Novela zakona o statnom obcianstve

Používateľov profilový obrázok
luke
častý prispievateľ
Registered for: 18 years

Novela zakona o statnom obcianstve

Príspevok od používateľa luke »

este som nemal moznost si precitat tu uzasnost, co zaviedla nasa socialna vlada na ochranu zvrchovanosti nasej malej krajiny proti strasnestrasnym madarskym hordam.

napadla mi jedna zaujimava vec. ak po ucinnosti novely poziadam o cudzie obcianstvo, stratim slovenske.
co mi potom brani okamzite poziadat o opatovne udelenie slovenskeho obcianstva na zaklade faktu, ze mam na uzemi sr trvaly pobyt po dobu dlhsiu ako 5 rokov, alebo faktu, ze aspon jeden z mojich rodicov je obcan?
vidi niekto dovody, preco by mi taku ziadost zamietli?
Snypo
prispievateľ
Registered for: 17 years 6 months

Príspevok od používateľa Snypo »

jediný význam majú tieto právne "sračky" a to je politický boj.
Sa stavím že po volbach sa nová vláda skamaráti s Maďarskom opäť :lol:

Tiež by ma zaujimalo že ako to chcu detailne riešiť,ked tu žijem,byvam roky a požiadam o madarske občianstvo :-) To by bola haluz ina.
Pena
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 1 month

Príspevok od používateľa Pena »

Po odobratí slovenského občianstva ti okamžite odoberú aj ZP a zbrane, taktiež stratíš nárok na slovenský vodičák, občaňák, ... Všetko si budeš musieť vybaviť nové, ako cudzí štátny príslušník s trvalým pobytom na území SR. A to ešte neviem, ako to je teraz s nadobúdaním nehnuteľného majetku na území SR cudzími štátnymi občanmi.
luke
častý prispievateľ

to vyplyva z coho? zp nie je viazany na obcianstvo, taktiez vodicak. to uz nech mi potom aj diplom zoberu.
aris
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 1 month

Príspevok od používateľa aris »

technicka otazka: ako sa to urady dozvedia, ze niekto poziadal a aj dostal ine st. obcianstvo?
luke
častý prispievateľ

podla toho co som cital, tak pokuta 3300€, ak to okamzite po ziskani obcianstva nenahlasis.
avsak nemaju sa to ako dozvediet a cesty, ktorymi by sa to dozvediet mohli nie su pripustne na sude.
peterson
expert
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

nie som volič Smeru a ani nebudem- ale zle sa interpretuje a chápe táto novela.

Štát robí kroky k ochrane svojich záujmov. Je to aj taký malý test lojality jednotlivca k štátu kde žije. Ani si neviete predstaviť, kolko oblastí ver.života má priamy súvis s takou banalitou ako je št.občianstvo
Človek má na výber: buď zostane na svojej teplej stoličke napr.v št.správe alebo nech ako hrdý maďar ide fungovať do milovanej pravlasti

Zákon je typická ukážka protiopatrenia štátu voči jednostrannému kroku iného štátu, ktorý zasahuje do právneho systému nášho štátu.

Luke, neviem, čo sleduješ touto témou. Pena to jemne naznačil- aké kroky by nasledovali v niektorých prípadoch.
A počítam, že ty by si bol ten posledný, čo by si sa bil za iné občianstvo alebo by si riskoval napr.stratu ZP

Mám veľa dobrých kamošov maďarov i ozbrojených a ani jeden nemá potrebu riešiť druhé občianstvo. Vedia, kde je ich miesto.

Takže fakt neviem, načo je táto téma dobrá
inspiring_kepler

Príspevok od používateľa inspiring_kepler »

Nie som ficovolic, ale som rad ze nasa vlada promptne zareagovala ohladom dvojiteho obcianstva.

Za tychto podmienok:

- viac ako 500 000 ludi v SR je madarskej narodnosti (viac ako 11 %)
- zdrzuju sa prevazne v juznej oblasti SR kde je urodna poda a efektivne polnohodpodarstvo - t.j. rastie tu prevazna cast potravin pre SR.
- su volicmi len madarskych narodnych stran s agresivnou politikou voci uzemnej celistvosti SR a s preferovanim vzniku vyssich uzemnych celkov so 100% ucastou madarskej narodnosti.
- tito madarsky spoluobcania su predpojati na uzemne clenenie spred 1920, t.j. priclenenie juhu k Madarsku im nie je vobec cudzie.
- prislusnost k SR je im cudzia
- politika madarskej vlady voci SR je nekomunikativna s nepriamym preferovanim uzemneho clenenia s pred r. 1920.

