Aký dôvod uviesť do žiadosti o zbroják?

Používateľov profilový obrázok
C08R4
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 10 months

Príspevok od používateľa C08R4 »

1.Ste študent?Máte iba 21 rokov?To vám netreba,resp. vám to nedaju.
Nemam slov. Kks maz uz 5 rok zbrojak, tak neviem co robia okolo toho take obstrukcie, ja som tiez neni ochotny si kvôli nim vybavovat ziv. list. No urcite budes na to lepsie pripraveny ako nejaky "kvazi podnikatelko" co na skuskach prvy krat chytil zbran a dostane "tiez len tak" Acko.
maros15
častý prispievateľ

Príspevok od používateľa maros15 »

Snypo,ako dovod si mal uviest,ze to potrebujes do krcmy,aby bol z teba poriadny chlap :lol:

A teraz vazne.S prislusnickou sa ani nebav o tom ci ti to daju alebo nie.Ona o tom nerozhoduje.Vypis si ziadost,odovodni to tym ze si bol napadnuty+tr. oznamenie,doloz k tomu ostatne nalezitosti,odovzdaj jej to pekne ju pozdrav a cakaj na odpoved.
inspiring_agnesi

Príspevok od používateľa inspiring_agnesi »

To snypo: Normálne si vypíš žiadosť a chod to zaniesť a nelám si hlavu s tým že si študent, ja som študent tiež a dva mesiace po 21 mi dali A-čko. To že si študent nemá absolutne žiadny vplyv na vybavenie si sk. A.Pracovníčka mala zrejme zlý deň a mala potrebu niekoho do..bať, však to poznáš ako to chodí :)
Snypo
prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 6 months

Príspevok od používateľa Snypo »

Jo ako jasna vec odovodnenie dam klasicke o ochrane majetku zdravia atd +to trestne oznamenie.
Ja som bol ale fakt sokovany co to za výmysli teta vraví,až som to sem musel napísať aby aj ďalší ľudia vedeli a boli pripravení na takéto "občanovi ústretové"konanie :mrgreen:
Uvidim ako to dopadne,potom dam report.
Este mensia podotazka:Kludne možem na žiadosť dať že žiadam o skupinu A aj F? K F skupine odovodnenie "zberatelske učely"?
Diky za reakcie
inspiring_agnesi

Príspevok od používateľa inspiring_agnesi »

ano môžeš požiadať naraz aj o A a F. Ja keď som písal na F tak som napísal že sa zaujímam o zbane, historické zbrane a mám záujem o ich zberateľskú činnosť. S týmto si myslím, že budeš mať najmenší problém
sano2
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 4 months

Príspevok od používateľa sano2 »

Jasné, daj si aj Fko, aspoň nebudeš za pol roka znova stepovať na polícii. V prípade nejakých blbých poznámok dotyčnej pracovníčky, ktorá mala zrovna slabú chvíľku, a nechcela ti zobrať žiadosť, pýtaj si písomné vyjadrenie, prečo ti nechce dať to a to a pekne ju popros nech s podpíše a zaeviduje to. Neboj nič, ona sa rýchlo spamätá :wink: a ty by si mal v tom prípade niečo v rukách.
gewehr
expert
Dátum registrácie: 21 years 4 months

Príspevok od používateľa gewehr »

A ak by ti nechceli zobrať žiadosť ani dať písomné vyjadrenie prečo, tak si klikni sem http://www.minv.sk/?staznost-kontrola-inspekcia napíš a počkaj si ako to dopadne.
Snypo
prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 6 months

Príspevok od používateľa Snypo »

takže toto som napisal na žiadost ako odovodnenie:
"Na ochranu seba,rodiny a majetku v súvislosti s priloženým uznesením,pociťujem potrebu sa účinnejšie brániť;zberateľské účely".
Stači na skupinu A a F(v zavere) ?
C08R4
častý prispievateľ

Hento ti neprejde podla mna, oni maju nejake zahadne smernice. Vybav si na mesiac zivnost, daj im tam kopiu a vypis z obchodneho registra, doslova po mesiaci ju zrus, sak je kriza :D. Ked oni maju k tebe takyto pristup, vysrat sa na nich. Toto co som ti povedal, je iste riesenie tvojeho problemu. Kedze si zacal podnikat, tak si chces predsa chranit svoje financie, tak samozrejme chces aj ty Acko ako iny "podnikatelia" :lol: :lol: :twisted: :evil:
gewehr
expert

