CZ 75 alebo CZ 85?

infallible_ganguly

CZ 75 alebo CZ 85?

Príspevok od používateľa infallible_ganguly »

Uvažujem nad kúpou staršej pištole na príležitostnú športovú streľbu, konkrétne cz 75 alebo 85 v zákl. verzii. Počul som zopár niejakých nejasných výhrad (bohužiaľ nič konkrétne) voči 85-ke. Okrem obojstranného ovládania, čo považujem skúr ako pozitívum neviem o žiadnych výrazných odlišnostiach resp. nevýhodách. Poradíte?
RisoP
prispievateľ
Dátum registrácie: 19 years 8 months

Príspevok od používateľa RisoP »

Jediny problem v CZ 85 oproti Cz 75 vidim v tom, že je oslabeny kolik záchytu záveru práve kôli obojstrannému ovládaniu. Je známe že sa často táto súčiastka láme. A je nepomerne drahá. Ak si ideš kúpiť zbraň z komisu tak si vo vlastnom zaujme kup aj kolik. Nevieš kolko má zbran vystrelene. Zvykne sa lamat uz po cca 5 000 vystreloch.
inspiring_joliot

Príspevok od používateľa inspiring_joliot »

Vďaka za typ.
Používateľov profilový obrázok
strelec122
prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa strelec122 »

Mam tu jednu technicku otazku ! - bude mi niekto vediet k tomuto nieco povedat ??? :!:

mam CZ 85 B a striela trochu dolava-nadol, mam odporucanie na jedneho pana, ktory odstranuje taketo zavady a nastavuje to laserom ...

- neviete niekto o tomto sposobe nastavenia laserom nieco blizsie ? :shock:

- diky
Naposledy upravil/-a strelec122 v 29 Dec 2008, 11:36, upravené celkom 2 krát.
igoros
moderátor
Dátum registrácie: 19 years 3 months

Príspevok od používateľa igoros »

Stava sa to aj inym strelcom s tvojou Cizou? Nic v zlom, len sa snazim prist na koren veci. Lebo mne sa s Cizou zo zaciatku stavalo, ze som pri strelbe strhaval, z dovodu, ze nepatri k najlahsim zbaniam.
strelec122
prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 5 months

Príspevok od používateľa strelec122 »

nestava sa to iba mne, kolega - dobry strelec mal ten isty problem, vlavo dole

hlavne ma zaujima nastavenie zbrane laserom

8)
inspiring_newton

Príspevok od používateľa inspiring_newton »

strelec122
polovnici si laserom "nastreluju" dlhe.Strcia ten bazmek do hlavne ,nahodia optiku a "nastreluju".
inspiring_tu

Príspevok od používateľa inspiring_tu »

strelec 122
Zbraň sa vždy nastreľuje na konkrétny druh streliva a na určitú vzdialenosť-takže ja tým laserom moc neverím.Predpokladám že nemáš na nej plne staviteľný cieľnik.Ak ti strieľa trochu vľavo dole-na výškovú korekciu "vyššie" buď musíš dať nižšiu mušku alebo vyšší cieľnik,stranová korekcia "do prava"-v"rybine" posuň cieľnik trochu doľava-ak už ho nemáš zamozrejme "na doraz".Alebo zainvestuj do plne staviteľného cieľnika-po pár tisíc výstreloch ti to bude aj tak lietať "trochen"inde,pretože sa zväčšia vôle uzamykania a vtedy treba znovna doštelovať... :roll:
friendly_hamilton

Príspevok od používateľa friendly_hamilton »

ICE napísal:strelec 122
Zbraň sa vždy nastreľuje na konkrétny druh streliva a na určitú vzdialenosť-takže ja tým laserom moc neverím.Predpokladám že nemáš na nej plne staviteľný cieľnik.Ak ti strieľa trochu vľavo dole-na výškovú korekciu "vyššie" buď musíš dať nižšiu mušku alebo vyšší cieľnik,stranová korekcia "do prava"-v"rybine" posuň cieľnik trochu doľava-ak už ho nemáš zamozrejme "na doraz".Alebo zainvestuj do plne staviteľného cieľnika-po pár tisíc výstreloch ti to bude aj tak lietať "trochen"inde,pretože sa zväčšia vôle uzamykania a vtedy treba znovna doštelovať... :roll:
aj ja som nastreloval gulovnicu s laserom ale samozrejme ze potom sa musi aj s nabojmi par vystrelit na doladenie
Napísať odpoveď

Návrat na "CZ"