kilometrov sledovali a potom prinútili zastaviť vozidlá s rómskymi osádkami. Poľovník agentúre FH povedal, že Rómovia neboli ozbrojení. Vysvetľovali mu, že sa len boja o svoje rodiny, a preto kontrolujú podozrivé autá. Jeden z nich poľovníka spoznal, k žiadnemu násiliu nedošlo.
Šéf miestnej rómskej menšinovej samosprávy sa neskôr poľovníkom ospravedlnil a sľubil, že sa v ich osade už nič podobné nestane.
http://www.sme.sk/c/4980503/romske-hlia ... -auta.html
BUDAPEŠŤ, BRATISLAVA. Obavy maďarského prezidenta Lászlóa Sólyoma o zachovanie spoločenského mieru v krajine po sérii vrážd Rómov asi nebudú neopodstatnené.
Nervozita sa stupňuje a rastú obavy z incidentu, ktorý by spôsobil výbuch. Vystrašení Rómovia vytvárajú v osadách vlastné hliadky, ktoré ich majú chrániť. Skupiny vyzbrojené domácim náradím sa však dopúšťajú prechmatov.
Problém majú najmä majitelia veľkých čiernych či tmavo zafarbených terénnych áut. Práve na takých sa totiž vrahovia údajne pohybujú. Každá vražda sa odohrala v blízkosti diaľnice. K zatiaľ poslednému incidentu došlo v noci na nedeľu na severovýchode Maďarska. Skupina Rómov tromi autami zablokovala cestu tmavozelenému terénnemu automobilu vezúcemu domov svadobčanov.
Rómovia z hliadky v utorok večer v správach Maďarskej televízii tvrdili, že sa nič vážne nestalo, auto len odprevadili na kraj dediny. Cestujúci však hovorili, že ich skupina ozbrojená sekerou a hrabľami prinútila z auta vystúpiť a pustila, až keď jeden z nich spoznal šoféra.
Podobne pred týždňom dopadli dvaja poľovníci, ktorých auto v rovnakom regióne niekoľko kilometrov sledovali a potom prinútili zastaviť vozidlá s rómskymi osádkami. Poľovník agentúre FH povedal, že Rómovia neboli ozbrojení. Vysvetľovali mu, že sa len boja o svoje rodiny, a preto kontrolujú podozrivé autá. Jeden z nich poľovníka spoznal, k žiadnemu násiliu nedošlo.
Šéf miestnej rómskej menšinovej samosprávy sa neskôr poľovníkom ospravedlnil a sľubil, že sa v ich osade už nič podobné nestane.
http://www.sme.sk/c/4980503/romske-hlia ... -auta.html
ciste teoreticky som vlastnikom EU zbrojaku, vraciam sa zo sutaze na ktoru som bol pozvany a zastavili by ma (zablokovali-vytlacili autom) indiani po zuby ozbrojeny domacim naradim a ohrozovali by nielen mna a osadku ale i moj majetok (auto) a ja by som sa dostal do kufra k pistoli mohol by som konat NO?
Ja viem ze to zavisi od madarskych zakonov, kedze som na ich uzemi.
Ja viem ze to zavisi od madarskych zakonov, kedze som na ich uzemi.
-
inspiring_newton
-
inspiring_liskov
no myslim, ze keby ma kdekolvek zablokovala a snazila sa vytiahnut z auta partia akychkolvek spoluobcanov lubovolneho odtienu povrchovej upravy, asi by som bol rad, ze sa vraciam zo sutaze IPSC, idealne z discipliny Utocna puska a cirou nahodou mam pri sebe napaskovanych zopar bananov
na farbe utocnika nezalezi, zlyncovat sa tak lahko nenecham
na farbe utocnika nezalezi, zlyncovat sa tak lahko nenecham
Pani poprosil by som vas aby ste svoje vasne tlmili. Je mi jasne ze to jednoduche nie je nemať chuť riešiť problemy s neprispôsobivými celoplášťom .... Nakolko ak dojde ku krize nejakej obcianskej verte, ze vsetky buchacky nam zabavia, bolo by fajn keby mali k tomu co najmenej dovodov a argumentov.
edit: čo nie je jednoduche---...
edit: čo nie je jednoduche---...
Naposledy upravil/-a duros v 19 Aug 2009, 20:24, upravené celkom 1 krát.
Pani strelci by si mohli uvedomit, ze podobnymi vyjadreniami na ucet akejkolvek skupiny obyvatelstva vytvaraju moznost, ze to ktokolvek a kedykolvek moze vytrhnut z kontextu a pouzit ako ukazku toho "ako zmyslaju a ako sa vyjadruju bezni drzitelia zbrani" a potom uz nikoho nebude zaujimat, ci to niekto myslel zo srandy alebo vazne. Aj humor ma svoje hranice, hlavne ked ho niekto dava pisomne na verejne pristupne miesto.
A je si dobre uvedomit, ze "internet" nie je vobec anonymna zalezitost.
A je si dobre uvedomit, ze "internet" nie je vobec anonymna zalezitost.