Otázky na skúšku - B.2-1 - B.2-20

vigorous_germain

Otázky na skúšku - B.2-1 - B.2-20

Príspevok od používateľa vigorous_germain »

Prosím skúsenejších o radu, pomoc... Nechápem pri otázkach v Bčku 2 kedy je potrebný predchádzajúci súhlas od prokurátora na odňatie zbrane a kedy nie... nenachádzam nejakú logickú súvislosť prečo raz áno a raz nie...možno je to úplne zjavné ale mne to zostáva utajené :roll: Ďakujem
inspiring_hellman

Príspevok od používateľa inspiring_hellman »

Vydat a odnat zbran nieje to iste, v tom je rozdiel.
K odnatiu zbrane treba vzdy suhlas prokuratora (vynimka je tusim iba ak je nezastihnutelny alebo si situacia vyzaduje okamzite odnatie...).
K ziadosti o vydanie zbrane netreba suhlas prokuratora, mozes odmietnut vydat...ale zvycajne potom mozes ocakavat pokutu a nedobrovolne odnatie.
vigorous_germain

Príspevok od používateľa vigorous_germain »

:oops: už som pochopila, výzva a príkaz- príkaz ide od prokurátora, vyzvať môže bez prokurátora... som si myslela že tam bude niečo v jednom slovíčku, dúfam že to nedopletiem :P
ďakujem
Tibor_sk
prispievateľ
Príspevky: 112
Dátum registrácie: 14 years 9 months

Príspevok od používateľa Tibor_sk »

Já sa tiež chystám. :D a chápem to tak že orgánu činnom v trestnom konaní po vyzvaní na vydanie zbrane máš povinnosť vydať a keď odmietneš tak podľa zákona 190 zb. ti vyrúbia pokutu až do výšky 50000 Sk bývalých, a aj tak prídu so súhlasom od prokurátora a zbraň ti aj tak odnímu-odoberú. Inak je to s mestskými policajtami, tí môžu tak akurát zabezpečiť miesto TC do príchodu PZ.
Ak sa mýlim opravte ma. Vlastne to isté napísal aj Lynk :D
lenochod
prispievateľ
Príspevky: 321
Dátum registrácie: 14 years 11 months

Príspevok od používateľa lenochod »

Príkaz prokurátora netreba ak
a) vec neznesie odklad (hrozí jej poškodenie, zničenie, strata...) a zaroven predchadzajuci suhlas prokuratora nemozno dosiahnut (nie je dostupny[ani po telefone], mne s tym pomohol Panzer - treba hladat na fore)
b) (toto mam od samotného prokurátora) - ak sa jedna o policajny zasah bezprostredne po cine

MP mozu max. zabezpecit miesto cinu kym nepridu prislusnici PZ, s tym, ze samozrejme maju pravo pachatela odzbrojit(aj nasilim), bezodkladne vsak musia pachatela aj zbran odovzdat prislusnikom PZ. V reali to ale vyzera tak, ze na miesto cinu sa vola hned aj prokurator, striedaju sa v sluzbach 24/7. Info mam od prokuratora aj policajtov.
Napísať odpoveď

Návrat na "Zbrojný preukaz"