Ochrnutý policajt usvedčil bývalého kolegu

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
Používateľov profilový obrázok
gewehr
expert
Registered for: 21 years 4 months

Ochrnutý policajt usvedčil bývalého kolegu

Príspevok od používateľa gewehr »

Rasto
expert
Registered for: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa Rasto »

Ocividny omyl spolocnosti. Ako policajt prepadol benzinku, postreli dvoch kolegov a bohvie co este ma na rovasi.
V takychto pripadoch len jedno dozivotny trest, bez moznosti amnestie.
Ked uz nemame ...
inspiring_kepler

Príspevok od používateľa inspiring_kepler »

Ukladna vrazda by mala byt vzdy trest smrti pokial nepojde o pomstu za niekoho. To ale pseudohumanistom bude dlho trvat pokial na to pridu :-(
Naposledy upravil/-a inspiring_kepler v 19 Sep 2009, 22:00, upravené celkom 1 krát.
luke
častý prispievateľ
Registered for: 18 years

Príspevok od používateľa luke »

male gramaticko-pravnicke vykladove okienko.
pojem "vrazda" v sebe zahrna umysel sposobit smrt, z tohto dovodu, sa neda delit na umyselnu a neumyselnu.
deli sa len na vrazdu a ukladnu vrazdu, na ktoru je potrebne naplnit podmienku vopred uvazenej pohnutky.

co sa tyka tej pomsty...
minule som cital clanok o albanskej krvnej mste.
rodina A a rodina B su kamarati. na pikniku 5 rocny chlapec z jednej rodiny zranil chlapca z druhej rodiny. zraneny chlapec zomrel, zacal sa nekonecny kolotoc krvnej msty medzi rodinami, ktore pomaly nemaju ziveho muzskeho pribuzneho, ti co su zivi utiekli do zahranicia.
takze v ziadnom pripade nie.

v europskej pravnej kulture je trest smrti nepriatelny, takze by sa museli diat ine veci, aby sa ratil, ja osobne to nevidim ruzovo.osobne si myslim, ze niekedy by trest smrti nebol uplne od veci, chapem tych co sa boja justicnych omylov, ale napr. pri zasade 3x a dost a 2x a dost by som si to celkom vedel predstavit. a potom pre takych dobrakov ako herr fritzl a podobne.
inspiring_kepler

Príspevok od používateľa inspiring_kepler »

Tu som myslel, ze ked ti niekoho zabiju ukladne, tak ked ty to vratis ukladnou vrazdou tak ti daju dozivotie a nie trest smrti.
Kolobeh pomsty sa zastavi. Je to jedna jedna. A pomstitel skonci dozivotne v base. T.j. minul svoj zivotny kredit na pomstu.
Je to trochu komplikovanejsie ale v principe to myslim takto.
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"