Poľovník môže zastreliť vášho psa, ak naháňa v lese zver.

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
bagoo
prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 11 months

Príspevok od používateľa bagoo »

a ešte jeden príbeh z druhej strany barikády(teda od poľovnika): Sobota, po náročnom dni tak reku nejdem šaškovať zoberiem si malorážku (kôli váhe :!: ) a idem sa prejst po revíri. Po hodinke dohodovej prechádzky sa na mňa vyrútia dva sl.vlčiaky (inač krásne,pekne živené) a za nimi usmiati majiteľ od ucha k uchu.Nasledoval pozdrav a potom mi úradným tónom oznámil že "našiel mŕtvu chorú" srnku.No nič reku idem to pozrieť... :? nálada mi klesla na bod mrazu,ale len pokiaľ som neprišiel na miesto "uhynutej" srnky ....Obraz čo sa asi udialo si podla fotky urobte sami...... :idea: Obrázok

Uploaded with ImageShack.us
Používateľov profilový obrázok
luke
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years

Príspevok od používateľa luke »

Nomed napísal:do "luka" moc nerýp ten ti to vytmaví hneď :lol: :lol: :lol:
moderatori, zasiahnite.
tu sme v serioznej teme mimo ot.

scar: ok, beriem na vedomie. stale... ten pes by toho muflonca a bazanta ulovil aj s kosom na tlame? to ked sa pozeras na psa, ktoreho ides strelit, to na nom ten kos nevidis?

bagoo: to je taky pribeh z druhej strany barikady, ze to mohol urobit pes a nemusel. a preco ti nalada klesla na bod mrazu? ved ty ako polovnik strielas zvierata zo sportu, pre radost a zabavu.
scar
prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 2 months

Príspevok od používateľa scar »

:) luke...zareagoval si ako keby som tych psov postrielal ja.....bolo tu nie raz napisane a v roznych temach ze clovek a clovek ,ako aj polovnik a polovnik je velky rozdiel....

toto odcitujem...
ved ty ako polovnik strielas zvierata zo sportu, pre radost a zabavu.
.....usudzujem , ze bagoo je minim.tvoj brat a poznas ho dokonale ked toto tvrdis.

....ano pre 35-40 kiloveho psa s kosom nieje problem zlomit chrbticu 2-3-5 kilovemu srncatu.

naposledy....nikoho sa nezastavam , lebo vsetci maju pravdu , ale je to o konkretnej situacii a konkretnom polovnikovi
inspiring_boyd

Príspevok od používateľa inspiring_boyd »

luke napísal:
Nomed napísal:do "luka" moc nerýp ten ti to vytmaví hneď :lol: :lol: :lol:
moderatori, zasiahnite.
tu sme v serioznej teme mimo ot.

scar: ok, beriem na vedomie. stale... ten pes by toho muflonca a bazanta ulovil aj s kosom na tlame? to ked sa pozeras na psa, ktoreho ides strelit, to na nom ten kos nevidis?

bagoo: to je taky pribeh z druhej strany barikady, ze to mohol urobit pes a nemusel. a preco ti nalada klesla na bod mrazu? ved ty ako polovnik strielas zvierata zo sportu, pre radost a zabavu.

neplac :D

ked oponujes tak aj citaj ... apropo 90% psov co su vonku z "panmi" maju kosiky a su bez voditka ! sleduj ked si vonku pytaj sa preco takych co nemaju alebo maju kosik a neni pri nich "pan" odchytavaju v meste ze by pre radost ???? :shock:

strielat pre zabavu .... hmmmm hovori sa tomu regulacia stavu
ked sa staras o zver cely rok , cez zimu tomu nosis zrat bez naroku na fin. odmenu a nejaky"dobrak" to nici je podla teba v poriadku ???

a ten co pestuje ruze (alebo ine )a potom ich striha a predava je tiez barbar ?

sportovy lov do toho neratam to su cisty barbary bez citu (moj nazor)

inak ani by ma neprekvapilo keby si tvrdil ze si to ta srna spravila sama :D

ps ozaj zaujimalo by ma co zivi teba v reali ???
djuri
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 11 months

Príspevok od používateľa djuri »

agger napísal: §29 Práva a povinnosti člena poľovníckej stráže
(1) Člen poľovníckej stráže je pri plnení úloh podľa tohto zákona oprávnený:
.
.
f) usmrtiť v poľovnom revíri psa vo vzdialenosti väčšej ako 200 m od najbližšie trvale obývaného domu alebo ktorý hľadá alebo prenasleduje zver alebo sa k nej plazí; to sa nevzťahuje na poľovníckeho psa,
a ako ten polovnik zisti ci ide o polovnickeho psa alebo nie?
scar
prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 2 months

Príspevok od používateľa scar »

:lol: :lol: .....psov delime do nejakych skupin..polovnicke , sluzobne..a pod.
polovnicke sa delia zase na stavace , durice ...a pod.

a kazdy polovnik musi zlozit skusku z kynologie
inspiring_boyd

ok mam znameho co pouziva na polovne ucely pitbullov co je vo vseobecnosti u nas zaradene ako bojove plemeno ... i ked historia tvrdi nieco ine .... ty ako polovnik budes strielat alebo nie ......

