Walther P22 - názory, skúsenosti?

inspiring_sinoussi

Príspevok od používateľa inspiring_sinoussi »

Stal som sa novym majitelom Walthera p22.Neviem ako to mam povedat.Ci chvala bohu alebo zialbohu,najskor som si kupil Walthera a vyladil som si ho a az potom som nasiel toto forum.Dvakrat som si precital v pokoji Vase prispevky a konstatujem vo vsetkom mate pravdu pani.Mam ho 10 dni vystrielanych 500 Blazerou.Striela bez problemou az na tie ktore ste tu uz opisali,mozna ze je uz stej druhej varky.Pozeral som si nakresi na ladenie a na zachyte kohuta bola vyrazena cislica 1 a ja tam mam dvojku.Zameral som sa dvomi smermi:znizit silu potrebnu na stlacenie spuste a zmensit drahu spuste.Sila potrebna na stlacenie spuste na novom Waltri bola 32 N a draha 6mm merane v strede spuste.Vprvom rade som zoslabil pruzinu kohuta sice nie na prvi raz ale az na treti A vymenil som pruzinu zasobnikovej poistky za slabsiu.Sila sa znizila na 22 N.Dalej som odihlil vsetky hrany na spustovej pake,prerusovac a aj ovladacie vystupky na jej konci ktore ovladaju zachyt kohuta a taktiez zachyt kohuta aj samotny kohut.A vsetky tieto stycne plochy som prelestil do zrkadloveho leskuA vyhodil som pruzinu zasobnikovej poistky uplne.Premazal jemnou vazelinou a odmeral silu na spusti.Pani sila klesla z 22 N na peknych 16 N.Potom som pristupil k skrateniu chodu spuste.Vyrobil som suciastku ktora drzi spust 4mm od tela zbrane dalej doraz spuste ktory nedovoli spusti sadnut na telo je tam medzera 1,5mm.Cize samotny chod spuste je 2,5mm.Z toho 1,5mm je namacknutie a 1mm je samotne spustenie.A ze som zaslepil otvor zamku spuste,vymenil musku za najmensiu a chrbat pazbicky za vacsi to su detajli
Používateľov profilový obrázok
Igrlik
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 22 years 7 months

Príspevok od používateľa Igrlik »

Nelingá sa Ti teraz zásobník, keď nie je tlačený pružinou zásobníkovej poistky? Lebo práve tá tlakom zhora fixovala zásobník proti voľnému pohybu na záchyte - je tam nutná technologická vôľa. Alebo stačí to, čo tlačí záver zvrchu na náboj v zásobníku? Ale klobúk dolu - vidím, že z "plinkera" pomaly urobíš trečový špeciál! :wink:
inspiring_sinoussi

Staci ked zaver tlaci na zasobnik.A od specialu to ma hodne daleko.Chcelo by to este dlhsiu hlaven a potom sa uvidi.Ale momentalne som nemal dost penazi.Pital som sa na nu stoji 200Eur.Vsetko nemozem mat naraz.
inspiring_sinoussi

Porobil som si vselicomozne na svojom Waltheri p22.Ale ak by som Vas poprosil o radu,nevedel by niekto z Vas o svetlovodnych mieridlach na Walther p22.Ja som nic nenasiel a dnes som poprezeral co sa dalo alebo co som vedel.Ak sa niekto najde kto mi poradi vopred mu dakujem za pomoc.Zatial sa majte,ahoj
Igrlik
častý prispievateľ

Problém bude asi v tom, že továrenský cieľnik P22 je montovaný "napevno" (roznitovaný koniec nastavovacej skrutky) a teda sa zrejme nepredpokladá jeho výmena... takže ak, tak jedine niečo "home made".

