K100 a FMJ

inspiring_hypatia

Príspevok od používateľa inspiring_hypatia »

miro2851 napísal:No neviem, predpokladám že do nových zbraní dávajú nové diely, ktoré vyšli z výroby a tým pádom je logické, že používaním sa obrúsia aj tie najmenšie nerovnosti a diely do seba presne zapadnú. Takisto aj vrátna pružina, keď je nová, nepoužívaná, tak má väčší odpor ako tá, ktorá už je zabehnutá. A myslím, že nová zbraň a nová vrátna pružina + zlý úchop si sakra koleduje u zádržku.
Miro - kámo ja poviem iba jedno, podla mna sme už dávno neni v časoch kedy bolo potrebne nejakou formou tzv. zabiehať zbran alebo nejake jej pohyblive časti. Technologia výroby je daleko v predu a preto nieje takato činnosť nejak potrebná. Ja som kupil K100Mk7, hned na druhý den som z nej vypálil 170 ks 9mmLuger FMJ Fiocchi a bez jednej závady/zaseknutia/.
Hned druha skuška bol trening + súťaž okolo 400 ks prebijancov od ARESU no a do dnes mám vystrelených už okolo 1000 ks nábojov len a to podotýkam "jednou" závadou a aj to len zlyhana zapalka u Fiocchi.
Takže aj ked som zatial len začiatočnik strelec problem bude v bud slabom úchope alebo v slabej pružine, poprípade kombinácia týchto dvoch faktorov. :D
Prajem pekný večer bandaleros. :D
Používateľov profilový obrázok
Next
prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 2 months

Príspevok od používateľa Next »

Ja mám tiež Káčko, G séria, vystrieľal som cca 400 FMJ - Maďarské a bez akéhokoľvek problému. Kačena išla ako besná.
friendly_aryabhata

Príspevok od používateľa friendly_aryabhata »

no takze chlopi mam jednu otazku prudko zavaznu jak by povedal alinko krasnansky.rozmyslal som ze stavalo sa mi stale nikdy nie prva rana bola zla ale proste po druhej rane uz som mal maslovy uchop drzal som ju dost volne.dalsia vec zbran som mal do sucha vycistenu.kazdy mi hovori inak brat hovori ze chodi strielat s waltherom P99 do sucha vytreneho na GP som sa docital o olejovani zbrane.takze jak to je ???

zajtra skusim tieto veci:
1.pozrel som nejake videa o uchopoch takze PEVNY UCHOP
2.Kapl som na vodiace casti trosku full syth oleja do auta(vysokootackovych)
3.Idem kupit mosadz

A uvidime co z toho
inak ide o 2009 seriu tusim gckova MK6 takze uz by mala mat vsetko ok teoreticky
Next
prispievateľ

Aj tá moja je MK6 a FMJ papá asi najradšej
BALISTIK
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 4 months

Príspevok od používateľa BALISTIK »

Next-ty si zial po sutazi nevydel ako vyzerali MFS-ky vystrelene s tvojej kachny :!: Ty ani nevieš co nasemu kachnarovi urobilo :!: Tak zdulo MFS nabojnicu ze zablokovalo cely chod zaveru.Hned som volal JK,pokusal som sa odomknut hlavne zo zaverom no marne.Nakoniec som musel rozobrat komplet vnutro s ramu a po troch hodinach trapenia sa mi podarilo vybrat zdutu a rozdrvenu nabojnicu.Stoho tlaku praskol ram pre ktory sme boli v GP.Preto pozor kacenari co tam davate,MFS idu fajn ale v glockoch,ale kacena ma na spodku akoby slabU oporu nabojnice.Akonahle je matros slabi ako na MFS je vznikaju problemy. :!: Bolo to riesene na GP fore.PS-uchop treba cvičit iba ak si gynekolog pozor,dalej K-100 treba mazat :!: ide aj sucha,ale pokial je akoze v zabehu kto maze ten jede :wink: hlavne uzamykanie,kde sa hlaven staca :roll:
miro285
častý prispievateľ

Príspevok od používateľa miro285 »

bzucko1, dobre, možno že to nie je tak ako to bolo v minulosti, ale určite je potrebné zbraň zabehať, to som sa dočítal na fóre GP, minimálne už len vrátna pružina ide od výroby ztuha..
Next
prispievateľ

Som sa ešte schválne pýtal v GP na FMJ a žiadne info žeby tieto náboje boli špatné pre Káčka, tak neviem. Pozri, ja neprebíjam, takže tak. FMJ od FMS sú vyrábané podľa medzinárodnej normy, teraz neviem ako sa tej norme nadáva, takže problém pri neprebíjancoch nemal byť.
Next
prispievateľ

