Dav v juhoafrickom slume upálil troch mužov za krádež káblov

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
Používateľov profilový obrázok
-Tommasino-
prispievateľ
Registered for: 16 years 3 months

Dav v juhoafrickom slume upálil troch mužov za krádež káblov

Príspevok od používateľa -Tommasino- »

JOHANNESBURG. Nahnevaný dav v juhoafrickom slume upálil troch mužov zaživa po tom, ako ich obvinili z krádeže elektrických káblov.

Obyvatelia slumu na predmestí Johannesburgu obkľúčili krátko po polnoci troch mužov v ich nákladnom aute a vozidlo zapálili. Obyvatelia podľa polície obvinili obete, že patrili do gangu zlodejov káblov.

V JAR sú zlodeji káblov pomerne častým zjavom. Minulý mesiac polícia v prístavnom meste Durban zhabala takmer tonu ukradnutej medi. Obyvatelia nahnevaní neustálymi výpadkami elektriny organizujú proti páchateľom nočné hliadky.

Zdroj: DPA

Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/5492287/dav-v-juhoa ... z0vd9bbGhO
inspiring_kepler

Príspevok od používateľa inspiring_kepler »

V nasej civilizacii SR by podla mna stacilo, keby ich policia aspon chytila a dokazala TC, upalovat zatial hadam netreba :-)
agger
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 2 months

Príspevok od používateľa agger »

Ked som bol teraz na vychode u svokry, tak mi rozpravala story, ako jednemu ciganovi pracujucemu v Yazaki (zavod na vyrobu kablov v michalovciach) doslo pocas zmeny tazko. Chudak cely bol bledy, hlava sa mu krutila a az nakoniec odpadol. Zavolali zachranku a ked ho vyzliekli zistili ze je cely omotany medenym kablom. Vraj az nejak 20 kg... Neviem ci zvazovali zachranari pouzitie defibrilatora ale vysledok by bol asi podobny ako v JAR...
Naposledy upravil/-a agger v 04 Aug 2010, 19:43, upravené celkom 1 krát.
peterson
expert
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

ked si predstavím tú "tmavú cievku" napadá ma, že mohlo byť z neho niekde dobré trafo- a odčinil by chalan tú krádež :lol:
Igrlik
častý prispievateľ
Registered for: 22 years 7 months

Príspevok od používateľa Igrlik »

"VRANOV NAD TOPĽOU 22. Júna 2010 - Vranovský policajný vyšetrovateľ vzniesol včera obvinenie pre prečin poškodzovania a ohrozovania prevádzky všeobecne prospešného zariadenia dvom mužom (29 a 44 rokov) zo Sačurova, okr. Vranov n/Topľou.

Obvinení 3.5.2010 vo večerných hodinách ukradli zo stĺpov popri železničnej trati smer Vranov n/T. - Trebišov 100 m závesného dvanásť žilového medeného kábla. Nožom ho odrezali a následne opálili na otvorenom ohni. Získaný kov - meď potom odpredali v zberných surovinách. Krádežou ohrozili a prerušili prevádzku návestidla (predzvesti), ktoré slúži ako svetelné signalizačné zabezpečovacie zariadenie na zaistenie bezpečnej a plynulej vlakovej dopravy a spôsobili škodu 255,56.- €. Obvinení sú stíhaní na slobode.

zdroj: KR PZ Prešov"

Som zvedavý, či pozostalí niekoho tiež upália, ak sa v stanici zrazia vlaky kvôli nefunkčnému návestidlu...
inspiring_kepler

Príspevok od používateľa inspiring_kepler »

Ja by som im k tomu dal este ohrozenie narodnej bezpecnosti nech si druhy krat rozmyslia.
A za tych 256 € to tam ani ziadna firma neosadi naspat aj keby si hned uctovala len pracu. Tiez dobra kravina odhadu skody.
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"