walther 22 alebo 99

Plynové pištole, expanzné pištole, plynové náboje
inspiring_williams

walther 22 alebo 99

Príspevok od používateľa inspiring_williams »

Zdravim pani, zivi ma fotografia a cez leto rad travim potulkami po nasom nadhernom Slovensku a jeho lesoch... fotim krajinu a zvierata. Kedze ked vyrazim sa zdrziavam aj tyzden prespavam v stane barzkde v lese. Kedze sa mi stali napriklad tieto 3 situacie, musim to uz riesit : napriklad.

Stretol som sa s nasratou (asi besnou) liskou ktora mi isla po nohe, Vyriesil to strom. Dalej som sa stretol s diviakom, ktory tiez isiel po mne (vyriesil to strom). Na zaver som prisiel o par veci ked mi asi nejaky vagabundi pocas spanku zobrali spred stanu, pruser bol ten ze som pocul suchot, ale nemal som nic pri sebe ani v stane, jedine co som nahmatal bola horalka :-) a prave som sa zobudil, takze som nebol schopny vypracovat nejaky element prekvapenia. Kedze nemam ani Acko ani Becko ani Quecko a ani mat nechcem a nebudem. :-) chcem plynovku a nonivamid 120. Mam otazky :

1. Walther 22 alebo 99, v sume rozdiel nevadi, kupim co treba, nerad setrim liter a potom to olutujem, aky je v nich rozdiel okrem poctu striel v zasobniku ?

2. Je na 99 aj lepsi dostrel smradu ?

3. Ake puzdro odporucate alebo je vhodne na opasok ?

4. Nechapem ani ten single a ten double, o com to je ?

5. Ked uz to kupujem, tie svetlice sa vyrovnaju aspon beznym svetliciam
ze by som s tym pukal na silvestra ? alebo sa to neoplati ani kupit.

6. Flash zabliskne dost silno, ze za tmy zmatie pripadneho zlodeja a ziskam cas mu dat par pestoviek do hlavy ?

7. Myslite ze, ked by nahodou isiel na mna BEAR, a strelil by som mu vsetky nonivamidy do ksichtu co sa mi len podari tak sa nad tym aspon pozastavi ? alebo povie BRUM a aj tak ma dokonci :-)

Dikes zbrojnosi a este raz opakujem, neni to primarne na potulky mestom a branenie sa pred grupami opilcov ktory navyse maju deviny, je to na tulave psy, diviaky, lisky, zlodejov veci zo stanu, proste self defense atd.
lenochod
prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa lenochod »

Kup si strom :lol:

No ale k veci, co sa plynovky tyka, nebol by lepsi revolver? Alebo potom daco vo full auto, myslim, ze sa tu hovorilo o nejakej Zoraki.

Ten dostrel by som videl max do 3m, oni sa chvalia, ze 5, ale akosi tomu neverim. Puzdro asi vonkajsie, ak ho mas ako schovat(predsalen aj plyn by sa mal nosit skryty).

Single/double predpokladam, ze sa mysli single action/double action. V skratke - single, zbran musi byt pred prvym vystrelom natiahnuta, potom uz staci len klikat. Double, zbran moze byt aj nenatiahnuta, potom pri prvom vystrele dochadza k natiahnutiu kohuta, odpor spuste je vyssi.

Svetlice - netusim, sam sa chystam na silvestra a nejaka plynovecka by sa nasla, hadam niekto uz skusenost ma.

Flash defense - zabudni, mozno ledatak tiez na toho silvestra.

Macko usko - rovnako zabudni. Musel by si sa veeeeeelmi dobre trafit pri veeeelmi velkom stasti. Teda ak je uz macko nasrany, tj si vbehol niekde, kde ma mlade. V beznom pripade staci, aby medved o tebe vedel, vyhne sa aj sam. Rovnako plati o diviakoch. Psy, lisky, ina mensia zver alebo daky bezny zlodejicek - tam plynovka moze pomoct.
inspiring_williams

caf chlape, s tym stromom by to bolo riesenie, len ked ma nieco napadne sa mi nechce cakat kym za 50 rokov vyrastie :-)

Co sa tyka toho zoraki, a aku ma pre mna vyhodu full auto, ved ked pojde po mne liska s tou waltherom stiham za sekundu aspon 2 x vystrelit, nie ? inak som v tomto laik, preco teda revolver / a aku zoraki si mal na mysli. btw. revolver sa mi zas designovo az tak nepaci, kazdopadne este otazka walther 22 alebo 99 + preco pls.

Single/double, konecne to chapem.

Svetlice, skoda ze nevies, keby aspon vyrobcovia isli s dobou a dali na web videa efektov. Flash - myslels om si.

