CZ 75 SP-01 SHADOW

oci
prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 10 months

Príspevok od používateľa oci »

Ahoj... vazim si kazdy nazor a rad by som vysvetlil pripadne nedorozumenia...
Na ME vo francuzku bolo zlozenie zavodu taketo: 4x 32 ranovy stage, 8x 16 ranovy stage a 12x 9 ranovy stage. Nebolo tam nic medzi, len 9, 16 a 32-ranky. Ked si to spocitate vyde vam jednoznacny vysledok, ak idem na 16 ranovy stage s 19 ranovym zasobnikom mozem to urobit bez prebitia, ak ale idem na 16 ranku so 17 alebo 15 ranovym zasobnikom musim prebit, ak nechcem nezodpovedne riskovat staticke prebitie pred poslednou ranou. Tam vznika ten rozdiel v pocte PREBITI prebiti prebiti. (nie nabijani)
Co sa tyka tych sum za suciastky su samozrejme zaokruhlene a je tam aj urcity rozdiel v slovenskych a ceskych korunach. Za zachyt zaveru som ale u nas platil 920 SK, lebo sa mi nezdalo ekonomicke chodit do uherskeho brodu aby som ho kupil za" kolem 500 CK " :)
Na samotnej cene ale az tak nezalezi, horsie na shadowe je to ze mi jeho zavady (prasknuty zachyt zaveru, pruzinky, zadrzky atd) znulovali stage na zavodoch, na ktore som sa pripravoval a za ktore som dal 2-3 tisic korun.
Proste dalo by sa to prirovnat k ceste autom na dovolenku... ak si kupite zlu znacku a auto sa vam v polceste pokazi a zrusi vam celu dovolenku tazko vas utesim ak vam poviem ze suciastka ktora sa vam pokazila sa da zohnat za "kolem 500 KC" :D
Zbran za ktoru niekto chce tolko penazi, ako chcu za shadowa by mala vydrzat par 10-tisic ran,mala by sa opracovanim aspon trosku rovnat skutocnym zbraniam a mala by byt z normalnych odolnych materialov.
Bavime sa o zbrani..... zbran je pojem pre nieco co funguje v kazdej situaci ako posledna moznost.... kalasnikov sa nestal znami pre dokonalu ergonomiu, krasu alebo reklamu... stal sa znami preto, lebo proste vzdy fungoval... toto sa o CZ-te ktoru si kupi normalny clovek na pulte v opchode povedat neda.... to s cim striela Adam Tyc neberte ako normalnu pultovu cezetu
Používateľov profilový obrázok
SIG1
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years

Príspevok od používateľa SIG1 »

Len pozor na ceny na Slovensku :?: :?: :?: :?:
niko
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 11 months

Príspevok od používateľa niko »

Mna skor zarazil vyber ladickych prvkov. Po zhliadnuti stranky CZUB som tam v princite nasiel na Shadova jednu vec - SA spust. Teda ked neberiem mieridla. :shock: Tak to je oproti glocku sakra rozdiel :!:
BALISTIK
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 4 months

Príspevok od používateľa BALISTIK »

Ja uz ani s glocka pomaly strelit neviem co som zvyknuty na SA-spust :wink: Vsetky negativa boli spomenute aj tak vacsina strelcov ma bud SP-01,alebo shadowy-aj maju dobre vysledky čim to je :roll: jedine strelcami :lol:
oci
prispievateľ

Nevidim ziadny dovod pre SA spust na shadowa. Ak das na shadowa SA spust nemozes strielat production a strielat standard so shadovom je ako ist jazdit ralley na trabante. Standard sa da realne strielat s STI-ckom v 40-tke, ale nie s cezetou v 9-tke. To ci uspejes na dedinskej lige nezalezi od SA spuste, ale od toho ci tam pridu alebo nepridu ligovi strelci.
Ps: pozor na ceny nielen na slovensku, ale vsade..... aby ste nedali vela penazi za zlu zbran :wink:
BALISTIK
moderátor

