Dôvod pri nadobudnutí zbrane na ZP sk.B
Dôvod pri nadobudnutí zbrane na ZP sk.B
Ahoj,
dlhšie som hľadal, ale nenašiel som nikde na fore nič k Odôvodneniu žiadosti pri nadobudnutí vlastníctva zbrane kategórie B na tlačive k vydaniu nákupného povolenia.
Čo tam Policajti najradšej vidia?
Či klasika, na ochranu osoby, zdravia a majetku?
dlhšie som hľadal, ale nenašiel som nikde na fore nič k Odôvodneniu žiadosti pri nadobudnutí vlastníctva zbrane kategórie B na tlačive k vydaniu nákupného povolenia.
Čo tam Policajti najradšej vidia?
Či klasika, na ochranu osoby, zdravia a majetku?
-
inspiring_bose
-
inspiring_bose
-
inspiring_agnesi
podľľa mňa tam môžeš uviesť aj športovú streľbu len sa to bude trochu biť pretože
B - držanie zbrane a streliva na ochranu osoby a majetku
E - držanie zbrane a streliva na športové účely
a tak by bolo vhodné na žiadosť dopísať aj skupinu E, ak to chceš aj na športovú plus musíš byť členom športového klubu
B - držanie zbrane a streliva na ochranu osoby a majetku
E - držanie zbrane a streliva na športové účely
a tak by bolo vhodné na žiadosť dopísať aj skupinu E, ak to chceš aj na športovú plus musíš byť členom športového klubu
Aby som upresnil co som napisal predtym.
Ja mam ZP skupiny A,E,F
Takze do nakupneho povolenia na kratku som pisal: ochrana zivota zdravia a majetku, sportova strelba.
Zakupenu zbran mam zapisanu na obidve skupiny, cize A,E, miesto drzania mam zapisane: Nosenie zbrane
Ked som kupoval 58, tak som na ziadost o nakupne povolenia pisal len: sportova strelba, zakupena zbran je zapisana na skupinu E, miesto drzania mam trvale a prechodne bydlisko, sportove strelnice...
Cize preto som vravel ze tam treba napisat to, na aky ucel to chces, kludne aj viac skupin, lebo nikde sa nezakazuje s pistolou na obranu vykonavat sportovu cinnost.
Ja mam ZP skupiny A,E,F
Takze do nakupneho povolenia na kratku som pisal: ochrana zivota zdravia a majetku, sportova strelba.
Zakupenu zbran mam zapisanu na obidve skupiny, cize A,E, miesto drzania mam zapisane: Nosenie zbrane
Ked som kupoval 58, tak som na ziadost o nakupne povolenia pisal len: sportova strelba, zakupena zbran je zapisana na skupinu E, miesto drzania mam trvale a prechodne bydlisko, sportove strelnice...
Cize preto som vravel ze tam treba napisat to, na aky ucel to chces, kludne aj viac skupin, lebo nikde sa nezakazuje s pistolou na obranu vykonavat sportovu cinnost.
Nad niečim takým som uvažoval aj ja - dať si viac skupín. So skupinou E by však mohli byť problémy, kedže nie som a asi nebudem členom žiadneho streleckého klubu.kapula napísal:Aby som upresnil co som napisal predtym.
Ja mam ZP skupiny A,E,F
To F-ko - muzejné a zberateľské účely, to je celkom sranda
Chlapi, je to troška mimo témy, ale spýtam sa: ZP sa dá vybaviť iba v mieste trvalého bydliska ? Takmer vôbec sa tam nezdržujem a viem si predstaviť, že ak by som si chcel ZP vybaviť doma, tak sa riadne nacestujem a zažijem krušné byrokratické chvíle.
Neobávaš sa, že ak ti prepadne členstvo v streleckej organizácii, budeš sa musieť vz. 58 zbaviť - dať ju do úschovy na políciu alebo niekomu predať ?kapula napísal: Ked som kupoval 58, tak som na ziadost o nakupne povolenia pisal len: sportova strelba, zakupena zbran je zapisana na skupinu E, miesto drzania mam trvale a prechodne bydlisko, sportove strelnice...
-
inspiring_agnesi
nad tym som nerozmyslal, lebo neplanujem svoje clenstvo v streleckej organizacii ukoncit 
Ale teoreticky, keby si clenstvo ukoncil, organizacia by mohla poslat o tom papier na policiu, a ty by si im nevedel dat potvrdenie ze si clenom nejakej inej streleckej organizacie, musel by si to tak riesit. Ale neviem o ziadnom pripade ze by sa tak stalo (tym samozrejme netvrdim ze staci si vybavit clenstvo na rok a 9 zvysnych rokov platnosti ZP na to kaslat), urcite sa to kontroluje pri predlzovani ZP.
Ale myslim ze E skupina je celkom prospesna, mozes si na nu kupit dlhe zbrane, a tam len zacina prava zabava, ako potvrdia mnohi
Ale teoreticky, keby si clenstvo ukoncil, organizacia by mohla poslat o tom papier na policiu, a ty by si im nevedel dat potvrdenie ze si clenom nejakej inej streleckej organizacie, musel by si to tak riesit. Ale neviem o ziadnom pripade ze by sa tak stalo (tym samozrejme netvrdim ze staci si vybavit clenstvo na rok a 9 zvysnych rokov platnosti ZP na to kaslat), urcite sa to kontroluje pri predlzovani ZP.
Ale myslim ze E skupina je celkom prospesna, mozes si na nu kupit dlhe zbrane, a tam len zacina prava zabava, ako potvrdia mnohi