Miro - kámo ja poviem iba jedno, podla mna sme už dávno neni v časoch kedy bolo potrebne nejakou formou tzv. zabiehať zbran alebo nejake jej pohyblive časti. Technologia výroby je daleko v predu a preto nieje takato činnosť nejak potrebná. Ja som kupil K100Mk7, hned na druhý den som z nej vypálil 170 ks 9mmLuger FMJ Fiocchi a bez jednej závady/zaseknutia/.miro2851 napísal:No neviem, predpokladám že do nových zbraní dávajú nové diely, ktoré vyšli z výroby a tým pádom je logické, že používaním sa obrúsia aj tie najmenšie nerovnosti a diely do seba presne zapadnú. Takisto aj vrátna pružina, keď je nová, nepoužívaná, tak má väčší odpor ako tá, ktorá už je zabehnutá. A myslím, že nová zbraň a nová vrátna pružina + zlý úchop si sakra koleduje u zádržku.
Hned druha skuška bol trening + súťaž okolo 400 ks prebijancov od ARESU no a do dnes mám vystrelených už okolo 1000 ks nábojov len a to podotýkam "jednou" závadou a aj to len zlyhana zapalka u Fiocchi.
Takže aj ked som zatial len začiatočnik strelec problem bude v bud slabom úchope alebo v slabej pružine, poprípade kombinácia týchto dvoch faktorov.
Prajem pekný večer bandaleros.