... je tento zakon na mieste.

Dvojite obcianstvo v mierumilovnej dobe nema skoro ziadny vyznam resp. nevytvara ziadne ohrozenie.

Ked pride ale k lamaniu chleba t.j. pride k vojenskemu konfliktu nastane tu patova situacia. Obcania SR madarskej narodnosti sa "zbavia" slovenskeho obcianstva t.j. nebudu "musiet" nastupit na obranu uzemnej celistvosti SR a vyuziju obcianstvo MR na jednoduchy prechod na madarsku stranu a zacnu bojovat za madarsku stranu.
To by bolo este ocakavatelne ale co ak sa rozhodne madarska stana na zaklade nejakej vykonstruovanej genocidy voci obcanom MR zijucim na uzemi SR prekrocit nase hranice, aby vlastne ochranila svojich obcanov i ked na uzemi cudzieho statu, proti genocide.
Este ziska MR aj mandat OSN a mame ich vsetkych na juhu aj s OSN vojskom. A co myslite ze sa potom stane !? Zostane z toho kontrolovana cast OSN, ktora sa potom osamostatni lebo "paky" SR budu na nu slabe a pricleni sa dobrovolne k MR.

Tu sa bohuzial Jano Slota nemyli !!!
peterson
expert

BKSL: považoval som sa za tvojho oponenta v mnohých oblastiach, ale za tento príspevok máš odo mňa hubičku :D

Keby Luke mal vedomosť akú legislatívu má také Francúzsko, Británia, Írsko, či Rakúsko- nepísal by tu takúto provokatívnu otázku
luke
častý prispievateľ

ach peterson, ty vseved....

neviem, preco teba trapi, co ja touto temou sledujem, preco, zaco a ako, nemas mi v tom ako zabranit, tak ak ta to velmi skrie, mozes len zhlboka dychat. pravdu povediac som rad, ze ta to provokuje.

urcite ma poucis aku legislativu maju francuzsko, anglicko a podobne.
tu ti dam aj napovedu
"When becoming a British citizen
You do not need to give up your present citizenship or nationality to become a British citizen."
http://www.ukba.homeoffice.gov.uk/briti ... tionality/

francuzsko
"Dual citizenship has been permitted since 1973. The main exception has been concerning those countries which are signatories to the European Convention on Nationality."
http://en.wikipedia.org/wiki/French_nat ... itizenship

rakusko
"An Austrian citizen who acquires another citizenship by voluntary action automatically loses Austrian citizenship.
Austrian law substantially restricts dual citizenship. In general, only the following categories of Austrian citizens may possess a foreign nationality:
those acquiring another nationality at birth, such as children born to Austrian parents in another country, thus automatically gaining citizenship of that country, or those born with an Austrian and a foreign parent.
naturalized Austrian citizens who are unable to renounce their existing nationality.
those who acquire Austrian citizenship on the basis of being appointed a professor at an Austrian university.
Austrian citizens who naturalize in another country with permission obtained to retain Austrian citizenship."
http://en.wikipedia.org/wiki/Austrian_n ... itizenship

irsko
"Ireland does not require foreign citizenship to be dropped in order to get an Irish passport. In other words, Ireland allows you to be simultaneously a citizen of Ireland and of another country. This dual citizenenship has, of course, many advantages, in that you can readily enter and exit both nations."
http://www.movetoireland.com/movepag/pascitzn.htm

suma sumarum, vysledkom 3:1 v prospech dvojiteho obcianstva u teba menovanych statov, by som povedal ze tu si sa pekne popalil a zjavne o tom nevies vela.

neviem preco by som bol podla teba ja posledny co by sa bil za ine obcianstvo, ak sa nemylim tak my sa nepozname a ty o mne nic nevies.
ako si napisal, mam zhola na haku slovenske obcianstvo, problem je v tom, ze keby som si uplatnil pravo ziskat obcianstvo, ktore ziskat mozem, tym, ze by som prisiel o slovenske obcianstvo, by som prisiel aj o doplnkove obcianstvo eu, a to je ta vyhra o ktorej sa tu bavim.