Ale ako vidím aj ligovy strelci chodia na dedinske sutaze.Dalej v SR je vela dobrych strelcov co ani v lige niesu a su vinikajuci strelci.Aj ked som trochu mimo liga je pre tych za vodou.Ked mam na shadowe sa-spust je to moje maznanie sa zo zbranou.
inspiring_wu

Príspevok od používateľa inspiring_wu »

nuž nedá mi to...
s opracovaním, ryhami a pod. jednoznačne súhlasím, je to des. čo sa týka korodovania, mazania a pod. jednoznačne nesúhlasím. neviem, aký kus sa Ti to dostal do ruky, ale ja čistím Shadowa tak cca po 1500 až 2000 ranách a bratku - vystrelených zatiaľ cca 7000 rán a bez jedinej závady. Strieľam s ním okrem iného STD a veru nepociťujem, že by ma tá zbraň odsúvala vo výsledkovej listine. Iste, na SR nie je toľko strelcov v MAJ ako na medzinárodnom streleckom fóre, ale keďže vlani vyhral ligu STD chlapík s G17 a tento rok svoje výsledky potvrdzuje, tak nesúhlasím, že by STD bol iba pre klony 1911 prípadne iné zbrane v 40-ke. Tiež mám SA spúšť, konkrétne od Balistika a neviem si ju vynachváliť. do STD je super. Za 1,5 roka, čo Shadowa mám som s ním absolvoval cca 20 pretekov, podstatne viac tréningov či v daždi, v horúčave, dokonca v mrazoch a nebadám žiadne zmeny na črienkach, ako ich popisuješ, ani koróziu, ani sa mi nič neláme... tak neviem, asi máš nejaký zmätočný kus, inak si to vysvetliť neviem.
oci
prispievateľ

No... ani neviem kde zacat :D
Co sa tyka standard divizie nechcem sa dotknut strelcov standardu na slovensku, ale skusenosti z medzinarodnych sutazi ukazuju, ze slovensky standard (s vynimkou jedneho dvoch) ma daleko od svetovej spicky a nebral by som ho ako meritko kvality zbrane. To by sme mohli povedat ze G19 alebo 75-ka je najlepsia zbran do modified-du, lebo na slovensku sa s nou vyhrava :lol: Mozeme tu rozpravat a teoretizovat o vyhodach a nevyhodach 9-tky a 40-tky, ale ked sa pozrieme na vysledky velkych zavodou ako MS a ME 9-karov by sme hladali velmi hlboko vo vysledkovej listine...... preco?.... lebo 40-ka je do standardu vyhodnejsia... ak by to tak nebolo prvych 50 najlepsich STD strelcov sveta by nestrielalo 40SW. Shadow je 9-tka v neporovnatelne horsej kvalite oproti napr STI. Je mozne s nim strielat na slovensku ale nie na skutocne vysokej urovni. SA spust moze byt sice dobra a ak si ju niekto chce namontovat, lebo sa mu paci a tesi sa z nej je to super a neberem mu to, ale nic to nemeni na tom co som napisal vyssie.
Co sa tyka tych gumenych crienok.... 7000 ran je malo na to aby sa zodrali :)
No a vecna tema kvality... Vyzera to asi tak ze vyrobene czety sa pomeraju a skontroluju, vyberu sa tie ktore maju "spravne" rozmery a vole. Tie spravne sa potom upravia a dolestia tam kde je treba, vymenia sa problemove suciastky a daju sa CZ-teamu.... vysledok je to co vsetci vydite na zavodoch. To co sa dostane na pult je ale vysledok nahody.... je mozne ze ja som mal smolu na "pondelkovy" kus ktory bol fakt zly, a niekto mal stastie a kupil si "stredajsi" vyrobok pri ktorom zrovna sustruznikom islo a aj odlievaci mali svoj den. Poznam ludi ktory vystrielali z cezety 15000 ran bez problemov, ale aj ludi ktory si zapisuju kazdy naboj a po 9500 ranach menili 2x zachyt zaveru 2x vytahovac, vsetky pruzinky, udernik a mali zavadu za zavadou.
Tak to teda pekne dakujem za taku zbran, aby som dufal ze sa ku mne nedostane "pondelkovy kus"............. nikdy viac :P
inspiring_mirzakhani

