Zbranova amnestia II.

sano2
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 4 months

Príspevok od používateľa sano2 »

Neviem či sa Vám už dostala do rúk SR10/2009 ale pre tých, čo nečítajú SR dávam do popredia hneď druhý článok. Je o skončení zbraňovej amnestie v Čechách. Amnestia bola veľmi úspešná -> bolo odovzdaných cca 7897 zbraní od cca 6000 ľudí. (amnestia 2003 - 4192 zbraní a amnestia 1996 - 3704 zbraní) ale najviac ma zaujali čísla. Tak napríklad v roku 1999 česká polícia riešila 1130 prípadov nedovoleného ozbrojovania, v roku 2007 451 prípadov a v roku 2008 446. Tu je prvý náznak, že zbraňová amnestia je ozaj krok v pred. Ďalej, najnebezpečnejších zbraní a to zbraní ktg. A bolo 580 ks, ktg. B bolo 3536 ks, ktg. C bolo 3700 a ktg. D bolo 85. A to sa ešte policajti vyjadrili tak, že dobre bolo, málo bolo. Ešte by bolo treba zopár takýchto amnestií.

Na jednej strane, dobré je, že náš prezident to nepodpísal, lebo dôvody sú naozaj dôležité ale už nech to radšej doriešia lebo to potrebujeme ako soľ.
Tibor_sk
prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 8 months

Príspevok od používateľa Tibor_sk »

sano2 napísal:. Tak napríklad v roku 1999 česká polícia riešila 1130 prípadov nedovoleného ozbrojovania, v roku 2007 451 prípadov a v roku 2008 446. Tu je prvý náznak, že zbraňová amnestia je ozaj krok v pred.
Nevyjadrujem sa k amnestii, zrejme to má zmysel. Ale pokles nedovoleného ozbrojovania by som nepripisoval ako zásluhu amnestie. Nemáš čísla koľko bolo vydaných ZP v 1999 a koľko v 2007 ? Skôr liberalizácia vydávania ZP priniesla svoje plody.
sano2
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 4 months

Príspevok od používateľa sano2 »

áno, máš pravdu. Ale ide aj o to koľko nezabezpečených automatických zbraní v bohvie akom stave sa dostalo do rúk polície a nie deťom čo sa hrajú u starých rodičov na povale. Napríklad.
Tibor_sk
prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 8 months

Príspevok od používateľa Tibor_sk »

S tým absolútne súhlasím, tiež si myslím že sa hlavne odovzdáva vojnová " korisť" :D
Používateľov profilový obrázok
C08R4
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 10 months

Príspevok od používateľa C08R4 »

Podla vsetkeho by zbranova amnestia mala platit od 1. novembra do 31.5.2010. Uz nieje nic co by to zabrzdilo, ani prezident :).
skemro
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 20 years 8 months

Príspevok od používateľa skemro »

Uz plati zbranova amnestia? Nikde som nenasiel ze by uz ludia daco odovzdali.
inspiring_newton

Príspevok od používateľa inspiring_newton »

jasne,ze plati :)
skemro
častý prispievateľ

no to sa toho asi moc neodovzdava, ked sa o tom v novinach nepise :?
C08R4
častý prispievateľ

http://krimi.cas.sk/clanok/141445/ludia ... opaly.html

Odovzdava sa a hodne. Sakra, ze tolko na Slovensku je nel. zbrani to som netusil. Kolko ich este muselo ostat u ludi, to si ani neviem predstavit, to budu nasobky toho, co sa odovzdalo, nemaju ani najmensieho ponatia aky kriminalnici/psychosi sa k tomu mozu dostat. A tu ti ide niekto tvrdit, ze nemas dôvod na nosenie leg. zbrane :lol:. No na KEU uz musia mat Vianoce :lol:. Na ten Bergmann a stg by som sa rad mrkol dufam, ze to donesu na nejaku akciu.
Naposledy upravil/-a C08R4 v 03 Dec 2009, 17:30, upravené celkom 1 krát.
Panzer
Administrátor
Dátum registrácie: 18 years 10 months

Príspevok od používateľa Panzer »

C08R4 napísal:...No na KEU uz musia mat Vianoce :lol:.
Skôr hlavy v smútku :D. Majú kopec roboty s posudkami pre OČTK a súdy a k tomu ešte expertíza odovzdaných zbraní...

.
C08R4
častý prispievateľ

Z toho pohladu ano, ale ja som to myslel tak, ze zbierka sa im rapidne rozrastla. Mna by zaujimalo aspon percento kto/kolko ludi dostane vynimku na tie vsetky samocinne zbrane a ci je vôbec realne pre bezneho cloveka na Slovensku ju dostat, dufam, ze sa to vsetko neznehodnoti :evil:! To by bola do neba volajuca zvrhlost.

Ten jeden co tam doniesol tych 68 zbrani, kua sak to musel na OR dojst s kamionom do riti :lol:. Zaujimave by bolo keby ho niekto po ceste s tym "capol" :). Ale asi to bolo dopredu koordinovane s policiou.
skemro
častý prispievateľ

clovece, tam by som si vedel vybrat darcek pod stromcek :cry:
e-zbrane
občasný prispievateľ
Dátum registrácie: 22 years 11 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa e-zbrane »

Len tak mimochodom sa odhaduje na cca 300 000 nelegálnych zbraní v rámci česko-slovenska.
skemro
častý prispievateľ

no pekne. Ale to asi neratali oravu :wink: Ked som strazil ako vojak tabor pred Oravskym podzamkom,
tak som chodil zo psami sa prejst do lesa. A veru som tam stretol dedka z MP ako ide na srnca :wink:
Ked som sa divil ze kde to zohnal, tak vraj v kazdej drevenici su aspon 2 plus neaka puska. Po tom uz som chodil na prechadzky len za jasneho svetla.
gewehr
expert
Dátum registrácie: 21 years 3 months

Príspevok od používateľa gewehr »

tak to mozem povedat susedovi, ze po silvestri moze tu MG42, co tvrdi ze nema, odovzdat...
Napísať odpoveď

Návrat na "Zákon o zbraniach"