tato tema je tu na to, aby sa k nej ludia co o to stoja mohli slobodne vyjadrit, delegovat svoje nazory a pocity a samozrejme na to, aby ta nasrala.
presne s rovnakym pokrutenymi otazkami naco je tu toto a hento, som sa stretol na policajskom fore, mozno by si mal ist tam, tam by si si isto s viacerymi "ochrancami" prav a slobod obcanov padol do narucia.

vsetky za vlasy pritiahnute a riedidlom nacuchnute reci o dvojitom obcianstve ako sposobu ako sa vyhnut obrane uzemnej celistvosti krajiny su uplne absurdne a neuznam im ani taku relevanciu aby som ich poctil reakciou.

autori si zrejme neuvedomuju fakt, ze predmetna novela priamo vytvara stav, proti ktoremu sa akoze snazi chranit, a sice potencialne vytvorenie rozsiahlej enklavy cudzich obcanov na juhu slovenska.
cela novela je len dalsim idiotskym krokom tejto vlady idiotov, ktora ak budeme mat velke stastie coskoro pominie.

ja vobec netvrdim, ze madarsky zakon o obcianstve je dobry, ale zato nemusi byt aj slovensky zakon zly, ze.
nehovoriac o tom ze ten zakon je priamo protiustavny, zopakujem protiustavny.

bksl: seriozne, uz nepozeraj tolko tie americke filmy ako rusi a kubanci obsadia americky stredozapad a mlady patrick swayze so skupinou tinedzerov ich vyzenie.

zabudas na jeden podstatny detail, ze nas zakon nijak neupravuje akokolvek fantazmagoricky problem, ktory si tu nacrtol. ak dojde k vojne medzi slovenskom a madarskom, tak sa 500 000 madarov lusknutim prsta nadalej moze zbavit obcianstva sr a nic sa nemeni. a nebudu musiet pohnut prstom za obranu celistvosti uzemia sr.
co sa tyka genocidnej a osn casti, pozri cast o riedidlom nasiaknutych reciach.
peterson
expert

LUKE- opäť si ma nesklamal :D

hlavne sa mi páčili tie citácie z wikipedie.
Vieš, ja ked chcem poznať legislatívu konkrétnej krajiny- hladám na iných stránkach

ale super, daj ešte niaku úvahu, ale aspoň na 3 strany, vieš, vonku je špatný čas a tak sa vrhnem na beletriu v tvojom podaní
peterson
expert

zmazaný 2x odoslaný rovnaký príspevok

(nemožem za tech.úroven webu)
Naposledy upravil/-a peterson v 01 Jún 2010, 17:19, upravené celkom 2 krát.
luke
častý prispievateľ

plne usta zvastov a pritom si neurobil ani to kolko ja a z coho sa vysmievas, ze ty budes statny zamestnanec?

chod radsej nejakeu bloncku v dzipe oblbovat ze jej nesvietil reflektor, do tejto diskusie zjavne nemas co povedat, nie ze by si nechcel.

my geniovia si po sebe citame a dozvieme sa tak, ze sme neprispeli 2x to iste.
inspiring_kepler

Príspevok od používateľa inspiring_kepler »

luke takuto slobodu myslenia ako prezentujes si v takejto situacii dovolit nemozeme. Jednoducho v sucasnom stave musime byt trochu pesimistickejsi aby sme v budcnosti mohli byt optimisti.
Touto novelou len SR deklarovala svoju zvrchovanost.
Bola to prirodzena odpoved na madarsky zakon.
Tym ze MR vobec nekonzultovala s SR mozny dopad zakona na SR, len deklarovala ako s nami chce v buducnosti vychadzat.
SR chce dialog ale MR stale robi len monolog. Tu niet inej cesty.
Ked sa teraz urobime hluchi a slepi tak neskor nam budu skakat po hlavach.
luke
častý prispievateľ

povedz mi co ten zakon riesi?
problemy co si tu pomenoval celkom zjavne neriesi.
Napísať odpoveď

Návrat na "Ostatné"