Poľovník môže zastreliť vášho psa, ak naháňa v lese zver.
myslim, ze je celkom jednoduche dat jednej strane za pravdu. ked polovnik vidi psa a hoc 50m od neho osobu, je uplne na mieste sa domnievat, ze ten pes patri tej osobe a riesit to uplne inak ako strelbou.
tiez by som sa skor suhlasil s tym, ze to robia umyselne a s radostou.
naozaj som zvedavy, kolko domace macky a psy uz usmrtili zajacov, lisiek, bazantov, srn, jelenov ci medvedov.
tiez by som sa skor suhlasil s tym, ze to robia umyselne a s radostou.
naozaj som zvedavy, kolko domace macky a psy uz usmrtili zajacov, lisiek, bazantov, srn, jelenov ci medvedov.
-
inspiring_boyd
to hilzna
... asi sme sa nepochopili psa v lese mozes mat ... ale za urcitych opatreni ...ak mas "psa"(trula) ako moja mama tak voditko je nutnost ale ak mas psa ktory poslucha na slovo ako moj piti tak ok ale nesmie dalej ako cca 20m ...ptom hrozi ze ta polovnik nevidi a nevie ci je tu tulavy pes alebo nie ......... zalezi na okolnostiach ... je to ako v kazdej profesii polemizovat mozme to je secko pocitam ze aj profesionalny polovnici by mali rozdielne nazory.
ps vsimli ste si jak na vsetkych nadavate ? .. ci uz policia,polovnici,vojaci .....hmmm to vazne su vsetci taky zly ??????
... asi sme sa nepochopili psa v lese mozes mat ... ale za urcitych opatreni ...ak mas "psa"(trula) ako moja mama tak voditko je nutnost ale ak mas psa ktory poslucha na slovo ako moj piti tak ok ale nesmie dalej ako cca 20m ...ptom hrozi ze ta polovnik nevidi a nevie ci je tu tulavy pes alebo nie ......... zalezi na okolnostiach ... je to ako v kazdej profesii polemizovat mozme to je secko pocitam ze aj profesionalny polovnici by mali rozdielne nazory.
ps vsimli ste si jak na vsetkych nadavate ? .. ci uz policia,polovnici,vojaci .....hmmm to vazne su vsetci taky zly ??????
-
inspiring_boyd
Toto forum sa zacalo dako vymykat z normalu a nepojednava o veciach tykajucich sa strelby, len sa tu ludia hadaju a stale si musia bohvie co dokazovat .
Musime sa polepsit a ja zacnem od seba a nebudem tu pisat dristy.
KED UVIDIM OPITEHO POLOVNIKA SO ZBRANOU, SA S NIM BAVIT NEBUDEM A VOLAM POLICIU
A o jedneho blba menej bez hadok a vyhrazani sa.
Musime sa polepsit a ja zacnem od seba a nebudem tu pisat dristy.
KED UVIDIM OPITEHO POLOVNIKA SO ZBRANOU, SA S NIM BAVIT NEBUDEM A VOLAM POLICIU
A o jedneho blba menej bez hadok a vyhrazani sa.
-
inspiring_thompson
Balistik tvoje odhady 50% pečienkárov(poľovnik-pytliak) su velmi mierne.Možno v tvojom okolí to je tak. Ja to vidím na 80-90%. Poznám ich velmi dobre. Ved preto je taký problém pre slusných a poctivých ludí dostať sa do poľovníckeho združenia, aby si im nevidel do kariet. Pre ten istý dôvod nemajú radi ľudí so psíkmi vo svojom revíre. A pes pre nich nemá žiadnu hodnotu, lebo si ho nemôžu dať do mrazničky.
-
inspiring_boyd
to je sice pekne ked mozes dokazat PZ ti podakuje a ty budes slusny clovekdufi napísal:Balistik tvoje odhady 50% pečienkárov(poľovnik-pytliak) su velmi mierne.Možno v tvojom okolí to je tak. Ja to vidím na 80-90%.
pes ma pre polovnika naopak velku hodnotu je to verny a spolahlivy pomocnik na 2 strane skodna
dostat sa k polovnikom .... hmmm urbariatov je dost malo a zatial to ide v generacnych slapajach ... ale zdruzenie si zalozit nieje az taky problem ...len musis prehovorit ludi aby dali do prenajmu pzemky + dalsie " malickosti" tym nechcem povedat ze je to lahke len ze ak ste partia a mete "prostriedky" da sa kamos na Dobrej vode tak prisiel o urbariat ..prisiel cavo kupil druzstvo + dalsie pozemky + malickosti a bum neni kam chodit ... az na sudy :O
miro2851:
walther765br:
luke:
.
...treba precitat zakon o polovnictveAko to mám chápať? Majú povinnosť chrániť bezmocnú zver a zvieratá, ale pritom ju sami strieľajú?
walther765br:
...preco si to nenahlasil na policiu?Balistik, ziadna novinka. Poznam polovnika co strelil jelena a ked prisiel k nemu tak zistil, ze toho nechcel a celeho ho nechal tam. Uplny curak, takychto ,,trofejarov,, by som zatvaral.
luke:
...v nasom reviri tento rok 3ks muflonca , 1ks srna....bazanty a zajace sa nedaju objektivne zratat , ale som bol teraz 3-krat na tom istom posede a zakazdym tam lovila ina macka....naozaj som zvedavy, kolko domace macky a psy uz usmrtili zajacov, lisiek, bazantov, srn, jelenov ci medvedov.
.