Walther P22 - názory, skúsenosti?

Používateľov profilový obrázok
Igrlik
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 22 years 7 months

Príspevok od používateľa Igrlik »

Zásobníková poistka je tam kvôli bezpečnosti! Predstav si scenár bez nej: Prerušíš streľbu, vyhodíš zásobník, obtiahneš, (neskontroluješ prítomnosť/neprítomnosť náboja v komore vizuálne), rutinná rana istoty a BUM!
Vyťahovač na tejto (ale aj iných) pištoľke s dynamickým záverom neslúži primárne na vyťahovanie vystrelenej nábojnice. Tá letí von spätným tlakom plynov na dno a ženie so sebou dozadu záver. Vyťahovač iba v spolupráci s vyhadzovačom usmerní let nábojnice vyhadzovacím okienkom, aby si ju nemal za krkom alebo dáma vo výstrihu (blbé, stopy po tom sú jak cucfleky!) A samozrejme by mal vyhodiť nevystrelený náboj pri obtiahnutí. Keď je po viac desiatkach výstrelov komora už jemne povedané zasratá, vyťahovač nevytiahne náboj, preskočí po okraji a náboj zostane v komore... dôsledky môžu byť vážne. :evil:

Takže tak...
yarco
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

Na moj vkus je tato poistka uz nieco navyse. Chrani strelca pred samotnym strelcom, ked zanedba zasady bezpecnej manipulacie. To uz rovno moze nechat prst na spusti.

Naopak - ak si pri realnom konflikte strelec nechtiac uvolni zasobnik (v strese, pri prebijani, pri boji, ...), nebude moct vyuzit ani ten jeden naboj, co mu zostane v komore. :(
inspiring_agnesi

Príspevok od používateľa inspiring_agnesi »

Áno je to síce pekná vec tá poistka, že je tam pre moju bezpečnosť, ale zase na druhej strane ako píše yarco v istých okamihoch alebo konflikte, ťa to (mňa, nás) môže stáť v krajnej situácii aj život. Myslím si ,že nieje až táka podstatná, keďže ani napríklad Glock-y túto poistku nemajú a zaobidu sa aj bez nej. diskutabilné
Igrlik
častý prispievateľ

yarco, werewolf: píšem o zásobníkovej poistke na malorážkových hračkách (Walther P22, Sig Mosquito a ďalšie), ktoré v žiadnom prípade nie sú zbraňami určenými na sebaobranu, ale skôr na zábavné "plinkanie" na strelnici. Takže vynechajte stres a konflikt, a naopak pripočítajte si partiu ľudí, zbraň sa podá z ruky do ruky, odloží na stolík, uvoľnená atmosféra... áno, tá poistka skutočne má chrániť strelca pred ním samým!
BTV
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 4 months

Príspevok od používateľa BTV »

Omyl pani!

Zasobnikovu poistku ma aj Mosquito. Dava sa do .22lr kvoli uderniku. Ako vsetci viete, .22lr je naboj s okrajovym zapalom. Sig aj Walther maju udernik PLOCHY a mimo osi hlavne. Zasobnikova poistka je tam na to, aby si niekto nebuchal naprazdno, a aby si tym padom neznicil "celo" (neviem ako to nazvat) komory. Kedze udernik by bez nabojnice udieral priamo na to "celo".

Videl som ako J.Kuracinovi znicili ludia "celo" komory na K22 na jednej exhibicnej akcii.
Igrlik
častý prispievateľ

Omyl - keď tam vložíš prázdny zásobník, môžeš sušiť do aleluja. Nesušíš predsa so zbraňou bez zásobníka! Na to je pri Waltríku ten malý modrý pišišvor, ktorý tlmí úder na hranu komory. Ale myslíím, že pri týchto zbraniach nemá príliš veľký význam sušiť - skôr vziať stovku-dve nábojov a vypadnúť na strelnicu. :D
BTV
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 4 months

Príspevok od používateľa BTV »

Vsak jasne ze staci len zasunut zasobnik a poistka je vyradena... Ale predpoklada sa, ze ked zasunies zasobnik, tak bude plny....
:wink: :D
inspiring_faraday

Príspevok od používateľa inspiring_faraday »

werewolf napísal:Takže bol som dnes sním prvý raz strieľať a môžem povedať že žiadne problémy neboli so zasekávaním :) jedine čo sa mi na tej zbrani nepáči je asi to rozoberanie a následne skladanie..ale inak je to OK...
Ja mam tiez dvadsatdvojku iba pomerne kratko, vystrielal som asi 2000 vceliciek a zasekla sa priblizne 30 krat a aj to iba preto,ze som zo zaciatku pouzival,neviem jak sa presne volaju tie naboje, oranzova skatulka, target je na nich myslim napisane. Od vtedy pouzivam blazery a ziadny problem, takze som plne spokojny.
inspiring_agnesi

NO ja sa dáko neviem prepracovať k strelnici kua a doma municia nakupená heh...a čistíš ju často?
inspiring_faraday

Príspevok od používateľa inspiring_faraday »

Po kazdej strelbe sa s nou pobavim a poriadne ju vycistim a premazem. Minule ma skoro slak trafil,kym som nasadil zaver naspat so spatnou pruzinou, lebo som kdesi stratil tu tycku,ktorou sa to lepsie nasadza. Iba raz som ju po vystrielani 300 ks nestihol vycistit a isiel strielat znova,ale ziadny problem nebol. Zatial mozem len chvalit, dufam,ze to tak zostane :)
inspiring_agnesi

To ondro: a stáva sa ti niekedy že po vystrelení posledného náboja ti normálne obtiahne záver? a potom len na prázdno vystrelíš? mne sa to dnes stalo dva krát že mi ho nezaseklo v krajnej polohe ale normálne obtiahlo a vystrelil som na prázdno.

Musím skonštatovať, že v mojej skúške Waltrík ustál, náboj mi zaseklo len raz, aj to ten najlacnejší čo som mal, spapal viacero iných značiek bez problémov. Presnosť by som povedal pomerne slušná, aj pri dvojvýstreloch, kedže poriadne ani nekope.
maros15
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 10 months

Príspevok od používateľa maros15 »

Skus si odsledovat uchop.Mozno mas pocas strelby palec polozeny na zachyte zaveru.
inspiring_agnesi

maros15 napísal:Skus si odsledovat uchop.Mozno mas pocas strelby palec polozeny na zachyte zaveru.
diki, myslím, že to môže byť tak, pretože presne mi končí palec pri záchyte pri držaní zbrane... Problém je možno v tom že pri držaní tejto zbane musím mať úchop kúsok inak ako som býval zvyklý :)
Igrlik
častý prispievateľ

My ľaváci v tomto máme VÝHODU!!! :lol:
(len pre vypustenie potom treba buď zmeniť úchop alebo vypúšťať potiahnutím záveru)
inspiring_agnesi

aký olej na čistenie zbraní používate?? balistol? alebo dáku inu značku?
Napísať odpoveď

Návrat na "Walther"