Strelba v Prievidzi - Výstrely do okien bytu soc. slabsich

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
miro285
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa miro285 »

Nech mi nikto nehovorí, že toto je náhoda DPČ :!:
Peter Elektro
častý prispievateľ
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Peter Elektro »

Už to naozaj smrdi provokaciou.Alebo som paranoidny? :?:
Používateľov profilový obrázok
Mike75
prispievateľ
Registered for: 15 years 9 months

Príspevok od používateľa Mike75 »

Mr Lipsic: "Veľmi ma mrzí, že zástupcovia vlastníkov strelných zbraní Legis Telum vo svojich vyjadreniach zavádzajú. Návrh novely sa týka v absolútnej väčšine prípadov práve útočných samopalov vzoru 58, ktoré sú dočasne prerobené na streľbu jednotlivými nábojmi. Ešte pred niekoľkými dňami nám zástupcovia tejto organizácie tvrdili, že šialený strelec v Devínskej Novej Vsi určite nestrieľal dávkami. Expertízne skúmanie potvrdilo, že mal zbraň prerobenú aj na streľbu v dávkach. Včera na tlačovej konferencie tvrdili, že legálnymi zbraňami bolo spáchaných len 22 trestných činov a porovnávali to s celkovou štastistikou trestnej činnosti, ktorá so zbraňami žiadnu priamu súvislosť nemá. Faktom je, že v minulom roku bolo spáchaných legálne držanou zbraňou 99 trestných činov, teda pri trestných činoch spáchaných so zbraňou je to viac, ako bolo spáchaných trestných činov nelegálnou zbraňou. AJ ďalšie prípady posledných dních, kedy boli spáchané závažné úmyselné trestné činy osobami so zbrojnými preukazmi poukazujú na nevyhnutnosť zmien v zákone o zbraniach a strelive. AK nám chcú zástupcovia tohto združenia povedať, že s legálne držanými zbraňami prichádza k trestným činom sem-tam len kvôli zlej manipulácii, tak je to lož. Ja som pripravený diskutovať, ale diskusia znamená, že budeme používať pravdivé argumenty. Súčasná právna úprava je neudržateľná. Zástupcovia vlasntníkov strelných zbraní nenavrhli žiadne alternatívne riešenie, len tvrdia, že všetko je v poriadku. Ja tvrdím, že všetko v poriadku nie je."

No, zjavne sa mu to krásne hodí do koncepcie chalaniskovi... Vždy som sa bránil paranoji, ale toto už naoyaj yačína zaváňať organizáciou...

Btw: Chalani, Legis telum sa bude vyjadrovať k tvrdeniam o Vašom "zavádzaní" a "lžiach"? To je dosť tvrdý útok... Ak sa na to pozriem optimisticky, možno to znamená, že j e vkúte a začína kúsať... :wink:
miro285
častý prispievateľ

Haha, neviem kto tu už od začiatku kauzy poskytuje chybné informácie a klame až sa hory zelenajú :D Svojimi útokmi sa snaží len odpútať od tej jeho hlúpej novely, obviňuje, uráža každého naokolo, len svoju chybu nepripustí.

Celá táto vláda je len banda amatérov a diletantov, máme sa za tie 4 roky na čo tešiť, ach :(
Igrlik
častý prispievateľ
Registered for: 22 years 7 months

Príspevok od používateľa Igrlik »

Streľba v Prievidzi? Voda na mlyn podsvetia a mafiánskych skupín, ktoré takýmto spôsobom môžu dosiahnúť totálne odzbrojenie obyvateľstva. A ak majú políciu "platenú mafiou, lebo ju nezaplatil štát" vo vrecku, majú automaticky monopol na palné zbrane na uliciach miest a dedín na Slovensku. :cry:
Igrlik
častý prispievateľ
Registered for: 22 years 7 months

Príspevok od používateľa Igrlik »