No a Ty Balistik si mal upravenú Kačenu, aby si mohol používať prebíjance a tým pádom tam boli väčšie vôle a preto tie závady na FMS, či? Ja som v tomto, ešte ako Ty hovoríš "jogurt" takže sa nehádam :P
BALISTIK
moderátor

Next-mas seriovu K-100,tak ako bzuco.Ked sme boli na treningu rozkuchal som vsetky tri aj Duriho.Videl si ake mate vy dvaja uzke komory :?: videl.Vsetky prebijance co nevlezu do glocka a novej kachny vlezu,mne do Cz.Ale co nevlezie mne ide Durimu do jeho K-100.Ano ma volnejsiu komoru,Jk ich prebrusoval.Bolo povedane ze taketo k-100niesu presne trt je pravda,idu jednou dierou :wink: Beru vsetko.Ked mas nato kupuj nove,pri trocha vaznejsom strielani zistíš :twisted: ale zas su pripady čo zistili a radsej skrblici sa vykaslali na strelbu.Zavady ci je komora vačsia alebo uzsia budu MFS robit furt,len je otazkou casu kedy to urobi.Maju slaby material na nabojniciach.Nase OZ ich kupuju lebo im municka dala dobru cenu že :twisted: Vela nasich policajtov ma v sluzbe glocky a pouzivaju MFS :wink:
yarco
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 7 months

Príspevok od používateľa yarco »

Len ja mam pocit, ze si podaktori v tejto teme dost zasadnym sposobom pletu pojmy 'ocelova nabojnica' a 'FMJ'?

Neviem presne, co tu vlastne kto komu dokazuje, ale to, ci moja konkretna zbran (prip. 2-3) po vybaleni z krabice zvladla 500-1000 ran bez zavahania nehovori absolutne nic o spolahlivosti, potrebe zabehu, mazania a pod.

Balistik:
Citis ten jemny rozdiel medzi DODO a zabehom? Zabeh noveho auta tiez neznamena, ze ho hned hodim na zdvihak a zacnem sa v nom rypat (co by urcite nedopadlo dobre :lol: ).
Ked ti predavac nic nepovie, pripnes si novu obrannu zbran hned z krabice na opasok? Len preto, ze to niektori ludia tak robia? :roll:
Ludia robia vsakovake veci...

Plne suhlasim s Igrlikovou odpovedou.
BALISTIK
moderátor

yarco-mal si K-100 :?: poznam ju dokonale :!: len jedno nechapem,ako maju mat ludia dobry nazor na určite zbrane ked ich kupia a hned ich sklamu :!: bavime sa o tom ze tam davaju nove naboje :!: Cely problem aj diskusia by bola mozno bez keby,ak,mal som.Treba ku chlapovi postavit skuseneho kacenara a hned sa pozret problemu na zubok.Este otazka na zaver,Vy Prešporske laufy mate male G26,mali ste pocas zabehu zavady :?: alebo ste buchali najprv 1000ran a potom nosili :?:Som nazoru ked zbran kupim musi ist,ked mam do novej vrtat,alebo reklamovat nemam danu doveru.Alebo sa budem drzat odporucania noacoaka,zapamataj si cestu do Salkovej budes tam chodit casto :!: Mne kacena od nova nesla bez zavad,nedovrielalo zaver co som na rady strelcov s GP fora doriesil.Robilo mi to hrubsia vrstva niklu,vyliezal kolik,zavadu som odtranil.Toto som musel riesit vlani do tyzdna lebo som mal sutaze,napriek malym neduhom som slusne s kacenou strielal bez zavad.Zmenil som nazor na K-100,ide vyvojom do predu,ale ked mam kupit a ladit aby som isiel spolahlivo na obranu to nie. :wink:Nechcem sa nikoho dotknut sam mam K-100 velmi rad,dokonca si chcem v buducnosti kupit na nosenie P1 :wink: ale sledujem strelcov ze prestupuju na ine znacky,ci uz je to extraliga a pod.ked som sa ich spytal co je kde maju K-100 povedali rozsypala sa :roll: Viac nemam co dodat,uz som napisal co som chcel,nic som neprifarbil len fakty a skusenost.
DUSO
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 9 months

Príspevok od používateľa DUSO »

