RUGER LCP .380
-
inspiring_ganguly
Aby si zistil, ci uz 25. rana nebude zadrzka, co by znamenalo 4% chybovost tvojej obrannej zbrane?salim11 napísal:...doteraz som strelil 24 rán, pri každej návšteve strelnice 6 z 8 metrov všetko v čiernom, ani jedna zadržka, tak na čo mám z toho strielať viac, účel spĺňa...
Aby si zistil, ci nema sklony robit zavady pri nedobrom alebo jednorucnom uchope?
Aby si zistil, ci ju vies aj v rychlosti kvalitne uchopit a plynulo vytasit z vrecka, a to pri roznych polohach a roznych vreckach?
Aby si zistil, ci...
To, ze u nas teraz (mozno) nebyvaju prestrelky kazdy tyzden nevypoveda vobec nic o tom, aka dramaticka a nebezpecna moze byt ta jedina, do ktorej sa nedajboze niekedy dostaneme.
A nosit zbran s tym, ze s nou aj tak netreba trenovat, lebo a/ nic nevydrzi a b/ aj tak sa nic nestane, to mi nejako nejde do hlavy. Ale to je uz moj problem.
-
friendly_ishizaka
Dík za informaci.Jinak zdílím stejný názor,zbraň pro osobní ochranu není určená k tomu,abych z ní střílel stovky ba dokonce tisícovky nábojů.Jednoduše občas skočím na střelnici vystřelit pár nábojů.Prakticky jde o to vystřelit starší náboje a nahradit je novými.Já na střílení pro zábavu používám Margolina RL 22.Náboje nestojí moc a pěkně se z toho střilí a je to velmi přesná zbraň.Moje osobní zbraň je Wather PP r.7,65.Je to těžké a nosit se to dá jenom s větším oblečením,pozorný člověk ho spozoruje i pod sakem.No ,ale nic jiného nemám,tak proto hledám něco malého s dostatečným účinkem,protože moc dobře vím,jaké problémy přináší časté nosení dospělé pistole.Její vynikající vlastnosti jsou sice moc hezké,ale do letního oblečení a na dlouhé nosení to není.Zejména,když nechci vypadat jako kovboj .Nežjeme na divokém západě a konfliktní situace které vznikají se většinou řeší mírnějšími prostředky.Stalo se mi sice že jsem pár vyfasoval a přišel o peněženku s 30 Eurami,no to ale stále ještě není důvod začít střílet.Podle mého odhadu a toho co čtu a slyším o přepedech lidí,většinou se vše odehrává na vzdálenost několika metrů.Takže dostřel zbraně nebude v tom případě rozhodující.Ostatně je to velký problém,zákon je vlastně tak stavěný,že útočnék zákon porušit může,oběť však porušit zákon nemůže a musí čekat do okamžiku,kdy útok překročí ne zcela jasnou hranici aby se mohl účině bránit.Či to také následně obhájí před soudem je otazné.Natrénová střelba s použitím tisícovek nábojů a schopnost "tasit" zbraň v řádově desetinách sekundy bude asi čerta platná.Poněkud jiná situace ovšem vzniká pokud vám v noci na odlehlé chalupě, nebo chatě začne někdo rozbíjet sekyrou dveře a dobývat se k vám s přesvedčení,že jste sám a pomoci se nedovoláte. I tak se ale stále uvažujeme se střelbou na krátkou vzdálenost.Takže i takovou situaci zbraň LCP svojí účinností zvládne,či ji ovšem a to zejména psychycky zvládnete vy je více-méňe otazné. Takže jsem jednoznačně za LCP.Vlado.
Naposledy upravil/-a friendly_ishizaka v 20 Máj 2010, 06:39, upravené celkom 1 krát.
