Vraj rúbal drevo a vybuchla mu munícia!

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
Používateľov profilový obrázok
Igrlik
častý prispievateľ
Registered for: 22 years 7 months

Vraj rúbal drevo a vybuchla mu munícia!

Príspevok od používateľa Igrlik »

"Patrně vášeň ke zbraním a vojenskému vybavení dovedla muže středního věku z Karlovarska do nemocnice. Skončil tam s těžkým poraněním ruky poté, co zřejmě manipuloval s nalezenou municí..."

http://www.novinky.cz/krimi/206785-muze ... dreva.html

:cry:
inspiring_newton

Príspevok od používateľa inspiring_newton »

jeden ostal v Medvedom ,dalsi "rube drevo",idiot
inspiring_newton

Príspevok od používateľa inspiring_newton »

pre silne povahy pridam foto
ukrajinec a nem. rozbuska

http://img.janforman.com/pdrvbyee.jpeg
Ja som
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 3 months

Príspevok od používateľa Ja som »

:shock: :?
miro285
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa miro285 »

Neviem čo to boli za výbušniny, ale súčasne petardy dokážu narobiť podobné zranenie, a to sú len petardy :?
Igrlik
častý prispievateľ

Budeme len dúfať, že takýchto prípadov nebude viac... lebo príležitosť volá! :evil:

http://korzar.sme.sk/c/5475924/povodne- ... stavi.html
inspiring_shockley

Príspevok od používateľa inspiring_shockley »

Hovorili mi o pripadoch, kde Stredoslovaci, vedomi si, ze im kradnu cigani drevo, navrtali nakalane drevo, dali dnu puskove naboje a ciganom potom lietali pece aj s budami...
medonos
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 9 months

Príspevok od používateľa medonos »

To som počul aj ja ale tým účínkom neverím , tak keby tam dali 12,7 alebo 14,5 mm ale bežný puškový náboj iba trochu prečístí komím totíž ako základáci sme mali tú "vymoženosť" že sme kúrili kdo kachlí tzv. peteriek a niektorí exoti si krátili čas hádzaním slepákov z gulometu do pece...
gewehr
expert
Registered for: 21 years 4 months

Príspevok od používateľa gewehr »

inspiring_bohr

Príspevok od používateľa inspiring_bohr »

Zanietený zberateĺ 20 ton slušné :wink:
Igrlik
častý prispievateľ

...mal to uložené v stodole medzi senom a slamou... toto zahorieť, tak dedinku viac nenájdu! :evil: :roll: :oops:
inspiring_robinson

Príspevok od používateľa inspiring_robinson »

arminius napísal: Nič sa nemôže stať , nakoľko predsa pôsobením tepla len nábojnicu urve a účinok strely je zanedbateľný ..
no to som si nie celkom istý, rozhodne dnes by som to skúšal len veľmi opatrne; prežil som detstvo pri ruskej strelnici a nazbierať po strelbách niekedy aj vedro ostrej munície (prevažne samopalové a sem-tam guľometné patróny) bolo bežné (blbec že som si nenaodkladal :wink: )

s prebytkom munície sme vymýšľali všeliaké blbsti a jednou bolo aj hádzanie do ohňa; pri slepákoch to pekne pukalo, no pri ostrých to bežne rozhádzalo pahrebu, nábojnice boli fuč a sem-tam sme našli nejaké roztrhnuté;
mimo tému -zaujímavou disciplínou bolo postavenie patróna na ústie nabitej vzduchovky a odpálenie nad hlavou; slepáky pekne buchli a odleteli pár metrov; ostré sme odpaľovali len s vysunutím zbrane za roh budovy, aby tam nebolo telo ani ruky, náboj bol na niečom položený a k zápalke sme priložili ústie; boli to riadne pecky, aj ruky sa nám po odpálení triasli...
romanon
prispievateľ
Registered for: 17 years 9 months

Príspevok od používateľa romanon »

no ty tu teda davas navody...
dirty harry
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 11 months

Príspevok od používateľa dirty harry »

To homepyrotechnik...Je viac ako isté že sem nechodia len fóristi....ak by si chcel opisovať viac z Tvojej pyrotechnickej praxe, dobre váž svoje slová, oplatí sa to Tebe ale aj nám ostatným :D
Igrlik
častý prispievateľ

wins napísal: ...
s prebytkom munície sme vymýšľali všeliaké blbsti a jednou bolo aj hádzanie do ohňa; pri slepákoch to pekne pukalo, no pri ostrých to bežne rozhádzalo pahrebu, nábojnice boli fuč a sem-tam sme našli nejaké roztrhnuté;
...
Ako decká sme hádzali do pahreby aj "poplašňáky", aj "nastrelováky" (trojky, štyrky)... Aj sme potom raz kombinačkami vyťahovali kamošovi z holene zaseknutú pekne rozstrapkanú črepinu - polovicu "hilzne štvorky". Takže tak tie citované "...nábojnice fuč..." môžu skončiť! Kým iba v holeni, skoro nič sa nedeje, ale nedajbože v oku :roll: :(
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"