Slavia 634 4,4 mm verzus 5,5
-
magical_curie
Slavia 634 4,4 mm verzus 5,5
chcem si kupit slaviu 634 ale neviem sa rozhodnut, ci kupit 4,4 mm alebo 5,5. Potrebujem to na drobnych škodcov. Vie mi niekto poradit? Popise niekto vyhody a nevyhody jednotliveho kalibru? 
-
inspiring_euler
4.5 doleti dalej ale odovzda menej energie lebo prestreli. 5.5 doleti menej ale ma odovzdaie energie väčšie takže čo trafíš z 5.5-ku tak ma menšiu šancu že ti ešte zdrhne. Ja tiež uvažujem nad S 634 a tiež 5.5mm lebo sem tam nejaky potkan a tak a z 4.5 som ho musel rozstrieľať na rešeto aby ta mrcina hnusna čo bola ako tučna mačka skonala. takže ja radím 5 a pól 
Včera som bol na strelnici trochu prevetrať flintičku a boli tam chalani, ktorí mali so sebou aj Sláviu 634 cal.5,5. Slovo dalo slovo a hneď som ju vyskúšal na terč, nejaké plechovky a dosku z plávajúcej podlahy. čo si priniesli so sebou. To, čo som videl ma milo prekvapilo, lebo z cal: 5,5 som nemal vôbec žiadne skúsenosti. Ak to chceš na lov hlodavcov a podobnej hávede tak podľa mňa je to dobrý typ.
Ja osobne fandím a strieľam na iné ciele.
Ja osobne fandím a strieľam na iné ciele.
Dnes som na strelnici hodil reč s chalanmi ktorí mi dali pred časom vyskúšať Sláviu 634 cal:5,5. Najviac ma zaujímalo prečo práve cal: 5,5. Ten čo ju vlastnil mi povedal, že si ju kúpil na hlodavce a podobnú háveď . Spomenul, že cal: 5,5 má väčší devastačný účinok. Keď mal kal:4,5, tak po zásahu na mäkko, ako tomu hovoril, potkan mal ešte silu zaliezť. Pri cal:5,5 sa mu nestalo, aby zasiahnutý potkan zdrhol. Veľa aj záleží od streliva. Vraj najviac sa mu osvedčilo Gamo Expander.