Príspevok od používateľa inspiring_mirzakhani »

vsimli ste si ze niekto teraz predava shadowa na e-zbrane.sk ktorý už má 25,000 výstrelov za niečo okolo 300 eur? myslíte že sa to ešte dá používať alebo je to už totálny vrak? resp. na čo sa treba pozrieť keby som nieťo také chcel kúpiť myslím na ktoré časti zbrane.
gewehr
expert
Dátum registrácie: 21 years 4 months

Príspevok od používateľa gewehr »

No, popravde, za 300 eur tu nedavno ktosi predal K100 s 250 ranami. Nechcem porovnavat Shadow vs. K100, to je zbytocne, ale za ten peniaz mozes mat v tomto kalibri vlastne novu zbran, 25000 ran je dost, to uz je nastrel u ktoreho si nemozes byt isty nicim. Netvrdim ze to je vrak, ale pravdepodobnost ze nieco odide je neumerne vyssia.
inspiring_boyd

Príspevok od používateľa inspiring_boyd »

Nem00 napísal:vsimli ste si ze niekto teraz predava shadowa na e-zbrane.sk ktorý už má 25,000 výstrelov za niečo okolo 300 eur? myslíte že sa to ešte dá používať alebo je to už totálny vrak? resp. na čo sa treba pozrieť keby som nieťo také chcel kúpiť myslím na ktoré časti zbrane.
mas 2 moznosti bud akceptujes nazor gewehra (ku ktoremu sa priklanam ja)
alebo to risknes ..... a vysledok bude aky bude....
BALISTIK
moderátor

Nem00 napísal:vsimli ste si ze niekto teraz predava shadowa na e-zbrane.sk ktorý už má 25,000 výstrelov za niečo okolo 300 eur? myslíte že sa to ešte dá používať alebo je to už totálny vrak? resp. na čo sa treba pozrieť keby som nieťo také chcel kúpiť myslím na ktoré časti zbrane.
Najskor bude vydrata hlaven,inac by na predaj nebola.Lebo stara 75B,dokaze vydrzat bezne cez 25tis bez vazneho opotrebenia.Hlaven ,uzamykacie ozuby,dalej bezna vec co odide zachyt zaveru.V mechanike jedine pruziny ale to je centova polozka.
mykymiki
prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 9 months

Príspevok od používateľa mykymiki »

Nedá aj mne sa pripojiť do tejto témy.

Shadow..hmm keď som s ním začínal (2007) tak to bola zbraň majstra sveta a európy a proste najlepšieho Production strelca Adama Tyca (a stále aj je). V tej dobe som si konečne uvedomil, že nemôžem strielať štandatd s deviatkou na serióznej úrovni a na to aby som si kúpil zbraň konkurencieschopnú do standardu, tak potrebujem mať STI tak za 80000 SK + všetky náklady na náboje + nedostatok nábojníc na prebíjanie. Oproti tomuto skutočne Shadow v tej dobe za cca 28000 Sk bola lepšia volba.

Shadow je skvelá zbraň na IPSC, v tej dobe naozaj neprekonateľná aj vďaka, v tej dobe velkej výhode najväčšej kapacite zásobníka. Shadow je super...ale keď striela a nerobí závady!!! :!:

A to je problém ktorý naozaj oci zazíval. Kazdý si povie, čo to je prasknutá strunka pod spúšťou..ale skuste bez nej strielať. Presne si pamätám ako chalan v 2008 na extremeeuroopen, 30 parkurovom závode skoro znuloval dlhy stage. Bola tam možnosť vyskúšať v jednom vale zbraň. Po tretej rane mu strunka praskla. Keby sa to stalo v na parkúre..uff..a to taký závod človeka stál najmenej 6000Sk. Taktiež chalanovi trvalo 8000 ran kym definitývne prišiel, čo mu robí závady. A to isté sa dialo u mňa. Bola to poistka. Rád by som videl toho šikovníka u CZ, ktorý ju navrhol. Akonáhla do nej trosku brnknete počas streľby, tak dôjde k spomaleniu záveru a závade s nábojnicou v okne. Poistka nemá dostatočne vymedzené krajné polohy..vďaka blbej konštrukcii proste ločká. Kto niečo viete o streľbe viete aj to, že čím vyššie človek drží zbraň, tým lepšia kontrola zbrane..a keď držíte Shadowa ozaj riadne vysoko...závady sú na svete.

