ZP skupina F

inspiring_newton

Príspevok od používateľa inspiring_newton »

knihu mas dobru,mam rovnaku
Snypo
prispievateľ
Registered for: 17 years 6 months

Príspevok od používateľa Snypo »

ďakujem,náležite oboznámim príslušníčku na odd. Zbrani a streliva :twisted:
Používateľov profilový obrázok
Igrlik
častý prispievateľ
Registered for: 22 years 7 months

Príspevok od používateľa Igrlik »

Potvrdzujem - je to tá správna kniha. Bez problémov zaregistrovaná!
C08R4
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 10 months

Príspevok od používateľa C08R4 »

Ja mam tu istu knihu tiez. Pani policajtke pekne povedz, nech si dostuduje vyhlasku MV 555/2003. Ty totizto ani ziadnu knihu zo sevtu nepotrebujes. Mozes si ju urobit hoc aj v Exceli, ale treba, aby tam boli uvedene nalezitosti spomenute vo vyhlaske.
eager_shockley

Príspevok od používateľa eager_shockley »

som tu novy a mam tiez jeden problem. Bol som zaregistrovat zbran na Fko a pani policajtka sa ma pyta ci evidujem zbrane v zaznamovej knihe (uz jednu mam davnejsie). Ja evidujem len strelivo a na zbrane si mam kupit zevraj druhu knihu :shock: To je nejaka novela alebo čo!
Igrlik
častý prispievateľ
Registered for: 22 years 7 months

Príspevok od používateľa Igrlik »

Pani policajtka si asi mýli zbrojný preukaz a zbrojnú licenciu. Ty ako držiteľ ZP skupiny F, ak prihlasuješ zbraň kategórie C, B (na nákupku) alebo A (na výnimku), dostaneš od milej pani preukaz zbrane so zápisom skupiny F - a to je celá Tvoja evidencia :!:
C08R4
častý prispievateľ

tomes77 napísal:som tu novy a mam tiez jeden problem. Bol som zaregistrovat zbran na Fko a pani policajtka sa ma pyta ci evidujem zbrane v zaznamovej knihe (uz jednu mam davnejsie). Ja evidujem len strelivo a na zbrane si mam kupit zevraj druhu knihu :shock: To je nejaka novela alebo čo!
Vies co tam povedz tej pani policajtke? § 28 odsek (1) pismeno k) :lol: zakona o zbraniach a strelive 190/2003
eager_shockley

Príspevok od používateľa eager_shockley »

Dakujem,uz som pochyboval ze som si zle precital zakon ale ked my to tam tvrdili vsetci za pultom tak som dostal chrobaka.
Pena
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 1 month

Príspevok od používateľa Pena »

Dnes som bol na polícií zapísať moje nové prírastky a spýtal som sa, či je možné zobrať na strelnicu zbraň napísanú na skupinu "F" a tam s ňou strielať. Bolo mi povedané, že jednoznačne ÁNO, lebo sa jedná o cvičnú streľbu. Mať zbraň v stave okamžitého použitia sa vraj rozumie len pri prevoze a uložení doma.
C08R4
častý prispievateľ

Obavam sa, ze pani policajti budu v omyle, aj ked by som uvital to co tvrdis.
inspiring_newton

nebudu,uz sa o tom popisalo dost .
Tiez som pisal,ze znamy vlastni cc 30ks roznych druhov zbrani cca.20 pisanych na F /Thomson,sudajev atd/ Kludne s nimi chodime strielat.Ziadna novela,nic nezmenila!
C08R4
častý prispievateľ

Tak ste sa potom vedome dopustali priestupku, pretoze ste mali/drzali zbran na strelnici urcenu na zberatelstvo v stave umoznujucom okamzite pouzitie. A taktiez na strelbu z automatickych samocinnych zbrani ma maloktora strelnica povolenie, u nas na zbranich mi povedali ze tiez jeden clovek so ZL im strielal so samocinnou zbranou na strelnici, ktora nema taketo povolenie a ma teraz potahovacky, pretoze sa nejaky dobrak na neho stazoval.
inspiring_newton

jasne :D
cital si co mi poslali z PPZ?
Este aj niekomu ,tam sa opierali o neexistujucu novelu zakona :)

edit:na strelnicu ,ktoru chodime, strielaju policajti fullauto,/scorpion,sa.58 atd/
Nepoznas pomery a zbytocne zavadzas ludi.
C08R4
častý prispievateľ

Cital, ale tam jedno vyjadrenie je v rozpore s tym druhym. Ja som sa ich pytal doslovne aj podla paragrafov, ci je mozne strielat a odpoved mi prisla z MV, ze mam vyhladat centrum pravnej pomoci :lol:.
Žiadam o poskytnutie informácie, či je možné prepravovať na schválenú strelnicu v rámci Slovenskej republiky, bez predchádzajúceho písomného súhlasu policajného útvaru, zbrane a strelivo dané na zberateľské účely a na tejto schválenej strelnici z týchto zbraní vykonávať cvičnú streľbu, v zmysle § 28, ods. 2 zákona č. 190/2003 Z.z. o strelných zbraniach a strelive a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov.
Vážený pán,

oznamujeme Vám, že dňa 30. októbra 2009 sme postúpili Vašu žiadosť v zmysle § 15, ods. 1 zák. č. 211/2000 Z. z. o slobodnom prístupe k informáciám Prezídiu Policajného zboru SR, z toho dôvodu, že predmetnú informáciu nemáme k dispozícii. Lehota na vybavenie Vašej žiadosti začína plynúť dňom, kedy prezídiu bolo naše postúpenie doručené.

S pozdravom Ing. Michal Salenka, komunikačný odbor kancelárie ministra vnútra SR

Vážený pán XXX

Na základe Vašej žiadosti Vám oznamujeme, že Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky ako ústredný orgán štátnej správy môže v zmysle čl. 2 ods. 2 Ústavy SR konať iba na základe ústavy, v jej medziach a v rozsahu a spôsobom, ktorý ustanoví zákon. Na základe uvedeného Vám nemôžeme poskytnúť výklad zákona, ale odporúčame Vám obrátiť sa na advokáta alebo centrum právnej pomoci.

Odbor komunikácie a prevencie prezídia Policajného zboru.
inspiring_newton

C08R4
teba asi "maju radi" tak ta niekam odporucaju :lol:
Mne to napisali inak...
Napísať odpoveď

Návrat na "Zbrojný preukaz"