Namerane casy tasenia, obtiahnutia, vystrelu zbrane pri NO.
-
inspiring_galileo
-
inspiring_kepler
tango tasenie na cas je o egu, ze heeej aky som dobry 
Si myslim, ze vacsina ludi ako ja to ma hlavne ako zabavu a uvolnenie.
Je to ako buchanie do boxovacieho vreca, ktore ti nikdy neda ranu spat a visi stale na tom istom mieste. Ale ked das do neho par silnych rychlych ran holymi pastami za sebou, citis sa ako king
Teraz by som si uz najskor asi zlomil zapastie 
Si myslim, ze vacsina ludi ako ja to ma hlavne ako zabavu a uvolnenie.
Je to ako buchanie do boxovacieho vreca, ktore ti nikdy neda ranu spat a visi stale na tom istom mieste. Ale ked das do neho par silnych rychlych ran holymi pastami za sebou, citis sa ako king
-
inspiring_galileo
DeMaio: perfekt
som rad, ze to funguje
mame aspon nejaku novu "hracku" na strelnicu.
rob999: Pipnutie je celkom hlasite, myslim si, ze ludia okolo by ho mali pocut (strelec urcite).
Nastavenie citlivosti to ma v % tusim a nastavenie casu, kedy to pipne takisto nastavitelne od 0 po 4 sekundy , alebo "random" - nahodny cas kedy to pipne / odstratuje...
rob999: Pipnutie je celkom hlasite, myslim si, ze ludia okolo by ho mali pocut (strelec urcite).
Nastavenie citlivosti to ma v % tusim a nastavenie casu, kedy to pipne takisto nastavitelne od 0 po 4 sekundy , alebo "random" - nahodny cas kedy to pipne / odstratuje...
-
inspiring_galileo
-
inspiring_kepler
tango skus najlepsi mozny cas t.j. co najmenej oblecenia ale skryte.
To znamena hocco len aby to cele zakryvalo zbran, ale zaroven sa to lahko odhrnulo aby si mohol dobre uchopit zbran. Terc si daj celu A4 papiera a vzdialenost do 2 metrov a strielaj od pasa. Samozrejme mierenie ukazanim
Ked sa dostanes na casy do 1 sekundy s lubovolnym zasahom A4 papiera tak si dobry.
Pozor na bezpecnost, je to dost rizikove. Musis citit ze zbran mas spravne uchopenu a az potom strielat - to ale musi byt uz podvedome aby si to vsetko stihol do 1 sekundy. Meranim som zistil ze 0,2 az 0,3 sek. trva pokial si clovek uvedomi "piiip" a zacne vobec fyzicky konat (pohyb ruk a pod).
To znamena hocco len aby to cele zakryvalo zbran, ale zaroven sa to lahko odhrnulo aby si mohol dobre uchopit zbran. Terc si daj celu A4 papiera a vzdialenost do 2 metrov a strielaj od pasa. Samozrejme mierenie ukazanim
Ked sa dostanes na casy do 1 sekundy s lubovolnym zasahom A4 papiera tak si dobry.
Pozor na bezpecnost, je to dost rizikove. Musis citit ze zbran mas spravne uchopenu a az potom strielat - to ale musi byt uz podvedome aby si to vsetko stihol do 1 sekundy. Meranim som zistil ze 0,2 az 0,3 sek. trva pokial si clovek uvedomi "piiip" a zacne vobec fyzicky konat (pohyb ruk a pod).
Dnes som bol skusit na strelnici timer.
Skusal som 2-strely a 4-strely na 2 terce...vzdialenost som si daval cca 5metrov.
First shot som daval najmenej za 1.5s
pod to som sa nevedel dostat.
Zaujimave, ze ked som robil 4vystrely - 2x po 2-dvojstrely, tak som bol presnejsi, ako pri 2 ranach
puzdro fobus, zbran G17, tritiove mieridla.
Nabuduce skusim rychlotasne puzdro, ci to bude aspon trosku lepsie
Skusal som 2-strely a 4-strely na 2 terce...vzdialenost som si daval cca 5metrov.
First shot som daval najmenej za 1.5s
Zaujimave, ze ked som robil 4vystrely - 2x po 2-dvojstrely, tak som bol presnejsi, ako pri 2 ranach
Nabuduce skusim rychlotasne puzdro, ci to bude aspon trosku lepsie
-
inspiring_kepler
Xader to je dobry cas, 5 metrov je uz relativne dost daleko a musis uz mierit cez mieridla kde sa prida aj 0,5 sekundy raz-dva. Strielal som s jednym kamaratom a ten mal tak nadrilovanu strelbu, ze nedokazal jednoducho vystrelit iba tak zbrklo a vzdy musel namierit a s istotou zasiahnut ciel.
Asi to bolo tym ze sa tym "zivi" v ASR
Asi to bolo tym ze sa tym "zivi" v ASR
Na aku vzdialenost a na aky velky terc sa mi toto oplati trenovat ? Ipsc terc so zonami A-B-C-D ? vo formate A4 ? napriklad ?
A ako strielat ? ja stale idem od tasenia do "vychodzej polohy" odtial natahujem ruky a strielam - samozrejme sa snazim vzdy cez mieridla. Lenze nesustredim sa na spustanie a lieta to kade-tade
Co mi odporucate ? skusit spomalit a venovat sa viac miereniu a spusti? a ako je lepsie obidvoma ocami, nech mam vacsi prehlad, alebo staci klasika, ako som to robil doteraz, iba lave privrete a pravim mierit ?
A ako strielat ? ja stale idem od tasenia do "vychodzej polohy" odtial natahujem ruky a strielam - samozrejme sa snazim vzdy cez mieridla. Lenze nesustredim sa na spustanie a lieta to kade-tade
Co mi odporucate ? skusit spomalit a venovat sa viac miereniu a spusti? a ako je lepsie obidvoma ocami, nech mam vacsi prehlad, alebo staci klasika, ako som to robil doteraz, iba lave privrete a pravim mierit ?
-
inspiring_wu
to Xader: ak má Tvoj tréning za úlohu pripraviť Ťa na prípadné použitie zbrane v reálnej situácii, alebo na jednu z akčných streleckých disciplín, potom je najvhodnejšie drilovať nahadzovanie na terč výhradne použitím oboch očí. pri oboch typoch použitia je totiž pravdepodobnosť, že budeš musieť premiestňovať mierenie na ďalší terč (v prípade, že to bude obrana pred viacerými páchateľmi, aby neprišlo k omylu) a tam je mierenie jedným okom ohromná nevýhoda. strácaš totiž priestorové videnie, čo Ti môže viac poškodiť, ako pomôcť. obrazne povedané, nie je dôležité zamieriť a trafiť tretí gombík na košeli za 2sekundy, dôležité je trafiť hrudník za 1.5s.
ako pomôcku na vylúčenie chyby v mierení by som Ti doporučil suchý tréning nahadzovania napr. na vypínač v izbe. až keď to budeš mať "zmáknuté" a budeš si tým istý, tak si to over na terči a môže Ti to potvrdiť napr. chyby pri spúšťaní atd...
ako pomôcku na vylúčenie chyby v mierení by som Ti doporučil suchý tréning nahadzovania napr. na vypínač v izbe. až keď to budeš mať "zmáknuté" a budeš si tým istý, tak si to over na terči a môže Ti to potvrdiť napr. chyby pri spúšťaní atd...