(neberme v podtaz ze sa vecsinou poznate a poznate psov svojich kolegov ale moze to bit niekto na hostovacke )
inspiring_thompson

Príspevok od používateľa inspiring_thompson »

Bagoo, tu srnu zadrhol vlk, ci pes? Tusim si z teritoria kde sa najdes aj vlka, nie? Takto som videl dotrhane ovce a kozy od vlkov pod velkym chocom, ked stary vlci ucili mladych a zanechali hotovu spust a bacovia mali oci iba pre plac. Takze neviem co si chcel tou fotografiou ukazat.

Scar, co som mal nahlasit, ze sa jeden dementny polovnik chvalil ze strelil jelena a nechal ho tak, pretoze on mal zalusk na inom z vacsimi parohami?....nebud smiesny, asi si chcel iba posrandovat.
inspiring_thompson

Príspevok od používateľa inspiring_thompson »

Mimochodom dnes som sa o tejto teme bavil aj s kolegom v praci a hned jeho prva reakcia na temu bola, ze polovnici su ozrani po..ebany a hned mi porozpraval zopar prihod co mal s polovnikmi a ako ho skoro zastrelili pod slovnaftom v lese ked bol na hriby. Spietli si ho so zverinou na ktoru striehli a mal stastie ze tam bol aj menej nad..bany polovnik a v poslednej chvily zasiahol a trhol kolegu. A este ho aj z je..ali ze co sa takto skoro rano mota po lese. Tusim mate pocit, ze vam vsetok les na Sk patri a ste jeho vylucny vlastnici.
Nomed, tu nad karlovkou mame dve tri srnky, mozno viac, ja s brachom aj s kamosmi im tiez nosime v zime zrat, aj poriadok po mladezi robime, ked ,,flamuju,, v lese, ale nerobime si naroky na nic. Robime to pre dobry pocit a vnutornu radost.
Uz sa k tejto blbej teme vyjadrovat nebudem, iba som Vas vsetkych ostrostrelcov varoval, po mne a mojom psovi radsej nestrielaj, nevyplati sa vam to. E basta e finitto amici. :wink:
inspiring_boyd

walther765br napísal: Nomed, tu nad karlovkou mame dve tri srnky, mozno viac, ja s brachom aj s kamosmi im tiez nosime v zime zrat, aj poriadok po mladezi robime, ked ,,flamuju,, v lese, ale nerobime si naroky na nic. Robime to pre dobry pocit a vnutornu radost.

ver ze takych ludi ako ty co to robia pre dobry pocit je malo a mas moj obdiv............. vecsina ludi co chodi do lesa z neho nieco nosy a je im jedno ci je to legalne alebo nie :(
agger
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 2 months

Príspevok od používateľa agger »

Djuri, predpokladam, ze to tam dali, aby mali aku taku paku ked si navzajom postrielaju psov pocas honitby (krasny vyraz).

Ja nehadzem polovnikov do jedneho vreca. Vadi mi len velmi siroka formulacia zakona. :?
inspiring_newton

Príspevok od používateľa inspiring_newton »

chlapi,kluud, kazdy ma pravo na nazor
Nomed
netreba hned utocit na osobu za nazor,ktory ma. :wink:
inspiring_boyd

plne suhlasim ..... ale ja som nezacal :oops:
:lol:
djuri
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 11 months

Príspevok od používateľa djuri »

scar, snad mi nechces povedat, ze ked budem na prechadzke s weimarakom tak nikto po nom nemoze strielat lebo je to polovnicke plemeno..
krasne je napisane aj to ze pes ktory hlada zver..to sa da nasit fakt na kazde spravanie psa
miro285
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa miro285 »

electron napísal:chlapi,kluud, kazdy ma pravo na nazor
Nomed
netreba hned utocit na osobu za nazor,ktory ma. :wink:
To prosím electron vysvetli hlavne luke-ovi, ktorý ma nazýva k******, idiotom, morovou ranou a ďalšími pomenovaniami, takisto aj Nomeda..
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"