Mike75 napísal:Mr Lipsic: "Veľmi ma mrzí, že zástupcovia vlastníkov strelných zbraní Legis Telum vo svojich vyjadreniach zavádzajú. Návrh novely sa týka v absolútnej väčšine prípadov práve útočných samopalov vzoru 58, ktoré sú dočasne prerobené na streľbu jednotlivými nábojmi. Ešte pred niekoľkými dňami nám zástupcovia tejto organizácie tvrdili, že šialený strelec v Devínskej Novej Vsi určite nestrieľal dávkami. Expertízne skúmanie potvrdilo, že mal zbraň prerobenú aj na streľbu v dávkach.
...
Zástupcovia vlasntníkov strelných zbraní nenavrhli žiadne alternatívne riešenie, len tvrdia, že všetko je v poriadku. Ja tvrdím, že všetko v poriadku nie je."
...
Ak minister vnútra na tlačovej konferencii pár desiatok minút po tragickej streľbe, kedy ešte nikto nič presné nevedel, s horúcou hlavou vyhlási, že strelec mal automatický samopal a strieľal dávkami a on nepripustí vlastníctvo takýchto zbraní, čo iné môže priniesť expertízne skúmanie? Môže skúmajúci policajný expert zhodiť svojho ministra???
telra
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 8 months

Príspevok od používateľa telra »

na sme.sk http://prievidza.sme.sk/c/5548160/v-pri ... aneny.html je obrazok "prestreleneho okna". nie som expert, ale....mne to skor pripomina ako by to strielali vzduchovkov ci nejakym poriadnym airsoftom alebo niecim podobnym. Niekto kto sa vyzna, nejaky koment?
miro285
častý prispievateľ

Tiež mi to nepríde ako od ostrej. Možno nejaká CO2 pištoľ, prípadne airsoft..
inspiring_pascal

Príspevok od používateľa inspiring_pascal »

zdaleka nie som expert...ale na tom fote ani to nevidiet, ci ta strela vobec presla oknom...vyzera ako by to len tuklo do toho...podla mna tiez vzduchovka, nanajvys 22-ka...ale zas 22-ka robi vacsiu dieru...a pri tvrdosti skla by sa urobila vacsia diera, plus rozpehla by sa prasklina...
inspiring_snyder

Príspevok od používateľa inspiring_snyder »

Páni, vážne ste mysleli, že sa vzdajú tak ľahko? Na podporu svojich zámerov majú možnosti, sily a prostriedky o akých sa obyčajným smrteľníkom môže len snívať. :cry:
NASTY
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 11 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa NASTY »

preco potom bolo na nete ze sa tam nachadzaju dieri v stene bytovky???? zase ty k....... novinarsky pisu hluposti
C08R4
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 10 months

Príspevok od používateľa C08R4 »

Skôr si myslim, ze to bola obycajna flobertka. Zacina sa nam to kua nejako sypat na hlavu a ako na potvoru rovno teraz :x. Dufam, ze tu novelu na vybore NR SR nejako v tichosti a rychlo "upracu" bez sirenia zbytocnej histerie a paniky. Myslim, ze ta otazka novely zacina byt neprijemna uz aj ministrovi, citit to z jeho odpovedi a zacina to skodit nielen samotnej KDH, ale celej tej vlade, kedze väcsina drzitelov zbrani a ich rodin su pravicovo orientovani volici, dokonca sa blizia aj komunalne volby, kde by sa im to mohlo vypomstit. Napr: KDH len teraz nedavno v prieskume padla o 2% dole. A netreba zabudat, ze drzitel ZP bude min. najblizsich 10 rokov vediet koho urcite "nevolit", kedze ho ten poitik buzeruje s psychotestami, pripadne mu zobral legalne drzanu zbran. A navyse volici pravice zacinaju byt dost frustrovani z preslapov a neschopnosti politikov, urcite uz niesu tak nabudeni a zmobilizovani ako v parlamentnych volbach a nerobim si vôbec iluzie, lepsie to uz ani nebude, iba horsie.
Rasto
expert
Registered for: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa Rasto »

A zase slusni indiani, co len zabudli zaplatit najomne par rokov po sebe :!:
To bola CO2 pistol, kratka airsoftka tolko sili nema.
(Streli boli tlmene, cize netlmena vzduchovka :lol: )
A to bola urcite jedine poskodenie toho ozbrojeneho sialenstva, ked to odfotili :roll:

PS este ze ide referendum, urcite im nechame imunitu a potrebujeme tam 150 na slovo vzatych "odbornikov".
aris
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 1 month

Príspevok od používateľa aris »

moj nazor je, ze Lipsic je de facto politicka mrtvola.

Otazka znie, ci si to uvedomi dostatocne skoro aj KDH. Ak ano, v dalsich parlamentnych volbach ma sancu dostat sa do parlamentu. Ak nie a bude tuto osobu nadalej drzat pod strechou, tak smrad v case volieb bude stale citit a je mozne, ze skonci tam, kde HZDS.
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"