Muška:
http://www.brownells.com/.aspx/pid=2274 ... ONT_SIGHTS
inspiring_sinoussi

Pani cielnik na Walthri p22 sa fakt neda demontovat je na pevno ,tak som sa rozhodol ze si ho prevrtam tam kde ma naznacene biele body na cielniku a vlozim tam scetlovodne vlakno.A musku upravim podobnym sposobom.A zacal cas zhanat svet;ovodne vlakno.Niekde som cital ze firma Grand Power,nic neprikraslujem predava vlakna za 1Euro/cm.Napisal som panovi Kuracinovi ci mi moze pomoct,odpisal ze ano ze cana je 2Eura/cm a obchod somnou uzavrie jeho obchodny riaditel Ing.Lihan.Na druhy den sa aj stalo vysvetlil som panovi Lihanovi ze potrebujem 3cm zeleneho vlakna a 1cm cerveneho.Cize spolu 4cm.Pan Lihan mi upresnil ze vlakno stoji 1Euro/cm.Tak si hovorim 4Eura plus postovne to je v pohode napisal som im adresu a poprosil ich aby mi to poslali na dobierku.Pani dostal som odpoved a cumel som ako puk,pan Ing.Lihan mi odpisal ze samozrejme mi to posle ale moja objednavka v hodnote 4Eura jeho firmu nezruinuje a bude mu stacit ked budem sirit dobre meno jeho firmi.Uplne zadarmo je toto mozne???Zasol som ze sa najde firma, co sa takto zachova k cudzim ludom a ako sa potom chova k svojim stalim zakaznikom.Keby ze viem ako sa chova firma Grand Power svojim zakaznikom tak by som si kupil malorazkovu pistol u nich a nie u Frana v Nitre.Tam maju uplne opacny pristup.Hlavne aby ste si kupili co najdrahsiu zbran a Kristus Vas opatruje ak by ste tam chceli prist z nejakou reklamaciou.Vsetko je vina zakaznika,poskrabana sktutka a nakonie hadam budu zistovat ci niesu na zbrani vase odlacky a ci nebodaj aj nestrielal zo zbrane ktora je nato urcena.Cize takto pani milo ma prekvapily vo firme Grand Power nic neprikraslujem su to hole fakty.To je vsetko co som chcel napisat.
Igrlik
častý prispievateľ

Vyzerá to tak, že Grand Power pôsobením za mlákou si osvojuje aj na našom území zvyky amerických firiem, kde vôbec nie je neobvyklé poskytnúť zákazníkovi drobnú službu zadarmo alebo drobnosť navyše k objednávke. So závisťou som čítal na weboch, kde S&W posielal zadarmo pružinky na waltríka (pružinka záchytu záveru alebo zásobníkovej poistky) a menil zásobníky prvej série za nové len za cenu poštovného... Vidím, že Jaro to myslí so zákazníkmi (aj potenciálnymi) vážne! :D

František - tie biele body sú vsadené/nalisované plastové telieska do otvorov v čiernom plaste cieľnika aj mušky. Nie sú iba namaľované!!!
inspiring_ramanujan

Príspevok od používateľa inspiring_ramanujan »

nafot to ako to vyzera potom :?
inspiring_sinoussi

Caute chlapci,Igrlik mam pravdu su to plastove telieska v cielniku aj muske.Uz som ich odvrtal a cielnik som aj osadil zelenym.M svetlovodnym vlaknom.Mimochodom Ing. Lihan mi poslal svetlovodne vlakno chcel som 4cm a on mi poslal 8cm cize raz tolko.Jedno Euro za cm plus postovne spolu 10Eur mozno to jeho firmu nezruinuje ale mne usetril 300S.K. teda byvalich.Trosku som maturoval ako ohnut vlakno najprv plamenom zo zapalovaca,okamzite sa zdeformovalo to nebolo dobre.Skusil som susic na vlasi a to bolo to spravne riesenie.Keby ze to viem na zaciatku usetry by som si pracu.Cielnik je hotovy,vlakno pekne svieti.Horsie to bude s muskou aj tu som prerobil ale vidi sa mi ze ta tak nesvieti.Na malom priestore zbiera svetlo,budem to musiet vyriesit nejako inak.Na nieco pridem.Ked to cele spravim potom poslem fotky,zatial sa majte.
inspiring_sinoussi

Pani moji jednu malu otazocku.Kde by sa dalo kupit samostatne zavazie,na Walther p22 na dlhsiu 5 palcovu hlaven.Nie ze mi niekto odpovie ze ho dostat spolu z hlavnou.To nechcem,potrebujem len samostatne zavazie.Dakujem za rady a dobre napady.
inspiring_sinoussi

PORADTE Mam par fotiek mojho Walthra p22.Po uprave cielnika na svetlovodne vlakno len neviem ako mam poslat fotografie.
inspiring_agnesi

Príspevok od používateľa inspiring_agnesi »

Dajú sa kúpiť mušky na WP22???
inspiring_ganguly

Príspevok od používateľa inspiring_ganguly »

...
Naposledy upravil/-a inspiring_ganguly v 18 Jan 2011, 15:53, upravené celkom 1 krát.
inspiring_sinoussi

koniec
Naposledy upravil/-a inspiring_sinoussi v 04 Dec 2010, 14:51, upravené celkom 6 krát.
Igrlik
častý prispievateľ

Svetlovodná muška TruGlo adaptovaná na "záslepku" W P22 :P

http://www.rimfirecentral.com/forums/sh ... p?t=333771
Napísať odpoveď

Návrat na "Walther"