Dôvod pri nadobudnutí zbrane na ZP sk.B

Používateľov profilový obrázok
TeErTe
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 5 months

Dôvod pri nadobudnutí zbrane na ZP sk.B

Príspevok od používateľa TeErTe »

Ahoj,
dlhšie som hľadal, ale nenašiel som nikde na fore nič k Odôvodneniu žiadosti pri nadobudnutí vlastníctva zbrane kategórie B na tlačive k vydaniu nákupného povolenia.
Čo tam Policajti najradšej vidia?
Či klasika, na ochranu osoby, zdravia a majetku?
kapula
častý prispievateľ
Registered for: 19 years
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa kapula »

Treba tam napisat to, na ak ucel to chces,

cize obrana zivota, zdravia a majetku, alebo sportova strelba ...

tu toho nieje moc na vymyslanie a ziadost s takymto odovodnenim ti zoberu.
luke
častý prispievateľ
Registered for: 18 years

Príspevok od používateľa luke »

pri B nie je ziaden dovod aby ti to nezobrali, ak splnas podmienky, podla mna je to bez oparu tajomnosti ako ma A. takze prides s nalezitostami na zbrane, vypises ziadost, das ochranu zivota a mas.
MASH4077
prispievateľ
Registered for: 16 years 4 months

Príspevok od používateľa MASH4077 »

B- držanie zbrane- ochrana života, zdravia a majetku (krátke zbrane)

športovú streľbu by som tam moc nedával
inspiring_bose

Príspevok od používateľa inspiring_bose »

...a este kolok 16,50 Euro... :wink: a po novom musis napisat ci samonabijaciu pistol, alebo revolver...a tiez by som tu sportovu strelbu nespomenul...radsej otrepanu klasiku... :wink:
Naposledy upravil/-a inspiring_bose v 02 Feb 2010, 18:16, upravené celkom 1 krát.
MASH4077
prispievateľ
Registered for: 16 years 4 months

Príspevok od používateľa MASH4077 »

kuro :!: :D ty ma prenasleduješ :?: :D :D :D

správne 16,50€- vydanie ZP+ 2 foto 3x3,5cm ale to hádam chalan vie :wink:
inspiring_bose

Príspevok od používateľa inspiring_bose »

...aaale beriem to po rade, asi ako ty... :) a som pomalsi v pisani, mam vysuchane klavesy... :lol: :lol:
Rudo
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 2 months

Príspevok od používateľa Rudo »

MASH4077 napísal:B- držanie zbrane- ochrana života, zdravia a majetku (krátke zbrane)

športovú streľbu by som tam moc nedával
Zdravím všetkých

Prečo nemôžem uviesť do odôvodnenia aj športovú streľbu ?
inspiring_agnesi

Príspevok od používateľa inspiring_agnesi »

podľľa mňa tam môžeš uviesť aj športovú streľbu len sa to bude trochu biť pretože
B - držanie zbrane a streliva na ochranu osoby a majetku
E - držanie zbrane a streliva na športové účely

a tak by bolo vhodné na žiadosť dopísať aj skupinu E, ak to chceš aj na športovú plus musíš byť členom športového klubu
kapula
častý prispievateľ
Kontaktovať používateľa:

Aby som upresnil co som napisal predtym.

Ja mam ZP skupiny A,E,F

Takze do nakupneho povolenia na kratku som pisal: ochrana zivota zdravia a majetku, sportova strelba.
Zakupenu zbran mam zapisanu na obidve skupiny, cize A,E, miesto drzania mam zapisane: Nosenie zbrane

Ked som kupoval 58, tak som na ziadost o nakupne povolenia pisal len: sportova strelba, zakupena zbran je zapisana na skupinu E, miesto drzania mam trvale a prechodne bydlisko, sportove strelnice...

Cize preto som vravel ze tam treba napisat to, na aky ucel to chces, kludne aj viac skupin, lebo nikde sa nezakazuje s pistolou na obranu vykonavat sportovu cinnost.
yarco
moderátor
Registered for: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

Rudo napísal:Prečo nemôžem uviesť do odôvodnenia aj športovú streľbu ?
Pripadne tam namiesto 'sportova' strelba napis kondicna alebo treningova.
Rudo
častý prispievateľ

kapula napísal:Aby som upresnil co som napisal predtym.

Ja mam ZP skupiny A,E,F

Takze do nakupneho povolenia na kratku som pisal: ochrana zivota zdravia a majetku, sportova strelba.
Zakupenu zbran mam zapisanu na obidve skupiny, cize A,E, miesto drzania mam zapisane: Nosenie zbrane
Nad niečim takým som uvažoval aj ja - dať si viac skupín. So skupinou E by však mohli byť problémy, kedže nie som a asi nebudem členom žiadneho streleckého klubu.

To F-ko - muzejné a zberateľské účely, to je celkom sranda :shock:. To normálne dajú fyzickej osobe ?

Chlapi, je to troška mimo témy, ale spýtam sa: ZP sa dá vybaviť iba v mieste trvalého bydliska ? Takmer vôbec sa tam nezdržujem a viem si predstaviť, že ak by som si chcel ZP vybaviť doma, tak sa riadne nacestujem a zažijem krušné byrokratické chvíle.
Rudo
častý prispievateľ

kapula napísal: Ked som kupoval 58, tak som na ziadost o nakupne povolenia pisal len: sportova strelba, zakupena zbran je zapisana na skupinu E, miesto drzania mam trvale a prechodne bydlisko, sportove strelnice...
Neobávaš sa, že ak ti prepadne členstvo v streleckej organizácii, budeš sa musieť vz. 58 zbaviť - dať ju do úschovy na políciu alebo niekomu predať ?
inspiring_agnesi

Príspevok od používateľa inspiring_agnesi »

to rudo: členstvo v klube sa dá vybaviť aj zo dňa na deň, takže nikto takéto obavy určite nemá:)
kapula
častý prispievateľ
Kontaktovať používateľa:

nad tym som nerozmyslal, lebo neplanujem svoje clenstvo v streleckej organizacii ukoncit :)

Ale teoreticky, keby si clenstvo ukoncil, organizacia by mohla poslat o tom papier na policiu, a ty by si im nevedel dat potvrdenie ze si clenom nejakej inej streleckej organizacie, musel by si to tak riesit. Ale neviem o ziadnom pripade ze by sa tak stalo (tym samozrejme netvrdim ze staci si vybavit clenstvo na rok a 9 zvysnych rokov platnosti ZP na to kaslat), urcite sa to kontroluje pri predlzovani ZP.

Ale myslim ze E skupina je celkom prospesna, mozes si na nu kupit dlhe zbrane, a tam len zacina prava zabava, ako potvrdia mnohi :)
Napísať odpoveď

Návrat na "Ostatné"