Návrh novely zák. č. 190/2003 #1

inspiring_pascal

Príspevok od používateľa inspiring_pascal »

Z N. Zamkov by sa to vedelo nejak dostat prec do toho pondelka? Ak to zajtra dam 1. tiredou do posty ?
Používateľov profilový obrázok
telra
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 8 months

Príspevok od používateľa telra »

otazka na niekoho kto sa rozumie do legislativneho postupu...
ak by tato novela nesla cez zrychlene konanie, stihla by aj tak vstupit do plastnosti k 1.1.2011 ako to planuje Lipsic?

pretoze ak ano tak to je dalsia vec do ktorej by sa dalo obut.
parabellum
prispievateľ
Registered for: 16 years 7 months

Príspevok od používateľa parabellum »

Vilkos: S tym by nesuhlasili polovnici. Hned by si bol v ich ociach pytliak. A ak by to platilo aj pre dlhe gulove, tak by to zneuzivali aj pytliaci. Ved ja som si bol len zastrielat.
parabellum
prispievateľ

telra: Zrejme rataju aj s alternativou, ze by to nepodpisal prezident, potom by to asi nestihli opakovane prerokovat a schvalit. Teraz je zamer, predlozit to do NR SR v oktobri.
Pena
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 1 month

Príspevok od používateľa Pena »

Dnes od cca 16,00 budú hárky na podpis aj na strelnici SAV v Bratislave.
Sme tam do cca 18,30 hod. Potom tam budú k dispozícií hárky aj v sobotu od 10,00 do cca 12,00 hod., keď je otvorené pre komerčné strielanie.
Mike75
prispievateľ
Registered for: 15 years 9 months

Príspevok od používateľa Mike75 »

Marek Z napísal:aspon to skuste, pracujem v banke a mam 7 podpisov za hodinu, z toho 6 nestrelcov a nedrzitelov ZP!
pasivita je najednoduchsia cesta.
Ja presne to isté, obieham budovu banky a mám podpisy množstva nestrelcov.

Ak je zámer 500, nemám obavy.
DUSO
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 8 months

Príspevok od používateľa DUSO »

Pena si schopny oslovit aj ostatnych KVZ-karov z BA ci to mam robit ja? Uz som v tom podnikol nejake kroky ale ak si dalej tak to necham tak.
parabellum
prispievateľ

Panzer: Suhlas so vsetkym, akurat jedna nepresnost. "protiústavná vzhľadom na zabavenie majetku bez náhrady," Urobili to tak lisiacky, ze ti priamo nejdu nic zabavovat. Mas moznost si ju ponechat ako rez brane alebo znehodnoteny srot, previest na opravneneho drzitela alebo odovzdat do uschovy (ostava tvojim vlastnictvom, nie je zabavena). Takze neda sa moc argumentovat protiustavnym obmedzenim vlastnictva ale uzivania vlastnictva, lebo kazdy si ju asi kupil legalne za splnenia vsetkych podmienok na uzivanie pre sportovu strelbu a teda stat by nas nutil zmenit sposob uzivania veci, dokonca nuteny predaj (previest na opravnenu osobu), co je podla mna retroaktivne. Ak by som vedel o tychto planovanych zmenach, nikdy by som si tieto zbrane nekupil. Jednym slovom vypalnictvo statu.
inspiring_wu

Príspevok od používateľa inspiring_wu »

NASTY + ostatní z BB okolia: v Lesone v BB sú podpisové hárky, znenie pripomienky aj znenie chystanej novely. Zajtra cca okolo obeda ich budeme posielať do BA, takže ak môžte, zastavte sa tam
agger
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 2 months

Príspevok od používateľa agger »

NBU by nalo byt vybavene. Viac okrem najblizsieho okruhu vdaka marodke nevybavim... :cry:
Chalani co to rozhadzat aj na kazdy usek zbrani?
inspiring_liskov

Príspevok od používateľa inspiring_liskov »

pani bratia v zbrani,

este jeden detail. odovzdat to chceme v pondelok popoludni, takze mimoBA zberaci mame deadline do pondelka 12h a nie do vecera ako sme sa mozno niektori nazdavali...
DUSO
častý prispievateľ

Tu je text co som rozoslal svojim kontaktom mailom, kto chce moze ho pouzit:

Zdravim Vas.

Organizuje sa podpisova akcia na podanie hromadnej pripomienky voci lipsicovej novele.
Tuto podava obcianske zdruzenie dzrzitelov zbrani Legis Telum.
Aby to bolo uznane ako hromadna pripomienka,ktorou sa musi predkladatel zaoberat
tak tam musi by cez 500 podpisov, tusim.
Tie treba do nedele vyzbierat a odovzdat zastupcom zdruzenia v BA.
Pretoze je to v skratenom legislativnom konani a moze sa pripomienkovat do pondelka.
Tu je link na tu pripomienku ako aj na novelu a obcianske zdruzenie:

www.legistelum.sk

Tu sa pripomienka da v pdf-ku stiahnut s textom a pripomienkami. Je tam niekde aj ta novela.
V podsate sa ziada o zrusenie vsetkych bodov novely z dovodov neustavnosti a neucinnosti novely.
Tato novela je napisana tak, ze zakazuje v podstate vsetky samonabijacie zbrane kratke aj dlhe.
Ti co ich uz maju ich budu musiet znehodnotit alebo odovzdat policii do uschovy.
Platnost ZP bude iba 5 rokov a na jeho ziskanie bude treba psychotesty.

Este vam davam do pozornosti clenstvo v Legis Telum. Je to zdruzenie, ktore bolo zalozene na obhajobu prav legalnych vlastnikov zbrani. SSZ a SZVvZ zatial hraju mrtveho chrobaka.

Prosim rozoslite tento mail vsetkym spriaznenym dusiam, ktore su ochotne nieco v tomto podniknut.

S pozdravom,
Naposledy upravil/-a DUSO v 09 Sep 2010, 14:46, upravené celkom 2 krát.
DUSO
častý prispievateľ

roman skocis po moje harky k dialkovemu autobusu z Oravy v pondelok alebo nedelu? podla toho ako sa mi to podari zorganizovat
Marek Z
častý prispievateľ
Registered for: 18 years

Príspevok od používateľa Marek Z »

tych podpisov musi byt tusim 500
BTV
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 4 months

Príspevok od používateľa BTV »

minimalne je 500hlasov, ale co ked sa vyzbiera 1000 a viac?

Je lepsie dat jednu velku peticiu, alebo dve mensie? (ale to by museli byt asi dva rozne peticne harky...)
Napísať odpoveď

Návrat na "Zákon o zbraniach"