Neznamy strelec ohrozuje rodinu

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
inspiring_proskuriakova

Neznamy strelec ohrozuje rodinu

Príspevok od používateľa inspiring_proskuriakova »

http://nitra.sme.sk/c/5588651/neznamy-s ... tatom.html

Neznámy strelec ohrozuje rodinu s dieťaťom

Mladá rodina je ochotná zaplatiť za informácie, ktoré by priviedli políciu na stopu páchateľa. Ten partnerom znepríjemňuje život už niekoľko mesiacov.

GALANTA. Mladá rodina z Galanty sa stala terčom neznámeho strelca. Majú strach o svoje životy. Ak útoky neprestanú, sú rozhodnutí odsťahovať sa.
Už začal používať menšie guľky

Na okná mladej rodiny, ktorá býva v paneláku na 4. poschodí, zaútočil neznámy strelec prvýkrát pred niekoľkými mesiacmi. „Stalo sa to, keď sme neboli doma. Všimol som si, že je prasknuté okno, ale pomyslel som si, že decká sa asi hrali s prakom," hovorí 39-ročný muž, ktorý nechce byť menovaný.
Dodal, že strelec podľa neho používa podomácky vyrobenú zbraň. Používal najprv väčšie oceľové guľky, keď sa mu však nedarilo rozbiť okná, zmenil náboje za menšie.

„Neverím, že by s prakom strelil do takej výšky," myslí si Galanťan. Strelec mieri vždy z jednej strany paneláka, buď na okná v spálni alebo detskej izbe. Sú hneď vedľa seba, sú už v dezolátnom stave. Rodina sa obáva, že sa úplne roztrieštia, keď útočník vystrelí ešte raz.
V jeden deň strieľal dokonca dvakrát

Útoky začali v máji a cez leto prestali. Posledný prípad sa stal pred zhruba tromi týždňami.
„Počula som strelu, nevenovala som tomu až takú pozornosť, ale keď sa to zopakovalo, uvedomila som si, čo to je. Utekala som po malú do postieľky a bežala som s ňou do kuchyne. Okolo pol dvanástej som počula ďalšiu ranu a na druhý deň som zistila, že to niekto v ten deň spravil skutočne až dvakrát," vraví vystrašená priateľka.

Útočník strieľa na ich okná väčšinou v piatky alebo soboty, medzi desiatou večer a polnocou. Je to podľa slov rodiny zvláštne, pretože v tom čase v meste začína nočný život a ulice sú plné ľudí.

„Ak by nám niekto poskytol dôveryhodné informácie o podozrivom, sme ochotní poskytnúť finančnú odmenu," poznamenáva muž. Nevie si vysvetliť konanie útočníka. Vo svojom okolí nemá žiadnych nepriateľov, konkrétne preto neupodozrieva nikoho.
Bezpečnosť dcérky je pre nich prvoradá

Polícia vyšetruje skutky ako priestupky proti majetku. Pri šetrení spolupracujú aj s mestskou políciou. „Nakoľko sú prípady v štádiu šetrenia, nebudeme v súčasnosti uvádzať ďalšie podrobnosti," povedal nám trnavský policajný hovorca Ľuboš Homola.

„Keď mi niekto strieľa do okien, nemôžem to predsa brať ako priestupok, ale ako ohrozenie života. Asi sa to bude riešiť inak, až keď sa niekomu z nás niečo stane," zhodujú sa partneri.
Keď sa útoky budú opakovať, sú odhodlaní odsťahovať sa.

„Keď sa to stalo naposledy, so slzami v očiach som povedala, že ideme odtiaľto preč. Nepochádzam z Galanty, ostávala som tu kvôli mužovi, ale povedal mi, že bezpečnosť rodiny a hlavne našej 14-mesačnej dcérky je najdôležitejšia."
inspiring_proskuriakova

Príspevok od používateľa inspiring_proskuriakova »

to sa uz snazia novinari vyrobit "strelbu" z cohokolvek?
Používateľov profilový obrázok
telra
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 8 months

Príspevok od používateľa telra »

priznavam sa! priznavam sa! na strednej som strielal zmuchlany papier cez pera!
C08R4
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 10 months

Príspevok od používateľa C08R4 »

Uroven novinarskej etiky a zurnalistickej profesionalnosti je na Slovensku na hodne nizkej urovni. Ked si takyto clanok precita nejaky bezny obcan, alebo poslanec co sa nevyzna do problematiky, tak zakonite musi skocit na Lipsicov populizmus.
Naposledy upravil/-a C08R4 v 12 Okt 2010, 15:14, upravené celkom 1 krát.
Rasto
expert
Dátum registrácie: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa Rasto »

No ked mu nedostrelili velke gulky, tak nabil male, haloo ty co potis kacice trosku sa zamysli!
S prakom nedostreli do 4 poschodia? No neviem ale asi myslel stary dobry na haciky :P
lenochod
prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa lenochod »

Jj zaklad je mat poriadne velke gulky!

Cucham cucham vzduchovku alebo prak. Keby to bolo daco na prach, tak by strela vletela dovnutra a nasli by ju
Igrlik
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 22 years 7 months

Príspevok od používateľa Igrlik »

Nuž neviem, nedostreliť do štvrtého poschodia... tak som strieľal keď som mal trinásť... alebo môj syn aj dcéra, keď mali trinásť (ponad 7-poschodový panelák)

Čo znamená ozaj dobrý prak či gumipuška (...abo pariťa, jak še hvari tutak...) sa dá vidieť napríklad tu: http://www.youtube.com/watch?v=wrd_QXxO ... re=related

(A ten chlapík toho tam má viac - je to guru!!! :lol: ) http://www.youtube.com/watch?v=Bm5YOYrR ... re=related
R
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years

Príspevok od používateľa R »

fakt husté, len si nechcem predstaviť ako guma praskne a olovo trafí nohu http://www.youtube.com/watch?v=Bm5YOYrR ... re=related
Jack
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Keby sa mi stalo čosi podobné, nevypisoval by som sprostosti do novín. Samozrejme, išiel by som na políciu. Tá by problém asi neriešila, čo je dosť pravdepodobné a asi aj pochopiteľné, lebo si neviem predstaviť, že tá jedna (v lepšom prípade dve) hliadka, ktorá je v noci k dispozícii pre celý okres, by postávala pred mojim barákom. Potom by som si pred ten barák do auta sadol ja a počkal by som si. Ďalšie pokračovanie si už nechám pre seba, no jedno je isté - nič podobné by sa už neopakovalo. Skutočne nechápem, čo - okrem pochybnej medializácie - tým poškodený získa, keď sa bude sťažovať do médií!
:twisted:
inspiring_boyd

Príspevok od používateľa inspiring_boyd »

co ? ... no predsa svojich 15 min slavy :(

i ked musis zas uznat ...niekedy pokial sa neozves do "medii" tak to nikoho nezaujima ... ale ako nahle zacnu o niecom pisat je to zrazu "problem cislo 1" :shock:
Jack
moderátor
Dátum registrácie: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa Jack »

Nomed, jasne, že máš v oboch bodoch pravdu. Aj keď k bodu dva: Pochybujem, že po nejakom srandovnom mediálnom výstupe mu tam bude každý večer stáť hliadka. Rovnako pochybujem, že to odradí toho imbecila, čo nevie, čo so sebou.
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"