Izraelská bojová strelba

inspiring_lederberg

Príspevok od používateľa inspiring_lederberg »

polucias napísal:ziadne nehody sme zatial nemali.
Skoda len ze prva nehoda moze byt zaroven posledna...
Ale to by sa dalo povedat aj o inych sportoch. Pokial nieco podobne robi clen OZ je vacsia sanca ze to realne vyuzije ale tak ako spominal BKSL pre bezneho civila drzitela zbrane je to riziko zbytocne vysoke. Presne statistiky nepoznam ale myslim si ze viac ludi doplati na nespravnu manipulaciu so sbranou ako umrie pri prestrelke. Kto nepozna tie smutno-stastne priheby susil som prebijal cistil zbran a praask telka zrkadlo chodbove dvere okno u susedov (vsetko realne situacie)...
inspiring_kepler

Príspevok od používateľa inspiring_kepler »

napriklad odvzdusnovaci ventil radiatora :-)
john.hawk
občasný prispievateľ
Registered for: 16 years 7 months

Príspevok od používateľa john.hawk »

no když budeme mít tak bezpečnou manipulaci jako vy, tak určitě všechno urobíme tak aby se nikomu nic nestalo, a bude to poslední co urobíme..
chlapy chlapy, pořád je lepší být připraven a vedět to, než si myslet že to zvládnu a pak koukat jak mi lezou střeva ven, nebo dejchám katrovanej vzduch..
Pokud chcete jezdit autem, musíte do běžného provozu.. tak to je, a neviděl jsem že by při jakémkoliv střeleckém tréningu nebo výcviku nebylo dodrženo základní pravidlo a že by se nepoužívala pojistka co máte mezi ušima.. mozek.. a když vám řeknu že toto provozuji 10 let bez jediného nechtěného výstřelu tak co ? jaký bude argument ? štěstí, náhoda ? nebo dobrý návyky a výcvik plus bezpečná manipulace ?
Nikdy není pro civila naškodu střílet tak, jako by byl v ozbrojeném konfliktu.. to je stejné jako by jste nepotřebovali vůbec nosit zbraň..protože svět kolem nás je bezpečný místo, že jo.. :lol:
ale to je na jiné téma, jde o tu knížku která to popisuje, a k ní žádný kloudný komentář jsem nečetl, jen samý blafy, tak už si ji někdo kupte a můžem pokecat..
inspiring_ganguly

Príspevok od používateľa inspiring_ganguly »

..
Naposledy upravil/-a inspiring_ganguly v 08 Dec 2009, 09:38, upravené celkom 1 krát.
john.hawk
občasný prispievateľ

ano, je, a pokud se ti to nezdá tak mi napiš v čem jsou porušeny základy bezpečnosti.. :D
inspiring_ganguly

Príspevok od používateľa inspiring_ganguly »

..
Naposledy upravil/-a inspiring_ganguly v 08 Dec 2009, 09:38, upravené celkom 1 krát.
Používateľov profilový obrázok
gewehr
expert
Registered for: 21 years 4 months

Príspevok od používateľa gewehr »

inak ako, dufam ze kniha sa predava dobre, zvlast u polovnikov musi ist na dracku :D

bum, snad necakas, ze ti tu miesni ceskolslovenski irzaelci napisu, ze je nieco v neporiadku. Jo a add policia... asi si prehliadol prispevok, kde clen zboru vazenskej a justicnej straze, teda clovek v statnozamestnaneckom pomere (nick polucias) sa vyjadril k pripominke ze zrejme porusuju predpisy slovami: "zakon je jedna vec a realita druha" :lol:

Proste tito drsni pani su neomylni a ich sposob cvicenia je jediny spravny. Ty bum, si hold slaba povaha, co striela na papierove terce, co uz len ty im chces povedat. Obrázok
C08R4
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 10 months

Príspevok od používateľa C08R4 »

bum napísal:Ked pozerám niektore videa je to sama bezpečnosť.
http://www.videotube.sk/video-videa/374 ... sek-zavada
Njn v 11 a 35 sekunde to zacina byt zaujimave, hlavne ohladom tej bezpecnosti.
polucias
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 1 month

Príspevok od používateľa polucias »

máš také hlboké heslo v podpise, ešte keby si sa stým aj dokázal stotožniť v realite.

noacoak:
konečne si napísal niečo rozumné, že to sa môže aj pri iných športoch, túto otázku si tu dokáže položiť málokto, skoro každý je tu totiž samozvaný expert na zbraňovú problematiku a zákony. je len málo športov pri ktorých sa nemôžeš natrvalo dokaličiť alebo aj zabiť, ale všetkých tu trápi iba naša bezpečnosť, by som sa pozrel ako vy narábate so zbraňami, stále tu nikto nedal nejaké svoje videa kde by nás poučil.