Macko usko, o tom som uz cital vsetko snad, takze to neriesim asik. Ostatne veci, plyn to snad vyriesi. Pali
Používateľov profilový obrázok
Igrlik
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 22 years 7 months

Príspevok od používateľa Igrlik »

Walther P99 PAK - rozmery a prevedenie zhodné s ostrou predlohou, 15 nábojov v zásobníku.
Walther P22 PAK - rozmery a prevedenie zhodné s ostrou predlohou, 7 nábojov v zásobníku.
P22 je rozmermi cca 80% z P99, je teda menšia a skladnejšia.
P22 má vonkajšiu manuálnu poistku na závere vzadu.
P22 má vonkajšie bicie kladívko, P99 má vnútorný predpružený úderník a vypúšťanie natiahnutého úderníka.

Samonabíjacia pištoľ - po zlyhávke musíš manuálne obtiahnúť, vadný náboj von, nový do komory, spustiť... aj po úspešnom výstrele sa vystrelená nábojnica môže spriečiť, nepodá ďalší náboj...
Revolver - po zlyhávke jednoducho stlačíš znova spúšť, pred hlaveň ide ďalšia komora a strieľaš! :twisted:
inspiring_williams

IGRLIK a tie walthre oba su samonabijacie ? Co ked po mne pojde zver a sa mi vzprieci naboj ? btw. 22 ma vonkajciu poistku a bicie, 99 ma udernik atd. A co je technicky lepsie ? btw. o 22 som cital hodne ze je pomerne oblubena a spolahliva, o 99 toho zas tak moc nie je, chcem ju nosit do lesa pred zverou a pripadnymi zlodejmi veci ked spim v stane alebo sa tulam lesom a nahodou by som stretol nejakeho debila. Otazka, ma to vyznam ? Ked po mne pojde typujem ze to pravdepodobne nemusi byt nejaky MILITAR z legie, ale bezny clovek ktory ma zalusk na moje veci, alebo vecer kradnuci clovek spoliehajuci sa ze spim, alebo liska alebo diviak ktory sa ku mne zacnu blizit az prilis blizko. Moja vizia je ta, ze namierim, a stretlim nonivamid 120 kolko stihnem, teda hadam aspon 3 x. Bude to mat nejaky ucinok ? Je mi jasne ze pri tom ako strielam sa vzdalujem od ciela a ked zasiahnem mozno pobehnem, ked trepnem ten co ma zalusk na moje veci ma pritom zatvorene oci a nedycha, tak sa mu vlastne nic nestane ? Videl som na internete kopec videi kde sa striekal oc spray na pokus, vsimol som si ze u 90 % zasiahnutych sa dostavil ucinok az o par sekund, je to tak aj pri nonivamide ? Dalsia vec, na jednej strane su tie spraye ktore striakaju bez rozptylu asi dost ucinne kedze je to ako keby som objektu oblial tvar latkou. Pri tejto zbrani je to rozptyl prachu, teda na zver je to efektivnejsie, lebo zver nejde zafixovana rovno tvarou ako clovek ked sa rozhodne ze ide utocit. Zver je nepredvidatelna a moze menit sklon hlavy zabocit atd, takze cicerkom nemusim trafit, mylim sa, trepem somariny ? Pamatam si ked sme napriklad na zahrade bojovali vodou, a striekal som hadicou po deckach, tiez si musel striekat odhadom pred nich aby ich voda dobehla a to bol silny tlak, so sprayom ale cas nemas aby si vypocitaval a mozes minut.

Neviem aku ma ucinnost par nabojov toho n120 ci sa to vobec oplati, alebo to je len placebo.

Este raz upozornim, nechcem to na vandalov a grupy do mesta, do mesta ju ani nikdy brat nebudem, je to proste obrana seba, a mojej fototechniky na stanovackach. Z vlastnej skusenosti viem ze pri pohlade na drahu fototechniku dostanu obcas okoloiduci turisti divne napady a otazky...
Používateľov profilový obrázok
Igrlik
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 22 years 7 months

Príspevok od používateľa Igrlik »

...áno, pištole sú samonabíjacie. Preto lenochod navrhuje revolver...
Čo sa týka účinku a účinnosti, ja zatiaľ nemám praktické skúsenosti s aktívnou obranou týmito prostriedkami. Mnohí doporučujú radšej sprej. Podľa mňa na zver okrem plynu určite zapôsobí odstrašujúco aj hluk výstrelu. A na divné otázky je odpoveď s aspoň 7 nábojmi veľmi vypovedajúca!
inspiring_williams

Igrlik napísal:...áno, pištole sú samonabíjacie. Preto lenochod navrhuje revolver...
Čo sa týka účinku a účinnosti, ja zatiaľ nemám praktické skúsenosti s aktívnou obranou týmito prostriedkami. Mnohí doporučujú radšej sprej. Podľa mňa na zver okrem plynu určite zapôsobí odstrašujúco aj hluk výstrelu. A na divné otázky je odpoveď s aspoň 7 nábojmi veľmi vypovedajúca!
DAKUJEM MOC

edit Panzer: necituj príspevok, ktorý predchádza tvojmu, zneprehľadňuje to fórum. Stačí napísať nick toho, komu napr. ďakuješ
inspiring_agnesi

