Radicova ma zvysenu ochranu,dostala v obalke ...
-
inspiring_poincare
-
inspiring_boyd
zastat ? a preco clovek akceptuje ze nieje odbornik .... ale ak sa nemylim ma tlacoveho hovrcu a dalsich "poradcov" ! tak isto ako si ona nedala poradit odbornikom tak isto riesia novelu "figu" vedia a len zvatlaju ... len nech sa zosmiesnuje ked nema na to dat si poradit...
ps : inak bol by som zvedavy aky vyraz by jej poradil DL
ps : inak bol by som zvedavy aky vyraz by jej poradil DL
-
inspiring_kepler
-
inspiring_kepler
Problem konkretne nasho statu je v benevolencii voci spreneverovaniu statneho majetku a penazi.
Niekto z politikov podpise zmluvu na ktorej stat strati napr. 30% sumy.
Dotycny politik sa odvola z konkretnej pozicie a tym to hasne - no co niekto na to prisiel urobime nieco okate. Peniaze ale zostanu uz vo vackoch mimo statu. A tu je cely problem, ze ten co to podpisal (biely kon) by mal ist za podpisanie tunelovacieho tendra do basy lebo vedome pripravil stat o napr 10mil. €. Ale to sa nestane, lebo ho nikto neobvini, lebo system je tak nastaveny a nastaveny tymito politikmi.
Jednoducho treba sa dostat do vedenia tejto krajiny a ukradnut co sa da ved aj tak nikto nepojde za to do basy. A to je cely problem - nie je u nas trestanie za nevyhodne rozhadzovanie statnych penazi.
A to mozu zmenit len ti politici ktorych volime, to znamena ze treba volit v nasom state tych najmenej skorumpovanych, iba tak sa mozeme vyhrabat z bahna korupcie v nasom state. Priklad najvacsej korupcie je SMER a SNS.
Ti sa uz nestitia nicoho. Jednoducho sa tam dostat a ste zahojeni ked drzite spravny "smer". Takyto politici ako Fico a Slota davaju nasmu "štátu" nalepku humus a nekonečný zdierač.
Za ludsku sprostost sa ale plati velmi draho a bez zlutovania.
Niekto z politikov podpise zmluvu na ktorej stat strati napr. 30% sumy.
Dotycny politik sa odvola z konkretnej pozicie a tym to hasne - no co niekto na to prisiel urobime nieco okate. Peniaze ale zostanu uz vo vackoch mimo statu. A tu je cely problem, ze ten co to podpisal (biely kon) by mal ist za podpisanie tunelovacieho tendra do basy lebo vedome pripravil stat o napr 10mil. €. Ale to sa nestane, lebo ho nikto neobvini, lebo system je tak nastaveny a nastaveny tymito politikmi.
Jednoducho treba sa dostat do vedenia tejto krajiny a ukradnut co sa da ved aj tak nikto nepojde za to do basy. A to je cely problem - nie je u nas trestanie za nevyhodne rozhadzovanie statnych penazi.
A to mozu zmenit len ti politici ktorych volime, to znamena ze treba volit v nasom state tych najmenej skorumpovanych, iba tak sa mozeme vyhrabat z bahna korupcie v nasom state. Priklad najvacsej korupcie je SMER a SNS.
Ti sa uz nestitia nicoho. Jednoducho sa tam dostat a ste zahojeni ked drzite spravny "smer". Takyto politici ako Fico a Slota davaju nasmu "štátu" nalepku humus a nekonečný zdierač.
Za ludsku sprostost sa ale plati velmi draho a bez zlutovania.
Mozno som paranoidny ale mam o dovod viac po strelbe na strelnici zbierat nabojnice...kolega raz povedal: nikdy nevies komu lezis v zaludku...Je to zlozite ziskat nabojnicu zo strelnice a pohodit ju niekde na mieste TC? Verim ze sa cela vec pohne tym spravnym smerom a tunelari si to odsedia...aj ked viem zo skusenosti ako to byva v nasej krasnej krajne
no neviem, kedze existuje postup, ktory sa nazyva kriminalisticko-expertizne skumanie v odbore balistiky, tak si myslim, ze by tu nabojnicu v pripade trestneho cinu, kde sa naozaj strielalo a nasla sa aj zbran relativne jednoducho stotoznili a zistilo by sa, ze najdena zbran zanechava iny odtlacok vyhadzovaca a pazurika vytahovaca ako je na nabojnici, ktora sa nasla na mieste, ak by bola len tak podhodena.
v pripade hrozby prazdnou nabojnicou by sa to pochopitelne nedalo, ale aka by bola pointa.
t prazdnej nabojnice sa neda posla stip na nej povedat, z akej zbrane vysla. mozno povedzme glock nechava velmi specificky odtlacok, ale zuzit to na glock je dost malo.