A ked zalozis tu zivnost, nezabudni to ohlasit na socialnej poistovni, v zdravotnej poistovni, musis si vybavit zo statistickeho pridelenie ico, dic od danovakov, nasledne podnikatelsky ucet a samozrejme si samostatna ucovna jednotka. Ked to pojdes o mesiac zrusit, nezabudni to odhlasit na jednej aj druhej poistovni, a samozrejme do konca marca nasledujuho roka podat danove priznanie za ten mesiac fungovania, aby ta potom o 5 rokov nepopotahovali danovaci. Bezna pokuta len za neskorsie odovzdanie (nie neodovzdanie) tlaciva na danovy urat bola onehdy 2000,- Sk, za neodovzdanie danoveho priznania pre fyzicke osoby radovo desattisice... samozrejme ak mas k tomu aj bezny prijem zo zamestnania je to este zlozitejsie.

Tolko k rade od C08R4. Skusme teraz pouzit rozum... V zakone NIKDE nie je, ze musis mat zivnost. Policajt moze robit iba to, co mu umoznuje zakon. Ty mozes robit to, co ti zakon nezakazuje. To je jasny princip. Takze stat si na svojom a nedat sa odbit, mat odhodlanie to tahat aj dalej. Uspech sa musi dostavit. uradny simel sa da uhnat, dost rychlo zostane dychavicny. :wink:

Jo a ta formulacia, co si uviedol je fakt divna. Vychadzaj z toho, co je uvedene v zakone aj pri formulovani dovodu.

EDIT: a keby si aj zalozil zivnost, v obchodnom registri sa bude hladat zbytocne :lol:
Naposledy upravil/-a gewehr v 18 Nov 2009, 18:04, upravené celkom 1 krát.
C08R4
častý prispievateľ

Gewehr: Ano, ale v zakone nikde nieje napisane, kedy je potreba nosit zbran uz opodstatnena, takze cloveka mozu vzdy odbit, na zakon sa odvolavat nemozes, taky je "kvalitny". Je tam prilisna volnost toho prislusnika co o tom rozhoduje.
gewehr
expert

Ak mi policajt odmietne vydat ZP, musi jasne zdovodnit preco (samozrejme v sulade so zakonom) a to ani nehovorim, ze si dovoli neprijat ziadost. Ak vie clovek citat zakony a aspon trocha im rozumie, tak sa len tak odbit neda.
lenochod
prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa lenochod »

LOL! A co som vsetko cital, tak sa stazovali najviac na Prievidzu ale tudle nudle, PD normalne zacinam radit k tym "lahsim" :lol:

Ale odovodnenie sux hard, ja som si na tom vymlatil celu dovolenku(hoc aj tato minca ma 2 strany) :evil:
C08R4
častý prispievateľ

Gewehr: Tak ja ti to zdôvodnim, vo vasej ziadosti, podla § 16 pismeno h) a § 17
odsek 1 pismeno d), ste nepreukazal dostatocnu potrebu na nosenie zbrane.

A mozes ist na lamparen a rovno aj so ziv. listom. Taky na k... mame zakon.
Naposledy upravil/-a C08R4 v 18 Nov 2009, 18:08, upravené celkom 1 krát.
gewehr
expert

Pocuvaj C08R4, ked predlozis so ziadostou doklad o tom, ze si bol preukazetelne fyzcky napadnuty tak to je prave podklad k preukazaniu potreby. A stazovat na nemusis na lamparni, ale na tom linku ktory som tam dal, samozrejem aj s prilozenim ako ziadosti s prilohami ktore si daval, tak vyjadrenim ktore ti prislo od nich. Ako nehnevaj sa, ale mas v tom hokej, radit chalanovi nech si ide zalozit zivnost (a este hurasystem - sak za mesiac zrusis), a potom radit nech donesie vypis z obchodneho registra.... mozna ti prezredim tajomstvo, ale v OR by sa isto nenasiel. Prosto mam pocit, ze nevies o com hovoris. Tym koncim, idem si zacvicit...
Naposledy upravil/-a gewehr v 18 Nov 2009, 18:10, upravené celkom 1 krát.
Napísať odpoveď

Návrat na "Zbrojný preukaz"