Príspevok od používateľa inspiring_agnesi »

No je celkom zaujímavé že chceš chrániť seba aj tvoj majetok, ktorý ma vysokú hodnotu a odmietaš ZP. prečo? Vieš aj sprej aj plynovka sú len na blízku vzdialenosť a podľa mojich skúseností nie príliš učinné
lenochod
prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa lenochod »

alebo vecer kradnuci clovek spoliehajuci sa ze spim
Nemozem si pomoct ale ked spis v stane, tak pouzitie plynovky je na darwinovu cenu. Ak nechces ostry kver, tak do stanu jedine paralyzer alebo kudlu. Obuchom sa bude tazko zahanat a akykolvek plyn v tom malom uzavretom priestore...no vieme si vsetci domysliet :roll:
inspiring_williams

Lebo mam obavy mat ostru zbran zatial, ked som bol na vojne, 1 moj kamos si strelil vzorom 58 do ksichtu, a bolo to neprijemna skusenost to vidiet atd. obavam sa aj takych veci ze kde ju budem mat doma, co na to rodina, priatelka, mozno coskoro deti, co ked ju najdu, staci mala chybicka a uz je tu problem. Co ked ju stratim, ja som deravy jak hovado, furt nieco stracam a x inych dovodov.

Na druhej strane este som realny konflikt nemal, mozno raz ma niekto zmlati, plynovka nezaberie, zobere mi veci, a potom to prehodnotim.

Vlastnikov ostrych zbrani neodcudzujem, myslim ze ak je niekto normalny, teda nie debil bez rozumu alebo frajer, tak si kupuje zbran z nejakeho urciteho dovodu, mozno zla skusenost / zazitok, alebo dokonca hobby, ja vsak nie som clovek ktory si kupi nieco tak agresivne a nebezpecne len ako prevenciu. Neznasam nestastia a omyly, a pripustme ze tato moznost tu vzdycky je kym ju vlastnis, potom s tym musis zit.

Poviem priklad, mozno debilny ale nic ine ma nenapada

Osobne ja, ked sa bojim na jesen ze chytim chripku, pijem teply caj davam si citron a to je moja prevencia (prirovnavam k plynovke) namiesto toho aby som siel na injekciu proti chripke (zbran) ktora asi zaberie, nie je to vsak iste a tie si nie si isty ci to neni skodlive.

Druhy, neviem ci by som mal gule strelit ostrym typka ked mi chce zobrat techniku, ine je ked ma mlati tehlou po hlave a chapem ze ide o zivot, vtedy by som strelil, s takou situaciou sa dufam nestretnem...
inspiring_williams

vychadzal som zo situacie, zepocujem podozrivy pohyb okolo stanu, resp. spacaku, niekedy chodim iba s byvakom, tak nemam kam odlozit veci, takze som von. Je jasne ze "zlodej" mi nepoleze do stanu, takisto ako je jasne ze v nom dnu nebudem strielat plyn :-)
inspiring_agnesi

Príspevok od používateľa inspiring_agnesi »

Že do stanu ti zlodej nepolezie? OMYL! u nás v BB v lodenici chodili po nociach čierny občania..okole tretej hodiny ráno, ked už sa všetci uložili do stanov a pomaličky jeden po druhom ich otvárali a kradli, neprišli len raz ale asi 4x, takže na toto by som sa nespoliehal...
Ako sám píšeš ak má človek čosi v hlave a zbraň má naozaj na to kôli čomu robil ten zbroják, nikdy by sa nemalo nič zlé stať i keĎ....
Ja si myslím že výhoda ostrej zbrane je to, že ju môžeš použiť aj ako "čaj s citrónom" ,aj ako "injekciu" to je môj názor.
To že sa bojíš o reakcie rodiny a priateľky je normálne, u nás tiež nie každý bol tým nadšený, že som si domov doniesol zbraň. Ale dá sa aj bezpečne zaistiť a tu nieje sa o čo obávať.
Samozrejme, ak sa strániš takéhoto riešenia, je jedno čo ti kto napíše, zariadiš sa ako chceš TY. Možno urobíš dobre, možno nie, uvidí sa časom
inspiring_williams

werewolf > ja v principe suhlasim. Ked poleze do stanu, dostane neskutocnu supu do nosu, zas nejsom uplna sracka a viem udriet. Potom krasne kludne vyleziem von a uz pouzijem plyn. Dvaja do stanu liezt nebudu, pojde jeden a ja spim pomerne nekludne v lese. Vonku je mi jedno,

Nechcem zniest rasisticky, ale vyrastal som a chodil som na zakladnu skolu 50 metrov od PETAGONU v bratislave a zijem tu stale, a poviem ti ze banskobystricky cigan ma urcite nerozhadze :-) uz viem ako funguju, pliaga hnusna
Napísať odpoveď

Návrat na "Plynové pištole"