Trezor/Uschovna schranka

Používateľov profilový obrázok
Igrlik
častý prispievateľ
Registered for: 22 years 7 months

Príspevok od používateľa Igrlik »

C08R4 napísal: Poprosil by som citaciu zakona, kde je napisane, ze sa to tyka iba právnických osôb alebo podnikateľov v odbore zbraní a streliva. Legislativec to podla mna nedomyslel.
Skús sám polistovať v zákone - zameraj sa konkrétne na §29 a premýšľaj. :wink:
C08R4
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 10 months

Príspevok od používateľa C08R4 »

Dobre a co to ma spolocne s § 55 odsek 2? Ja tam nevidim, ze by sa malo jednat vylucne o podnikatela na useku zbrani a streliva so zbrojnou licenciou, tam je prosto pisane iba, ze pravnicka osoba, alebo podnikatel, stojim si za tym, ze ten zakon je zle napisany a neuplny, skratka v praxi nevyjadruje to, co tym chcel legislativec povedat.
Igrlik
častý prispievateľ

Premýšľaj - právnická osoba smie nadobudnúť a držať zbraň len na základe zbrojnej licencie! Ak sa teda v zákone hovorí o právnickej osobe, držiacej (a zabezpečujúcej držanú) zbraň, ide výhradne o právnické osoby s niektorou z vymenovaných licencí. Ako si nadobudol zbraň Ty? Na základe platného ZP - si teda pre tento zákon fyzická osoba - aj keby si bol stavebná firma alebo výroba cukroviniek. Divadlo je právnická osoba, a ak režisér chce mať na javisku kauboja s perkusom v holstri, musia si zriadiť príslušnú licenciu, kúpiť perkus a trezor!!!
Michal1
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 9 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Michal1 »

Uz som nasiel tu schranku na zbran co som dakde spomynal :!:
http://www.trezor.hu/index.php?menu=ter ... =39&lang=1

Vychadza cca 26€.
friendly_lamarr

Príspevok od používateľa friendly_lamarr »

pekný deň,

tieto kazety a ešte aj skrine na zbrane distribujú 10 km od Dunajskej Stredy , podľa nich tieto produkty spľňajú podmienky ustanovené v § 55 zákona č. 190/2003 Zb. z. o zbraniach a strelive a zodpovedajú právnym normám v každej krajine Európy

nízka cena

http://www.lltrezor.sk/
luke
častý prispievateľ
Registered for: 18 years

Príspevok od používateľa luke »

pokial viem, zakon neustanovuje ziadne naroky na akost schranky pri fyzickych osobach, takze kupovat nieco taketo ma asi skor zmysel pre pravnicku osobu, alebo pre zberatela.
inspiring_bose

Príspevok od používateľa inspiring_bose »

...Luke, naozaj pokial nemas 10ks zbrani nemusis mat ,, safe,, na pistolky, ale mne ide o pokoj na dusi ked nebudem doma, ze sa mi v tom nebude hrabat trebars moja akcna mamka s brachom...Mam sice ten Asist smiesny trezorik, ale chcem aj dlhu zbran a vela, vela patronov, tak sa mi zide...taka imidzovka vsak vis nee? 8)
luke
častý prispievateľ

ja ti rozumiem, len na to aby si si splnil zakonnu povinnost ti staci plechova skrina za par grosov, a nemusis investovat 200 do skrine, ktoru ti ten odhodlany zlodej asi aj tak otvori. ide len o tom mat to zamknute, napr. na otvaraciu postel si dat petlicu a vysaci zamok a tadaaa
mamaro
prispievateľ
Registered for: 16 years 5 months

Príspevok od používateľa mamaro »

ked som prečital toto forum,tak mi vyplyva,že ked mam doma municiu zamknutu v miestnosti a v tej miestnosti mam aj tu skrinku asist na čiselny kod a v nej pistolku,tak je to v norme,nie?myslim podla zakona
luke
častý prispievateľ

ano.
Ambor
prispievateľ
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa Ambor »

Otazka do plena, kotvili ste si niekto do steny/do podlahy trezor sam? Myslim ze ste si to vrtali a kotvili sami bez specializovanej pomoci?
Rad by som vedel, ci to zvladne laik s vrtackou, alebo treba na to niekoho kvalifikovaneho...
inspiring_liskov

Príspevok od používateľa inspiring_liskov »

hlavne daj pozor aby si neprevrtal kable alebo trubky v stene
Igrlik
častý prispievateľ

Ambor napísal:Otazka do plena, kotvili ste si niekto do steny/do podlahy trezor sam? Myslim ze ste si to vrtali a kotvili sami bez specializovanej pomoci?
Rad by som vedel, ci to zvladne laik s vrtackou, alebo treba na to niekoho kvalifikovaneho...
Kutil domáci áno! Podmienkou je správna voľba vŕtačky, vrtákov a kotviacich komponentov vo vzťahu k materiálu steny - betónový panel chce niečo iné ako tehlová stena alebo ypor.
boris
expert
Registered for: 16 years 11 months

Príspevok od používateľa boris »

:!: :!: :!:

pani prosim o surnu radu.

idem kupovat solidnejsi trezor a zvazujem ci ma zmysel priplatit cca 150 eciek navyse za elektronicky zamok alebo setrit a uspokojit sa s mechanickym zamkom na motylkovy kluc...

zatial sa priklanam k el. zamku ale rad by som pocul od veci znalych ci nejde len o drahu cacku ktora mi bude iba na paradu...

dakujem
agger
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 2 months

Príspevok od používateľa agger »

boris kazdy el. zamok ma aj moznost nudzoveho otvorenia mechanickym klucom. Tie kluciky zvacsa pripominaju kruhove kluce na HDD suflik k pocitacu. Inak el. zamok je pohodlnejsi a nemusis v kuse lvoit niekde zo skryse kluc. Nudzove kluciky hodis do garaze medzi klince a nikoho ta ani netrkne ;)
Napísať odpoveď

Návrat na "Puzdrá na zbrane, príslušenstvo a iné..."