Naše nože
tak to si mal napísať hneď
Veľký Dozier som mal voľakedy, známy mi ho doniesol z Maďarska ale pustil som ho ďalšiamu kamarátovi. Všetko bolo OK len mi vadila dosť hrubá čepeľ.
Keby si čítal predchádzajúce príspevky vedel by si, že mám RAT1 - alebo krysu a osobne mi viac vyhovuje ako Ka-bar. Ak chceš ísť do nej, odporúčam ti stránku baterky-nože, pozri môj predchádzajúci príspevok. Síce na prvý pohľad trocha veľká, ale podľa mňa veľmi univerzálna. Keď pozrieš nejaké inzeráty na knife.cz, nájdeš nejaké aj na predaj v SR. Ja mám hladké ostrie, lebo zubaté mi príde nepraktické.
Veľký Dozier som mal voľakedy, známy mi ho doniesol z Maďarska ale pustil som ho ďalšiamu kamarátovi. Všetko bolo OK len mi vadila dosť hrubá čepeľ.
Keby si čítal predchádzajúce príspevky vedel by si, že mám RAT1 - alebo krysu a osobne mi viac vyhovuje ako Ka-bar. Ak chceš ísť do nej, odporúčam ti stránku baterky-nože, pozri môj predchádzajúci príspevok. Síce na prvý pohľad trocha veľká, ale podľa mňa veľmi univerzálna. Keď pozrieš nejaké inzeráty na knife.cz, nájdeš nejaké aj na predaj v SR. Ja mám hladké ostrie, lebo zubaté mi príde nepraktické.
- NASTY
- častý prispievateľ
- Dátum registrácie: 17 years 4 months
- Kontaktovať používateľa:
ano ja chcem tiez hladke zo zubatym mam UZI Folder G10, ale ten mam v praci a nie az tak velmi vyuzivany no na to co potrebujem uplne staci a teraz chcem nieco na doma, strelnicu, do lesa a tak, cize nieco kvalitnejsie, a uz som kontaktoval pan Hrubsu (baterky a noze) ohladom toho Rat1, inak si s nim teda spokojny????
Čo ho mám, ostatné zatváraky zostali v šuflíku.
Aj keď nevyzerá nijak akčne alebo moderne, dobre sa s ňou manipuluje, solídne spracovanie, dobre sa ostrí, oceľ AUS8A, takže full spokojnosť. Len si treba zvyknúť, že na zatvárak je pomerne veľká, ale určite menšia ako niektoré Benchmade.
Ešte keď chceš jednu radu : Neber to tak, že keď vyhovuje mne, musí aj tebe. Najlepšie by bolo, keby si mal možnosť pozrieť a vyskúšať a potom sa rozhodnúť. Viem, že RAT-ky väčšinou nemajú v kamenných obchodoch, ale aby si potom nebol sklamaný. Ak nie si zvyknutý na väčší zatvárak, bude ti možno za začiatku zavadzať ( niektorí si nevedeli zvyknúť a preto ho predali - to vážne ), potom, ten tvar je trochu divný ( čepeľ trochu vyššie ako rúčka ) - tiež si treba zvyknúť, a nový nôž sa začiatku pomerne ťažko otvára, chce to nacvičiť, trocha vybehať, prípadne trošku oleja na zbrane do čapu. Ale to asi u väčšiny podobných zatvárakov. No zvykol som si naňho asi za dva dni, a tento určite nepredám, nedarujem, nedám ......

Ešte keď chceš jednu radu : Neber to tak, že keď vyhovuje mne, musí aj tebe. Najlepšie by bolo, keby si mal možnosť pozrieť a vyskúšať a potom sa rozhodnúť. Viem, že RAT-ky väčšinou nemajú v kamenných obchodoch, ale aby si potom nebol sklamaný. Ak nie si zvyknutý na väčší zatvárak, bude ti možno za začiatku zavadzať ( niektorí si nevedeli zvyknúť a preto ho predali - to vážne ), potom, ten tvar je trochu divný ( čepeľ trochu vyššie ako rúčka ) - tiež si treba zvyknúť, a nový nôž sa začiatku pomerne ťažko otvára, chce to nacvičiť, trocha vybehať, prípadne trošku oleja na zbrane do čapu. Ale to asi u väčšiny podobných zatvárakov. No zvykol som si naňho asi za dva dni, a tento určite nepredám, nedarujem, nedám ......
Cena Kershaw Tyrade 3038CZK, inde 189USD (139€) vs. 49€.
Koľko krát si ho mal v lese? Na čo ho používaš? S krysou krájam mäso, natieram pašteku, čistím zeleninu, robím zapaľovače, režem konáre, kartóny atď.
Ale Kershaw je fakt veľmi pekný.
Nasty pozri : http://knife.cz/Default.aspx?tabid=54&g ... 420#203420 až dva veľké Doziery. Dohodni sa na platbe v eurách, najlepšie prevodom na účet a máš to mať lacnejšie.
Ešte ku kryse : klip som prehodil hneď dozadu, pri čepeli trocha zavadzal
Ale Kershaw je fakt veľmi pekný.
Nasty pozri : http://knife.cz/Default.aspx?tabid=54&g ... 420#203420 až dva veľké Doziery. Dohodni sa na platbe v eurách, najlepšie prevodom na účet a máš to mať lacnejšie.
Ešte ku kryse : klip som prehodil hneď dozadu, pri čepeli trocha zavadzal
Koupil jsem ho za cenu podstatně nižší v burze. Použití-kancelářský a svačinovy nůž. Nevěděl jsem, že nůž je pouze do lesa. Taky ho nenosím v kapse jako krysu ale v pouzdře na opasku (docela drsné střenky ničily kapsu kalhot). Asi je drahý,ale líbil se mi a za tu cenu jsem velmi spokojený. I když uznávám, že to, k čemu ho používám, mi stačí nůž za stovku. Ale líbí se mi a proto ho mám. Nikomu ho nevnucuji, jen vyjadřuji svůj názor.
Sorry, nečetl jsem omezení.Chtěl něco kvalitnějšího a myslím, že tyrade je kvalitou někde jinde (i když patřím mezi ty, kterým hrka pružina open asistenta).Koupil jsem ho náhodně na českém serveru o nožich, a dost lidí v burze je ze Slovenska, případně na Slovensko pošle. Jinak jeden majitel tam tento nůž přirovnal jako civilní Zero tolerance (je majitelem obou a oba opravdu používá).Ale opravdu je podstatně dražší než krysa a také se již údajně přestal vyrábět (aspoň verze se střenkami z G10).