Asociacia Presnej Strelby SR (APSS)

Používateľov profilový obrázok
Gunslinger
moderátor
Registered for: 17 years 11 months

Príspevok od používateľa Gunslinger »

tenorista: Ja to uplne chapem a beriem, zrovna dnes sme to s D. preberali, navyse nie kazdy ma cold-weather-gear na takuto akciu (niektori rekreacni strelci su zvyknuti sa vecer vratit do tepla, nechat si cez noc vysusit veci, atd., cize pre nich by to v pripade zleho pocasia mohol byt dosti neprijemny zazitok), takze vzhladom na okolnosti asi nikto nebude neviemako namichnuty ak sa to zrusi.

Len je to velka skoda - myslim ze vsetci sa velmi tesili aka to bude pecka, a ja dvojnasobne (jednako robis realisticke stage ktore su aj semi-auto friendly, a jednako som si tohto roku moc nezastrielal - musel som vynechat polovicu sutazi vratane Majstrovstiev SK, takze na tuto 3dnovu u Teba som sa tesil ako maly chlapec :wink: :lol:

Ci uz sa teda uskutocni alebo nie, a ci bude v hmle a zime alebo niekedy na jar, drzim palce nech to vyjde a tesim tesim :twisted:

Gunslinger
AKI
expert
Registered for: 22 years 8 months

Príspevok od používateľa AKI »

Osobne skor ako sa pustat do nejakeho masochistickeho podujatia za drkotania zubov bolo by lepsie odlozit to na neskor. Posledne na riadne uprsane preteky prislo len zopar skalnych sniperov teda ja, lovec a jeden brat cech. Teda ak sa to aj uskutocny a vonku bude prsat pride minimum ludi.
tenorista
prispievateľ
Registered for: 17 years 4 months

Príspevok od používateľa tenorista »

ok,tak teda súťaž je oficiálne zrušená,teda presunutá niekedy na jar.
Kall
prispievateľ
Registered for: 22 years 2 months

Príspevok od používateľa Kall »

je to velká škoda
Jsme se na soutěž, jakých není moc celkem těšili
Na tuto soutěž rekreační střelci nejezdí, ti zůstanou doma, jen když si přečtou propozice
Do špatnýho počasí se dá dobře oblíknout a pak je to většině jedno jak je
Obtížné podmínky pro střelbu umožní vyhrát tomu, kdo se s nimi nejlíp vypořádá a o to by mělo jít.
Na posledním propršeném závodu nás nebylo moc, ale z těch co tam byli
nikdo na počasí nenadával.
AKI
expert

Tenorista - ak mas chut urobit take male komorne preteky (nahrada za tie co vypadli v lete) pre par skalnych obetujem za teba v kostole par otcenasov
tenorista
prispievateľ
Registered for: 17 years 4 months

Príspevok od používateľa tenorista »

možno by som to videl na 4.decembra ale nič nesľubujem.
Kall
prispievateľ
Registered for: 22 years 2 months

Príspevok od používateľa Kall »

přijel bych i na komorní sůťaž.
TURBIAK
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 4 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TURBIAK »

Gunslinger
moderátor

Tusim si sa opat pohral :lol:

Ja som tam tu kameru bral ako vtip (vyzeralo to akoby niekto chcel skusit opticky zoom namiesto pozorovaku :roll: :lol:

Obrázok

ale nakoniec to tusim vcelku zaujimavo ukazalo. Az bude cez dlhe zimne vecery cas, chcem konecne nahodit fotak (slow-motion) na pozorovak (1000FPS-120FPS - tentokrat ale 'Frames Per Second' :wink: tiez by z toho mohli byt zaujimave zabery...

A ked uz sem davam fotky, tu je jedno foto tercov (nastrel 1km):

Obrázok

zoom:

Obrázok

Zaujimave je ze najlepsi nastrel (vratane skoro-10ny :shock: ma teoreticky najnepresnejsi kaliber (.308Win) a zaroven teoreticky najnepresnejsia zbran (semi-auto)... :twisted:

Skoda len ze som to potom zbytocne prespekuloval s klikanim vetra :roll: :lol: ale hlavne ze sme si zastrielali... (v slnecnom pocasi a pohodovej spolocnosti :wink:

Gunslinger
AKI
expert

Guns mas aj viacej fotiek? Ja som bol v takej casovej tiesni, ze som nic nenafotil. Inak ja som mal kameru tak isto len nie na stative. Skusal som nove navazky v priebehu pretekov 8) na nastrelne terce a kamerou som zachytaval dopad na 1000m pre jednotlive polozky. Nezobral som stativ a tak obcas kamera odpochodovala (pri razoch nemenovaneho semi auto ustovky :wink: ) zo zaberu.
lovec
častý prispievateľ
Registered for: 20 years 8 months

Príspevok od používateľa lovec »

Pekne.... 8)
Ak by mal niekto fotky, kde je aj moja malickost, poprosim poslat na mail (dam v PM).
AKI,nemas nahodou este aj nejake starsie,ktore si mi neposlal?
sniper68
prispievateľ
Registered for: 17 years 2 months

Príspevok od používateľa sniper68 »