-
friendly_ishizaka
Já se zde zcela přednostně bavím o zbrani na osobní ochranu.Tedy o zbrani ,pohodlné na nosení,lehké a malé, ovšem s dostatečným účinkem.Vyptávám se na zkušenosti majitelů těchto zbraní, zejména co se týká spolehlivosti.Technické údaje jako je váha,velikost ráže,ty jsou všeobecně známé, takže se bavím vysloveně o jedné kategorii zbraní.Jaká je ovšem jejich použitelnost a spolehlivost v praxi Vám žádný výrobce ani prodejce nepoví.A nebo poví,ale bude tu zbraň především chválit a zvýrazňovat její přednosti.Dokonce o jejích nedostatcích takticky pomlčí,anebo v lepším případě je uvede jako nepodstatné.Pokud nechci kupovat zbraň na základě reklamy a dojmu z hezkého obrázku,musím zbraň buď dokonale vyzkoušet což většinou není možné a nebo si vyslechnout zkušenosti majitelů této zbraně a ty samozřejmě nemusí být vždy objektivní. Přesto však je možné,udělat si na základě těchto informací určitý průměrný obrázek o skutečných vlastnostech zbraně. Zbraní LCP nebo LCR je samozřejmě víc a vybrat si tu správnou není až tak jednoduché a lehké.Říká se,že člověk se na chybách učí,to ano,ale moudrý člověk se učí na chybách jiných.Proč tedy nerespektovat zkušenosti druhých a udělat stejnou chybu? Proto je zde to Webforum,aby lidé mezi sebou komunikovali,dělili se o své skušenosti,psali si , povídali o střelectví a zbraních,které je pro většinu přítomných koníčkem,zábavou a sportem.Pro někoho je střílení skutečnou zábavou,třeba i vášní,vystřílí stovky,tisícovky nábojů.Někomu stačí mít zbraň na svou osobní ochranu a vystřelit si párkrát do roka.Nakonec,přiznejme si jednu věc, každý chlap je tak trošku dobrodruh,lovec a rád si občas zastřílí.Pokud ne,tak na tyto stránky nikdy nechodí. Já sloužil u výsadkářů a kdo byl na vojně tak ví, že když se jde do stráže tak je před nástupem poučení ,na kterém se probírají předevší předpisy pro použití zbraně.Hlavně se tedy říká co se nesmí.Měli jsme jednoho poručíka,prima chlapa,který když přednesl všechny zákazy na poučení ,tak se nakonec předpisově zeptal:Je všechno jasné,má někdo nějaký dotaz? Ozval se jeden vojáček a ptá se:pane poručíku ,na co mám ten samopal,když ho vlastně nesmím použít? Odpověď byla lakonická,ale jasná: "Aby ses nebál,ty vole!" Plyne z toho poučení,zbraň pro vlastní ochranu nosíme u sebe především proto,aby jsme si zvýšli svou sebejistotu,krátce řečeno,aby jsme se nebáli. Takže vážení,beru jakékoliv zkušenosti s LCP bez rozdílu značky. Nechci skončit tak,jak mnoho přede mnou,kteří podávají inzerát: "Prodám zbraň XY ,vystříleno 50 nábojů" No povězte,na kterého ďábla tu zbraň vlastně kupoval,když nakonec zjistil,že jí nechce ? Vlado
-
inspiring_almeida
Vlado, napíšem Ti len jednu vec, mal som na nosenie CZ 75, K100, Taurus 1911, Taurus tracker, CZ 45, aj walther p22...nakoniec mi nič nevyhovovalo, všetko to ležalo v skrini aj 6,35 CZ 45, buď to bolo veľké a ťažké, buď malé a ťažké, alebo slabý výkon "p22". Nechcem tu zbytočne o tom vypisovať, postupne som všetko popredal /stratil kopec peňazí/ okrem K100 a mám na obranu LCP, nič lepšie som nemal a rozhodoval som sa medzi Glock 26 a LCP, ale glock je veľký ako walther p22 a o dosť ťažší, asi by som ho nedal do plaviek,alebo do vrecka košele pod vestu k obleku, proste znovu by ti ležal v skrini.
ZHRNUTIE:
1. bezkonkurenčná malá zbraň - skryté nosenie,
2. nízka váha,
3. zastavovací účinok 9 mm Br. je vyhovujúci
4. vynikajúca cena napr v BW arms Skalica 300,- euro vrátane DPH
5. jednoznačne odporúčam kúpiť, ak na nosenie, tak len LCP, nič iné tu nebudem okolo toho riešiť, vlastne ani by si to nemal riešiť, 300 stovky to nie je pre mňa peniaz, to je ako jednorázový foťák na blšom trhu v Tunisku kúpim mám ak k tomu príde použijem...
ZHRNUTIE:
1. bezkonkurenčná malá zbraň - skryté nosenie,
2. nízka váha,
3. zastavovací účinok 9 mm Br. je vyhovujúci
4. vynikajúca cena napr v BW arms Skalica 300,- euro vrátane DPH
5. jednoznačne odporúčam kúpiť, ak na nosenie, tak len LCP, nič iné tu nebudem okolo toho riešiť, vlastne ani by si to nemal riešiť, 300 stovky to nie je pre mňa peniaz, to je ako jednorázový foťák na blšom trhu v Tunisku kúpim mám ak k tomu príde použijem...
-
inspiring_ganguly
...
Naposledy upravil/-a inspiring_ganguly v 17 Jan 2011, 21:30, upravené celkom 1 krát.
