Zbranova amnestia II.
-
inspiring_newton
-
eager_shockley
Zdravim pani, pisem znova lebo sa este od 24.5. nic neudialo.. neviete niekdo co je z amnestiou, ci maju toho tak vela alebo .. ? Ked som sa telefonicky pytal tak povedali ze mi daju vedet kedy to bude, lenze uz to je vyse pol roka a nic. Maju na to v expertiznom ustave nejaku lehotu dokedy to musia spravit ?
- 2weird2die
- častý prispievateľ
- Dátum registrácie: 15 years 9 months
Bratislava 3. januára (TASR) - Polícia predpokladá, že potrvá ešte asi rok, kým sa expertíznemu skúmaniu podrobia všetky zbrane, ktoré občania odovzdali v rámci 2. kola takzvanej zbraňovej amnestie. Podľa hovorkyne Prezídia Policajného zboru Denisy Baloghovej bolo do konca roka 2010 z celkovo 4848 dožiadaní na zbrane a strelivo spracovaných približne 50 percent.
"Pri skúmaní zbraní sa zatiaľ nepotvrdilo, že s nejakou bol spáchaný dosiaľ neobjasnený trestný čin," povedala Baloghová. Potvrdila, že niekoľko desiatok odovzdaných zbraní spadalo do kategórie zakázaných, ako napríklad samočinné zbrane – útočné pušky, samopaly, guľomety, podomácky upravené či vyrobené zbrane a zbrane s odstráneným výrobným číslom.
Počas druhého kola zbraňovej amnestie občania odovzdali spolu 4414 zbraní. Ku koncu júla minulého roku Kriminalistický a expertízny ústav PZ spracoval približne 40 percent z celkového počtu dožiadaní na zbrane a strelivo.
Najviac zbraní počas druhého kola amnestie občania odovzdali v Banskobystrickom kraji (849). Zbraňová amnestia priniesla aj množstvo raritných kúskov a vzácností, v Košiciach jeden občan odovzdal ruskú protitankovú pušku z obdobia 2. svetovej vojny. V Trenčíne sa zase objavila zbraň, ktorá vyzerala ako vychádzková palica.
Prvá zbraňová amnestia trvala 12 mesiacov v rokoch 2005 a 2006. Občania vtedy odovzdali 3490 kusov zbraní.
"Pri skúmaní zbraní sa zatiaľ nepotvrdilo, že s nejakou bol spáchaný dosiaľ neobjasnený trestný čin," povedala Baloghová. Potvrdila, že niekoľko desiatok odovzdaných zbraní spadalo do kategórie zakázaných, ako napríklad samočinné zbrane – útočné pušky, samopaly, guľomety, podomácky upravené či vyrobené zbrane a zbrane s odstráneným výrobným číslom.
Počas druhého kola zbraňovej amnestie občania odovzdali spolu 4414 zbraní. Ku koncu júla minulého roku Kriminalistický a expertízny ústav PZ spracoval približne 40 percent z celkového počtu dožiadaní na zbrane a strelivo.
Najviac zbraní počas druhého kola amnestie občania odovzdali v Banskobystrickom kraji (849). Zbraňová amnestia priniesla aj množstvo raritných kúskov a vzácností, v Košiciach jeden občan odovzdal ruskú protitankovú pušku z obdobia 2. svetovej vojny. V Trenčíne sa zase objavila zbraň, ktorá vyzerala ako vychádzková palica.
Prvá zbraňová amnestia trvala 12 mesiacov v rokoch 2005 a 2006. Občania vtedy odovzdali 3490 kusov zbraní.
-
friendly_pare
ak teraz, mimo amnestie donesiem na policiu zbran, vezmu mi ju a uz ju neuvidim?, alebo ju mozno tiez zlegalizovat? /ide o teoreticku ulohu napr. kupil som chalupu a na povale sa nieco najde,..../
di za odpoved
di za odpoved