...Niečo pozriem, mam aj video.Je tam pekne vidiet ako leti gulka vzduchom na kilometer...
Ten piesok a vietor ma nas...l.Srdce ma bolelo ked som tušil piesok v hlavni a musel som stlačit spušt... Vybral som si tiež zlu pozíciu(ked nebola iná volná)Zbran som čistil dve hodiny.
TURBIAK
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 4 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TURBIAK »

Zaujimave je ze najlepsi nastrel (vratane skoro-10ny Shocked ma teoreticky najnepresnejsi kaliber (.308Win) a zaroven teoreticky najnepresnejsia zbran (semi-auto)..

chces povedat ze si 20 strelcom pozeral na nastrelne zasahy ? :lol:

inac taka zaujimavost... kamos co tam bol tiez strielat tak mu absolutne nesedel pokles strely na 600- 900 metrov ,fakticky MOA a viac bol mimo.. mne sedel pokles presne na klik na kazdu vzdialenost a to sme boli doma overovat pokles spolu v jeden den a na jednom mieste... ma nato niekto logicke zdovodnenie ??? obaja sme mali lapua strely a rovnako prachy Vihtavuori 500 radu, chybu u zbrane alebo strelca vylucujem
AKI
expert

podla mna sa tam dost ukazal vietor. Na nastrelnom terci na kile mne sedeli kliky akurat som doklikal stranovu korekciu a raz som dokonca zasiahol tu plechovku. Na terci vsetko uplne dole mimo terca a na figurine vsetko okolo hlavy - vysoko. Ked som bol lepit terce tak na nastrelnych bolo totalne bezvetrie a na tercoch vietor na 12:00.
Gunslinger
moderátor

Ja som spravil len jedno jedine foto - ten kilometrovy nastrel (mobilom cez pozorovak), tu fotku kde sa vyvalujeme na slnku mam od snipera68

AKI: Tie razove vlny ma mrzia, aj som sa posunul skoro meter dopredu ale na tuto 'tankovu' ustovku maloco pomaha. Najblizsie si asi spravim 'sniper's hide' niekde bokom 'v exile' :lol:

TURBIAK: Ak sa naozaj da uplne vylucit mozna chyba strelca, pusky, ci streliva, je mozne ze dovodom je optika - chvilami svietilo slnko ale schovavalo sa za mraky, a v niektorych optikach to robi posun v POA vs. POI - vygoogli si to alebo pozri mudre knihy ak chces vediet viac, kazdopadne ak ste nemali identicke optiky a nelezali na rovnakom mieste, tak by to mohol byt ten dovod.

A mhm, pozeral som nastrely vsetkym lebo ma to zaujimalo. Ako sme sa rozpravali nepovazujem za umenie ked benchrestovym stylom clovek nabucha na terci vela bodov. Viem ze ani to nie je lahke a zasluzi si to obdiv, ale podla mna to uz s taktickou strelbou nema nic spolocneho. Ked ma clovek 10-20 ran na nastrelenie sa na stred terca, a potom to tam uz len usadza, tak s dobrym kalibrom (.338ma alebo 6,5ka :wink: :lol: aj ked sa pomyli vo vetre spravi mu to len par centi. S 308mou je to ale boj, staci mala zmena vetra a uz je mimo terca. Napr. ten moj terc:

Obrázok

Tri zelene zasahy su ten nastrel - kazdu z ran som dal pri inej sile vetra aby som odskusal kolko to odfukne - prva sla trochu vpravo (vybrany 'slabsi' vietor), druha sla na stred (vybrany taky 'stredny' vietor), a tretia je ta o 7mej v bielom (vybrany 'silnejsi' vietor, pricom kedze fukal silny protivietor z 1nej tak mi ju stlacil dole).

Ostru polozku (tych 10 cervenych ran) som ale veterno neodhadol idealne, a drobne odchylky vetra som premieroval/kompenzoval len stranovo (podcenil som ten protivietor a preto tam je vertikalny spread). Sutazny/bodovy vysledok uplne mizerny, real-world aplikacia by bola fantasticka (hlavne ked si porovnas ako to bolo porozsypane na ostatnych tercoch, ze vacsina ludi malo len par zasahov a pri nastrele mnohi neboli v terci vobec...).

Z 308iem sa inak najlepsie popasoval s vetrom Mark77, ale tie jeho extra rychle naboje co mu vyrazali von zapalky by mne v semi-cku asi odoslali zaver na obeznu drahu... :lol:

Dobre to ale ilustruje vyhodu magnumovych kalibrov - strielat to s 338mou tak akonahle by som sa nastrelil na stred, protivietor by som mohol uplne ignorovat a zmeny vetra by mi spravili odchylku od 9ny vlavo po 9nu vpravo... :lol:

Preto sa vraj tiez zvazuje buduci rok oddelit 308my do samostatnej kategorie - teraz ked strielaju zarovno 338mami, 300kami a 6,5kami, je to ako pretekat na WRC Rally so seriovym autom - mozes sa dobre umiestnit ak by si bol o triedu lepsi sofer, alebo ak by vsetci superi spravili nejaku chybu, ale v reale je to nerovny suboj a nemas sance vyhrat... :roll: (teda ak vyhrat chces... :lol:

Gunslinger
Napísať odpoveď

Návrat na "Súťaže"