Podpisujem co napisal yarco.
Mam silny dojem, ze delarock nerozlisuje FMJ a ocelovu nabojnicu. Takze pre neho male vysvetlenie. Ocelovu nabojnicu v nasich koncinach pouzivalo na vyrobu nabojov iba S&B a to na naboje v sivej krabicke s nazvom Safety range ammo (sorry ak je v nazve chyba). Ziadna ina municka zatial na nas trh s ocelovou nabojnicou do kratkych zbrani neprisla vo vacsom mnozstve. Ak vobec. FMJ je druh oplášťovania strely a znamena, ze strela je oplášťovaná kovovou kosielkou cela. Aj ked iba vynimocne je oplastovane aj dno strely. Ako som uz napisal vo vlakne o K100 pre zaciatocnika tak kacky treba vo vseobecnosti zabehavat. To ze ste niektori stastlivci a nemuseli ste to robit este neznamena, ze su stastlivci vsetci. Hovorim z vlastnej skusenosti ale aj zo skusenosti inych vlastnikov kaciek. Nie len z precitaneho z fora. Kacke, na ktorej zabehu som sa podielal, trval zabeh zhruba tych 500 vystrelov. Teraz je uz OK niekolko rokov. Je pravda, ze laboracie potrebuje silnejsie ale to vsetky plastaky. Co sa da este vystrelit z CZ to uz robi v kacke problem s obtahovanim. A mazanie? Ano mazat treba a keby si delarock dal tu namahu a presiel aspon forum o K100-vke tak by to vedel. Na sucho sa nic nerobi dobre. Ani nestriela. Aj ked glok to vraj radsej suchsie.
boris
expert
Dátum registrácie: 17 years

Príspevok od používateľa boris »

kacky maju svoje slabe a silne stranky ako kazdy dizajn. ze niektore kusy potrebuju doladit je neoddiskutovatelny fakt. jednu kacku som uz tiez zlikvidoval, ale naprava trvala asi 15 minut roboty vo fabrike a teraz slape dalej. chystam sa porovnavat moju staru stokrat prekopanu seriu C s mojou novou seriou H. maju odlisne riesene detaily hlavnych casti a som zvedavy ako sa to odrazi v spolahlivosti. zial mam na to malo casu. o tom ale inde...

bez urazky, mam pocit za zakladatel temy je uplny zaciatocnik ktory ma zmatok v terminologii a obavam sa ze nevediac co cini robi vela zaciatocnickych chyb aj pri strelbe a udrzbe. mnohi sme tym presli, nie je sa za co hanbit. odporucam ist na strelnicu a sledovat skusenejsich, pripadne absolvovat kratky kurz u p. Brunovskeho. tusim si z race, zbehni za nami niekedy do CC a pozrieme sa na tvoju kacku a co s nou stvras ;)

ze by novu modernu zbran nebolo zabehavat ma sice iste racio len zial ide o teoriu ktora v praxi neobstoji. ziadnej zbrani nedoverujem kym z nej nedam aspon 500 - 1000 ran. kazda nova zbran potrebuje zabeh, niektora viac (STI Trojan, niektore K100 a pod), ina menej (glock). a v presporskych laufoch mame jedneho majstra ktory dokaze seknut G26 skoro pri kazdej druhej seanse na strelnici :)

tema MFS - problemy robia len niektore sarze MFS ktore nie su vyrobene v sulade s normou ale maju prilis tenky plech hilzne. obzvlast caste to je ak ide o naboje prebite do takychto MFS hilzni. zbrane s full support komorou ich zvladaju, zbrane so slabsim supportom nie. viem o pripadoch ze MFSka buchli aj v glocku. prosim prestanme mystifikovat. s tymito VADNYMI Mfs mali problemy jedna, dve vyrobne serie K100. sucasna produkcia ani produkcia pred seriou D problem nema lebo ma inu geometriu nabehu do komory.
BALISTIK
moderátor

Pekne a jasne :lol: preto mi nebolo na fore zodpovedane prečo maju nove serie,inak riešenu nabojovu komoru a maju aj iny nabeh do komory.Ale next ma novu verziu seria tusim G a stale mu zduva MFS :roll: Zaciatocnika strelca chlapi berte do parady a zistite vcom je pes zakopany,neverim ze nova masina s novými neslape,howk.
boris
expert
Dátum registrácie: 17 years

Príspevok od používateľa boris »

Balistik - MFSka su na draka. mam teraz doma plnu spajzu aresov prebitych do MFS hilzni tak ich prezeniem novym Xtrimom serie H a uvidime co to spravi. ak zduje prinajhorsom vyrazi poistkove packy a mozno drbne plastovy ram ale to vsetko su opravy za par supov. kacena je nastastie tak robustna ze takyto kaboom zvladne bez poskodenia zaveru a hlavne.

PS. seria H je celkovo druha generacia a zamenitelnost dielov s predchadzajucimi seriami je otazna. ked porovnam moje kacky serie H a serie C tak Hacko ma ine vnutro zaveru, iny kontajner, inu dlzku vodiacich drazok, vacsie vyhadzovacie okienko, inak riesenu hlaven atd atd. skratka evolucia pokrocila milovymi krokmi.
Napísať odpoveď

Návrat na "Grand Power"