Pohlcovač vlhkosti Ceresit STOP
Rasto:
Zatial som nemal konkretne problemy s vlhkostou na miestach skladovania zbrani a streliva, toto riesenie mam ako prevenciu. Kedze granule pomaly tmavnu a nadalej nic nehrdzavie, asi funguje
Vyhodou tohto riesenia je, ze je mobilne a lahko sa s nim manipuluje (bez rozsypania granul kde tade). V pripade vacsich problemov s vlhkostou by som tiez nasadil nejaku plochu nadobu alebo suflik.
Toto som vyriesil jednou fintou - nadobu nesmies naplnit doplna, ale nechat trocha priestoru pod vieckom. Ked horna vrstva ztmavne, pohar chytim a pomaly raz alebo 2x pretocim o 360°. Na povrch sa dostane nova vrstva nenasytenych (oranzovych) granul a ide sa dalej.
Zatial som nemal konkretne problemy s vlhkostou na miestach skladovania zbrani a streliva, toto riesenie mam ako prevenciu. Kedze granule pomaly tmavnu a nadalej nic nehrdzavie, asi funguje
Vyhodou tohto riesenia je, ze je mobilne a lahko sa s nim manipuluje (bez rozsypania granul kde tade). V pripade vacsich problemov s vlhkostou by som tiez nasadil nejaku plochu nadobu alebo suflik.
Dobry postreh.Rasto napísal:Zaroven vrchna vrstva bude uz nasytena a spodok sa bude flakat
Toto som vyriesil jednou fintou - nadobu nesmies naplnit doplna, ale nechat trocha priestoru pod vieckom. Ked horna vrstva ztmavne, pohar chytim a pomaly raz alebo 2x pretocim o 360°. Na povrch sa dostane nova vrstva nenasytenych (oranzovych) granul a ide sa dalej.
-
momentalne anonymny
- častý prispievateľ
- Registered for: 20 years 10 months
prach zo silicagelu je vraj nejako nie zdraviu prospesny, a staci davat na vrch papierovy filter, ci uz laboratorny alebo do kavovaru, a nasypat do takej plochej misky od tvarohu RAJO (kde ale chyba priama kontrola, ak je hore papier a nie gaza) ci na potraviny, co byvaju trojsady v roznych retazcoch v akcii. a urobit vacsi papier, vyrezat skoro cely vrchnak a nechat len okraj, a papier zacviknut tak.
-
momentalne anonymny
- častý prispievateľ
- Registered for: 20 years 10 months
v panelakoch je obycajne dost sucho a hlavne v zime ked sa vykuruje a vetra. Takisto tam nie je vzlinajuca vlhkost od podlahy alebo stien. Dost sa tam kuri, co tiez znizuje relativnu vlhkost. Takze sa mi nezda potrebne nieco v panelaku chranit proti vlhkosti specialnymi pripravkami.
je pravda,ze ceresit pohlcuje vlhkost (niekto tu pisal ze asi 3dcl/mesiac).
vzduch pri teplote asi 20 C moze pojat maximalne 17g vody na m3. Cize ta tableta ceresitu odvlhci cca 300/17 co je asi 18 m3. to je pre predstavu kocka s rozmermi 2,6m. A to vtedy keby sa tam mesiac nevetralo. Keby to nemalo ist az na 0 nech to je 30m3. Takze z mojho pohladu ceresit urcite odvlhcuje, ale v miestnosti kde je 50 m3 vduchu a vetra sa tam, dokaze to znizit len symbolicky. Mozno v trezore , kde to necirkuluje, bude efekt vyraznejsi. ale odvlhcovat miestnost podla mna nema zmysel.
Nikdy som nemal problem s hrdzou alebo navlhanim v obytnom priestore kde sa prvidelne kuri. Ine je to v pivnici alebo na chate kde sa kuri len obcas
je pravda,ze ceresit pohlcuje vlhkost (niekto tu pisal ze asi 3dcl/mesiac).
vzduch pri teplote asi 20 C moze pojat maximalne 17g vody na m3. Cize ta tableta ceresitu odvlhci cca 300/17 co je asi 18 m3. to je pre predstavu kocka s rozmermi 2,6m. A to vtedy keby sa tam mesiac nevetralo. Keby to nemalo ist az na 0 nech to je 30m3. Takze z mojho pohladu ceresit urcite odvlhcuje, ale v miestnosti kde je 50 m3 vduchu a vetra sa tam, dokaze to znizit len symbolicky. Mozno v trezore , kde to necirkuluje, bude efekt vyraznejsi. ale odvlhcovat miestnost podla mna nema zmysel.
Nikdy som nemal problem s hrdzou alebo navlhanim v obytnom priestore kde sa prvidelne kuri. Ine je to v pivnici alebo na chate kde sa kuri len obcas
Ja mam a pouzivam pohlcovač vlhkosti MULTY DRY.
http://mega-shop.sk/sk/skrine-a-trezory ... pachu.html

zda sa, ze to funguje, akorat neviem kedy mam to vrecusko vysusit.
Ma s nim este niekto skusenost ?
http://mega-shop.sk/sk/skrine-a-trezory ... pachu.html

zda sa, ze to funguje, akorat neviem kedy mam to vrecusko vysusit.
Ma s nim este niekto skusenost ?
-
inspiring_ganguly