Walther P22 - názory, skúsenosti?

inspiring_liskov

Príspevok od používateľa inspiring_liskov »

skus kacenu K22 a aspon konecne budeme mat reportaz z prvej ruky :)
friendly_brahmagupta

Príspevok od používateľa friendly_brahmagupta »

zdravím vás kupil som pred par dnami waltrika 22 a musim povedat ze som totalne sklamany, :oops: jak som si ho doniesol domov s 5znackami streliva hned som od radosti naladoval zasobnik a zacal som obtahovat a ani jeden naboj mi nevybehol bez zaseknutia, do toho este aj v zadnej polohe niekedy sam zastavi zaver alebo jak keby nevedel zasunut naboj a musim ho trocha postrcit, hned som letel na strelnicu kde pri obtiahnuti samozrejme som musel pomoct zaveru sa zatvorit, strelba bola celkom v pohode zopar krat sa mi zasekol naboj pri vchadzani do hlavne, od spolustrelcov som dostal vysvetlenie ze walthera treba pred prvym strielanim zbavit oleja od vyroby, dnes som bol v jarovciach s pekne vycistenym a zlahka naolejovanym waltrikom strielat a zmena ziadna. stava sa mi ze aj ked mam zasobnik vonku a skusam len tak obtahovat v zadnej polohe citim jak keby tam nieco drelo a obcas ostane aj v tejto polohe, pomoc preco prave mne to robi??? :oops:
Používateľov profilový obrázok
maros15
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 10 months

Príspevok od používateľa maros15 »

Asi mu budes muset dat trochu casu na zabehnutie.Minochodom jednu p22 som drzal pred 2 dnami v ruke(v obchode)a tiez pri obtahovani zaver trochu drel.
Igrlik
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 22 years 7 months

Príspevok od používateľa Igrlik »

Prejdi si toto fórum a čítaj - viackrát som tu písal, že Waltrík chce od majiteľa trošku puškárskej roboty... to zadrhávanie zrejme robí hrana na bicej ploche kohúta, ktorý bicia pružina tlačí hore a sa zospodu zachytí tou hranou na konci v tej štrbinke pred telom poistky (ten valček) - pozri si záver zospodu a ak tam sú také vlnky, tak stačí bicí kohút jemne obrúsiť a zaobliť tú hranu... a namazať kvapkou oleja pred streľbou. Pozri si to na obrázkoch ten krásny oblúčik prednej plochy kohúta:

http://www.rimfirecentral.com/forums/sh ... p?t=261223
skemro
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 20 years 8 months

Príspevok od používateľa skemro »

a na mazanie pouzivaj Konkor, urcite nie WD 40 ten ti bude v P22 po par ranach dret.
kapula
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 19 years
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kapula »

A este viacej citania o upravach a vylepseniach P22 najdes v biblii na adrese
http://www.freespeech.com/1917-1911M_P22_bible.pdf
friendly_brahmagupta

dik za rady ale podla mna fungel nova zbran ma fungovat jak svajcarske hodinky a nie aby som s mojimi lavymi rukami ju rozoberal a pilnickoval, nieje to predsa znacka neznamej cinskej fabriky ale walther comu by mala zodpovedat aj kvalita. to je aspon moj nazor, cistil som ho wd40 a potom gunexom 2000, vyskusam teda vycistit a pomazat konkorom a ked sa nespameta tak navsivim frana s reklamackou :oops: neviem ci podobne nedostatky maju aj ine zbrane ja mam prvu zbran glocka 17 a to je idealna kvalitna blbovzdorna zbran, len som chcel aj nieco mensie na leto
inspiring_ramanujan

Príspevok od používateľa inspiring_ramanujan »

ja snou nemam ziadny problem a pouzivam blazery po 1,20 a ide to v pohodicke ako ma len nova zbran je od vazeliny tak je dobre ju ocistit a potom budes spokojny precitaj si cele vlakno na niečo dojdes je tu toho dost
Igrlik
častý prispievateľ

dulka18 napísal:dik za rady ale podla mna fungel nova zbran ma fungovat jak svajcarske hodinky...
Blahoslavení chudobní duchom, lebo ich bude veľmi skoro kráľovstvo nebeské! :roll:

Fungel nová zbraň za menej ako 400 evri je nezabehnutý stroj, vyrobený najlacnejšou technológiou z ako-tak vyhovujúcich materiálov v maximálnych sériách najmenej zaplatenými robotníkmi.

Ak trošku vieš anglicky, prejdi si "bibliu waltríka" čo linkol kapula, je tam dosť zaujímavých vecí. Walther P22 je malokalibrová hračka a podobne ako kedysi autá Škoda či Trabant priam volá "došolíchaj si ma!!!"

Čo sa týka "zábehu" - nepomôže čistenie ani mazanie dokonca ani olejom posväteným od biskupa, treba cca pársto rán, vyhladia a prispôsobia sa koľajničky puzdra záveru.

To zabrúsenie hrany na kohúte je podľa mňa v Tvojom prípade absolútne nutné - stačí kúsok šmirgľa dvestovky, potom päťstovky, na hranolček, kvapku oleja a zaobliť tú hranu čo drhne zospodu blok záveru.
GLOBUS
občasný prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years

Príspevok od používateľa GLOBUS »

.....
Naposledy upravil/-a GLOBUS v 31 Mar 2011, 17:29, upravené celkom 1 krát.
inspiring_ramanujan

Príspevok od používateľa inspiring_ramanujan »

no ja som sa pozrel na dulkou a isiel v pohode ono by sa to malo ustalit po cca 200 ranach
Igrlik
častý prispievateľ

GLOBUS napísal: ...
Keď vystrelím tak nábojnica zostane privretá vo vyhadzovači
zdá sa mi že to ma silnú pružinu , tak ho nechávam natiahnutý už nejakú tu hodinu. Pevne verím že to pomôže.
... :lol:
maros15 napísal: ...
Minochodom jednu p22 som drzal pred 2 dnami v ruke(v obchode)a tiez pri obtahovani zaver trochu drel.
Keď ide záver dozadu, tlačí bicia pružina kohút proti záverovému bloku zospodu a tá hrana funguje ako perfektná brzda... neobtiahne dostatočne na vyhodenie nábojnice.

Obrázok

Jednoznačné a veľmi rýchle riešenie je tú hranu zabrúsiť...

Obrázok

Obrázok

... a namazať kvapkou oleja pred streľbou. Ja mažem zbytkom motorového oleja, čo mám na dolievanie do auta. Statické natiahnutie kohúta ani na týždeň nepomôže, sila pružiny sa nezmení. A prihýbať ju by som neskúšal, u nás sa ťažko zháňa nová, ak to preženiem.
friendly_brahmagupta

seko888 napísal:no ja som sa pozrel na dulkou a isiel v pohode ono by sa to malo ustalit po cca 200 ranach
ano mozem potvrdit sekove zazracne ruky, obtahovali zaver rychlostou asi 100krat za sekundu a je waltik dufam ze definitivne vylieceny :P dam za teba dnes 10zdravasov :lol:
friendly_brahmagupta

zdravim poprosil by som vas o radu, pokial chcem susit s waltherom p22 tak mi staci ked budem mat poistku zaistenu a tak cvakat, alebo poistku odistenu a mat v komore cvicny naboj?
Xader
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Xader »

Si dnes nebol v T&T ? :roll:
Napísať odpoveď

Návrat na "Walther"