-
friendly_ishizaka
Dnes jsem byl v obchodě,měli tam jenom Kevina.Zpracování pěkné,ale vysoká váha.No a popravdě řečeno,nelíbí se mi to řešení s těmi dvěma vyvrtanými otvory v hlavni.Nedokáže to nijak zdůvodnit,prostě se mi to nelíbí,že z toho fučí jak z cedníku.Takže to risknu a objednám si Toho RUGERA LCP.Cena není až tak moc vysoká a doufám že to neskončí tak,že si povím,raději jsme ty tři stovky měli propít.
-
inspiring_ganguly
-
friendly_ishizaka
Přesně na cent to nevím bylo to něco okolo 460,-Euro,ráže 9 Browning v Prešove tel:0905 866 570
-
inspiring_kepler
Kevin velmi znizuje ucinnost naboja 9 Br.
Za 300 Euro sa to LCP oplati. Parametrami na nosenie je to bezkonkurencna zbran. Ked si chce ale clovek aj trochu zastrielat tak uz to ide do penazi. 30 centov za naboj je dost a este ho nemaju vzdy a vsade. Preto som si kupil Kahr PM9, lebo je relativne maly a na lacny luger.
Keby som mal ale riesit len cisto nosenie bez casteho strielania tak by som zostal pri LCP aj nadalej. 9 Br. ma slusny zast. ucinok a pistol LCP je mala a ma malu hmotnost. Je dostatocne spolahliva, ale vyzaduje pravidelny maly servis
Za 300 Euro sa to LCP oplati. Parametrami na nosenie je to bezkonkurencna zbran. Ked si chce ale clovek aj trochu zastrielat tak uz to ide do penazi. 30 centov za naboj je dost a este ho nemaju vzdy a vsade. Preto som si kupil Kahr PM9, lebo je relativne maly a na lacny luger.
Keby som mal ale riesit len cisto nosenie bez casteho strielania tak by som zostal pri LCP aj nadalej. 9 Br. ma slusny zast. ucinok a pistol LCP je mala a ma malu hmotnost. Je dostatocne spolahliva, ale vyzaduje pravidelny maly servis
Len pre informaciu, kto to este nezachytil - S&W predstavil na poslednej IWA novy rad 'Bodyguard'.
Ide o revolver a pistol, obidva DAO, 5-ranne, male a lahke (polymer, hlinik, ocel). V pazbe maju zabudovany laserovy znackovac. Su v razi .38Sp+P a 9Br.
Spominam ich tu, kedze podla vsetkeho pojde o priamych konkurentov LCP a LCR, i ked asi nie cenovych.
Nejake obrazky a popis su aj v poslednej ci predposlednej Streleckej Revue.
Ide o revolver a pistol, obidva DAO, 5-ranne, male a lahke (polymer, hlinik, ocel). V pazbe maju zabudovany laserovy znackovac. Su v razi .38Sp+P a 9Br.
Spominam ich tu, kedze podla vsetkeho pojde o priamych konkurentov LCP a LCR, i ked asi nie cenovych.
Nejake obrazky a popis su aj v poslednej ci predposlednej Streleckej Revue.
-
friendly_ishizaka
Bodyguard je LCPéčko jako vyšité.Skutečně vzhledově velmi pěkný výrobek.Bohužel.jenom z obrázků ,neměl jsem ho v ruce, ale na fotkách vypadá skutečně velmi hezky.Je to v ráži 9Br, 6+1 nábojů,délka 133 mm,váha 336 g. Rám polymer.Integrovaný laser. Cena 575,-US dalarů.Pokud mohu soudit jenom podle vzhledu,což je tedy moc málo,tak se mi moc líbí a pokud je,(a to by vhledem k tradici výrobce mohl být ) naprosto spolehlivý, za tu cenu,no nekup to.
-
inspiring_roentgen
-
friendly_ishizaka
Tak konečně to vyšlo a pěkně jsem si zastřílel s LCPéčkem RUGER.Vcelku dobré ,všechno by bylo OK až na jednu věc.Po každém výstřelu musíte spoušť pustit až dopředu,velmi nezvykle daleko dopředu,jinak se to někdy nenatáhne!Když si dám pozor a myslím na to tak to chodí dobře.To pouštění spouště dopředu se fakt musí nacvičit,hlavně pro stresové situace.Jinak je to krásná hračka na skryté každodení nošení ideální ,lehoučká,maličká a střílí celkem dobře ,dá se s tím celkem pěkně strefit.Pro chlapa i s větší rukou(tu já mám) bez problému a udržet se to dá také velmi dobře jednou rukou ,na devítku to kope skutečně moc málo a spousta dobrých zásahú na deset metrů.