takze na zaklade takehoto podnetu zvazovat zbieranie nabojnic po strelbe na strelnici sa mi zda celkom smiesne. nema ti tym totiz kto ako ublizit, aj keby na tej nabojnici bol odtlacok tvojho prsta a vzorka dna. to by chcelo nejake ovela viac elaborovane spiknutie v style dobreho filmu a na to by asi potrebovali ovela viac nez len nahodne najdenu nabojnicu.
v pripade hrozby prazdnou nabojnicou by sa to pochopitelne nedalo, ale aka by bola pointa.
t prazdnej nabojnice sa neda posla stip na nej povedat, z akej zbrane vysla. mozno povedzme glock nechava velmi specificky odtlacok, ale zuzit to na glock je dost malo.
takze na zaklade takehoto podnetu zvazovat zbieranie nabojnic po strelbe na strelnici sa mi zda celkom smiesne. nema ti tym totiz kto ako ublizit, aj keby na tej nabojnici bol odtlacok tvojho prsta a vzorka dna. to by chcelo nejake ovela viac elaborovane spiknutie v style dobreho filmu a na to by asi potrebovali ovela viac nez len nahodne najdenu nabojnicu.
No, Lipshit ani v DNV nevedel s cim Harman striela...Podla toho aj vyzera navrh zakona...Uz tu bolo ze minister obrany ani nebol na vojne a pod.To je absolutny diletantizmus vsade kam sa pozriete...Radicovej "radioaktivna nabojnica"...to by jednoho jeblo, co im vylezie z huby za grc!!!
Moja dcera ked mala dva roky vedela rozoznat tieto municne suvislosti...
Moja dcera ked mala dva roky vedela rozoznat tieto municne suvislosti...
to luke:
O kriminalno-expertiznom skumani som co to pocul. Moj prispevok vychadzal z toho, ze nemam poznatok o aky kaliber zbrane sa jedna. Ak islo o nabojnicu 9 Luger tak s tebou suhlasim, avsak v clanku kde bol spominany incident popisovany som nikde nezachytil o aky kaliber islo. Tym padom sa moze jednat aj o zriedkavejsi kaliber. Ak je to tak predpokladam ze nasledne bude vykonane preverovanie legalne drzanych zbrani, ako bezuhonnemu cloveku by ti asi prekazalo ze tvoja zbran je v KEU a nie u teba. Az take smiesne a nepravdepodobne to nieje. Tymto smerom sa mal uberat predosly prispevok ak som ho sformuloval blbo tak sa ospravedlnujem.
S pozdravom Jafo
O kriminalno-expertiznom skumani som co to pocul. Moj prispevok vychadzal z toho, ze nemam poznatok o aky kaliber zbrane sa jedna. Ak islo o nabojnicu 9 Luger tak s tebou suhlasim, avsak v clanku kde bol spominany incident popisovany som nikde nezachytil o aky kaliber islo. Tym padom sa moze jednat aj o zriedkavejsi kaliber. Ak je to tak predpokladam ze nasledne bude vykonane preverovanie legalne drzanych zbrani, ako bezuhonnemu cloveku by ti asi prekazalo ze tvoja zbran je v KEU a nie u teba. Az take smiesne a nepravdepodobne to nieje. Tymto smerom sa mal uberat predosly prispevok ak som ho sformuloval blbo tak sa ospravedlnujem.
S pozdravom Jafo
ok, tak dajme tomu, ze by po tebe niekto zobral tvoju .454 casull nabojnicu a poslal ju radicovej. je mozne ze by ti pz zaklepali na dvere a vypytali si zbran na expertizu. dajme tomu, ze by tu nabojnicu aj stotoznili s tvojou zbranou.
co dalej? co tym ktokolvek co to spravil ziskal? ok vyrobil ti nejaky problem. myslim, ze by bolo dost tazke dokazat, ze si to poslal ty, vzhladom k faktu, ze na strelnicu moze prist ktokolvek a pozbierat po tebe. aky by bol tvoj motiv?
naco by to ktokolvek robil?
co dalej? co tym ktokolvek co to spravil ziskal? ok vyrobil ti nejaky problem. myslim, ze by bolo dost tazke dokazat, ze si to poslal ty, vzhladom k faktu, ze na strelnicu moze prist ktokolvek a pozbierat po tebe. aky by bol tvoj motiv?
naco by to ktokolvek robil?
-
inspiring_boyd
Jafo, nechcem ťa strašiť, ale našiel by som desať jednoduchších a účinnejších spôsobov ako ťa skompromitovať. Prečo nie nábojnica? Lebo aj ten najčajovejší právniček, čo vychodil školičku niekde v Sládkovičove, by s prehľadom poslal do prdele každého, kto by jeho klientovi chcel prišiť na triko vinu za trestný čin na základe jednej nájdenej a stotožnej nábojnice.
Pravda, ak by sa mu nerozklepali kolená, ako nemalej časti našej populácie, v ktorej prežívajú letité obavy zo "žandárov", či "bezpečákov".

Pravda, ak by sa mu nerozklepali kolená, ako nemalej časti našej populácie, v ktorej prežívajú letité obavy zo "žandárov", či "bezpečákov".