dalej si myslím že riziko toho že využiješ tento typ tréningu je prinajmenšom
rovnaké ako pri civilistovi aj cloveku napr. z policie.
Spýtaj sa policajta vo výslužbe koľko krát strielal, jeden trebars 0 za 10r
druhý 5x za rok. Myslím samozrejme teraz streľbu v službe. Pritom on väčšinou vedel kam ide a čo sa tam deje a mohol sa na to pripraviť, má zálohu, parťáka po boku.
Bežný človek má málokedy taký konfort takže by mal byť jeho výcvik aj náročnejší.
Náš prístup ktorý tu tak kritizujete sa využíva vo všetkých špec. jednotkách na svete, kde už len z miesta vystrielajú neskutočné počty munície a človek by povedal že už im ani nič iné netreba a predsa sa i s ostrými a striela kamarátovi 30cm od hlavy (čo my nerobíme). Prečo sa to robí? No asi vedia prečo. A to je zase prípad jednotky ktorá ide doslova opancierovaná od hlavy až po pätu do situácie o ktorej majú informácie, idú v určitom počte, sú pripravený zdravotníci atd atd. . .
Takže sa dá povedať že pri ich palebnej sile je taký tréning podla vás tu bezpečákov úplne zbytočný nie?

Je to presne ako s tým šoférovaním,
kým nenačerpáš maximum skúseností na ceste tak len veľmi ťažko zvládneš nejakú kolíziu.
možeš jazdiť 10r po nejakom prakovisku driftom medzi kuželami.

to je ten rozdiel , vy ste stále telom aj duchom na strelnici
my už nie

toľko vás trápi bezpečnosť že nemáte šancu ju v skutočnosti vytiahnuť na verejnosti pretože by ste mohli poruš nejaký bezpečný uhol, vonku na ulici taký nie je, jedine váš prst mimo spúšť s dokonalou sebakontrolou a duchaprítomnosťou je bezpečný uhol. až keď si to uvedomíte môžete nosiť zbraň na ochranu.
john.hawk
občasný prispievateľ

pánové, ukažte mi video kde čelíte nějakému útoku proti své osobě a zároveď dodržujete zásady bezpečné manipulace tak, aby jste neohrozili nikoho..
je to paradox bud budete bojovník, který zareaguje a přežije, nebo budete střelec s perfektní manipulací a s bezpečnostními návyky tak dokonalými že vás dostanou do hrobu..
je pravda co píše polucias, jsou lidé kteří budou na střelnici i uprostřed boja, a jsou lidé, kteří jsou v boji ( ikdyž jsou na střelnici ) a to ještě nehovořím o stressovém faktoru..
gewehr
expert
Registered for: 21 years 4 months

Príspevok od používateľa gewehr »

:lol:
inspiring_newton

Príspevok od používateľa inspiring_newton »

john.hawk
lepsie by som to nenapisal
C08R4
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 10 months

Príspevok od používateľa C08R4 »

john.hawk: Do hrobu tak posles niekoho na strelnici, s takou manipulaciou so zbranou :lol:
Naposledy upravil/-a C08R4 v 24 Okt 2009, 22:12, upravené celkom 1 krát.
inspiring_kepler

Príspevok od používateľa inspiring_kepler »

john.hawk napísal:pánové, ukažte mi video kde čelíte nějakému útoku proti své osobě a zároveď dodržujete zásady bezpečné manipulace tak, aby jste neohrozili nikoho...
j.h "neohrozili nikoho" myslis aj utocnika :-)
Ked ti poviem, ze to je moj oddavny sen zastavit utocnika tak aby sa ani jemu nic nestalo tak mi neuveris a to myslim vazne. Zaklad je aby po konflikte zostalo v utocnikovi aj v tebe co najmenej nenavisti.
Kedze nie som taky dobry v jednani s ludmi ako som si myslel, tak vlastnim zbran aby moje myslienky mali spravnu energeticku zakladnu :-)
Ale aj tak sa nevzdavam a s ludmi sa snazim najprv dohodnut bez dusevnej ci fyzickej ujmy na obidvoch stranach :-)
polucias
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 1 month

Príspevok od používateľa polucias »

a my sa snažíme podľa teba o čo?
2h v kuse drilujeme modelovky na chovanie pred konfliktom, uchopenie útočníkovej zbrane pri jeho pokuse o jej vytiahnutie, preventívne strkance,
prípadne si navzájom tú situáciu komplikuje a učíme sa rozoznať kedy je ten moment použiť silu.

ani raz sa nevytiahne zbraň, nepadne jediný výstrel,

koľko z Vás robí niečo podobné????
Napísať odpoveď

Návrat na "Tréning"