K hrdzaveniu...des a bieda...ano aj ja cistim Shadowa tak po 1000 ranách prebijáncov a nie je hrdzavá..ale keď padlo pár kvapiek dažďa na tréningu...alebo keď som minule po čachticiach neustrel zásobníky a zbraň od potu..uff zas to bola líška hrdzavá. To si ani neviem predstaviť, že by som to mal teraz v lete nosiť tak ako zväčša zbraň nosím..len za gaťami. (chvalabohu existuje aj glock)

Mozem povedať, že som nemal so Shadowom vela problémov. Stále s ňou strieľam, pripravujem sa na majstrovstvá európy a podobne. Oproti oci som mal šťastie, rozhodne menej chýb aj keď aj tie sa našli.

Každopádne:

- zbraň vďaka dobrému vyváženiu a vysokej hnotnosti sa chová vynikajúco

- spúšť sa dá veľmi jednoducho vyleštiť a vyladiť na krásny chod (je otázka či to je až také podstatné)

- Shadow sa velmi dobre prebíja aj keď ma relatívne malinkú šachtu

- zbraň je vyrobená z desne biednej ocele a s desnými toleranciami pri výrobe...som presvedčený, že najtvrdším materiálom na celej zbrani je plech na zásobníkoch :shock:

- stopy po obrábaní sú viditeľné na celom ráme, závere a aj hlavni

- zbraň je desne predražená v porovnaní ku kvalite materiálov a spracovania, ktorú ponúka ..pozrite sa do svojeho glocka, waltra, siga a podobne aké stopy po opracovaní sú tam a aké na CZ...

- po zavedení pravidla, že do Production ide iba 15 nábojov v zásobníku, Shadow stratil jednu svoju obrovskú výhodu.

Pár postrehov na záver. Pre streľca od úrovne povedzme 0 do 90 % na majstra sveta je spúšť Shadowa veľká vyhoda. Sám ju mám krásnu a jemnú a hladkú a podobne. Keď takýto strelec prejde z Glocka na Shadowa, hneď sa zlepší, pretože jeho strhávanie nebude také výrazné. To je super..alebo nie?...je to do istej miery ilúzia. Ak strhávate na Glocku, budete ja na Shadowe..len sa to prejaví menej. Kým strhávanie neodstránite úplne, nestanete sa majstrom. A Ak už nebudete strhávať, je vám jedno akú spúšť máte (samozrejme ak ozaj dáko nezadrháva a podobne). Preto Marian Vyšný nikdy nesiahol na ladenie spúšte, preto Dave Sevigny a ďalší amíci sú konkurencieschopný s Glockom. Koniec koncov, Tyc keď začínal dával 10% českým štandardistom s Glockom:). Ako niekto povedal, nie je to šípom ale indiánom..a preto hor sa trénovať... :wink:
BALISTIK
moderátor

Ako sa vy dvaja bratia krasne doplnate :lol: ale pekne napisane,musim suhlasit :wink: ale líšku chytaju aj ine zasobniky,kamos na K-100 ich ma krasne pokviknute :roll:
mykymiki
prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 9 months

Príspevok od používateľa mykymiki »

BALISTIK napísal: ale líšku chytaju aj ine zasobniky,kamos na K-100 ich ma krasne pokviknute :roll:
No ano...ale nie sú zásobníky na K100 tie isté čo na CZ a Tanfogliu :lol: len je tam o jednu dierku na vypúšťanie viac.
Co viem Jaro používal tuším oboje...
Napísať odpoveď

Návrat na "CZ"