Do domu manželů v Chotěšově létají střely z kulometu
-
inspiring_proskuriakova
sano: áno doletieť môže ale na strelectvi.cz je fotka valu strelnice, je to možno 25m skalná stena, takže by musel niekto páliť ponad val, pri takom námere by 9,6g letel viac ako 800m a letel by vcelku. Iba ak by trafil na hrane valu strom alebo šuter, to by sa mohlo jadro vyzliecť a letieť aj tých 800m, ale neverím že by si po odraze udržalo stabilitu.
luke: to nebola pravdepodobnosť , na strelnici strielal "odrazom" od popra robocop, do odrazu započítal aj poveternostné podmienky, rotáciu zeme a ďalšie 3,14čoviny ktoré treba brať v úvahu pri strelbe na 800m, preto sú diery pár cm od seba
Dokázal by som uveriť že niekto strielal vtáky na vale, gula chytla šuter alebo konár, vyzliekla sa a pleskla dedovi do baráku hoci aj viac krát, ale ten rozptyl je na svetový šampionát v benchreste...
Pred nejakými 15 rokmi (som mal ešte staré klasické panelákové okná a vnútrookenné hliníkové žalúzie) som našiel presne také isté dva priestrely blízko rohu vonkajšieho skla, mierne pokrčené žalúzie a dole vnútri okna medzi sklami ležali dve asi 8-10 mm oceľové ložiskové guličky... decká na ihrisku sa hrali s gumipuškou! Žalúzie boli sklopené, takže chytili tú ranu a neprešla skrz... Narovnal zom žalúzie, vonkajšie krídlo okna vybral, naložil do auta a šlo sa k sklenárovi - bez ďalších rečí. Dnes s plastovým by to bolo asi iné. Ale ako som pozeral, teraz sa tam na ihrisku hrajú iba s airsoftkami, takže nič také deštruktívne snáď nehrozí!