Grand Power obvinil Kaliňáka z ohovárania
-
inspiring_goodall
Grand Power obvinil Kaliňáka z ohovárania
http://www.webnoviny.sk/slovensko/grand ... lanok.html
Exminister Kaliňák spochybnil schopnosť firmy Grand Power, ktorá má záujem dodávať pištole pre slovenskú políciu, garantovať dlhodobý servis dodaných zbraní.
BANSKÁ BYSTRICA 11. novembra (WEBNOVINY) - Exminister vnútra Robert Kaliňák poškodil svojimi vyjadreniami, ktoré publikoval denník Plus jeden deň 10. septembra, dobré meno firmy Grand Power, výrobcu pištolí. Ako na dnešnej tlačovej besede uviedol majiteľ tejto firmy Jaroslav Kuracina, Kaliňák spochybnil ich schopnosť garantovať dlhodobý servis dodaných zbraní, čo však nie je pravda.
Kuracina považuje Kaliňákove vyjadrenia za ohováranie, právne kroky na ochranu dobrého mena však nechystá. "Spočiatku som nepovažoval za relevantné na to reagovať, nepocítili sme to ekonomicky, v poslednom čase sa nahromadilo viacero zákazníkov, ktorým sa naše výrobky páčili, ale potom povedali: Počuli sme, že Kaliňák hovorí, že nemáte servis. Tak keď v médiách odznelo, že nemáme servis, malo by v médiách odznieť aj to, že to nie je pravda," povedal Kuracina.
Kaliňák je buď neinformovaný, alebo drží stranu iným výrobcom, myslí si Kuracina
Exminister Kaliňák sa k pištoliam firmy Grand Power vyjadroval v súvislosti so zámerom súčasného vedenia ministerstva vnútra prezbrojiť slovenskú políciu.
pištolí, v dodávkach po 500 kusov mesačne. "Ohováranie môže prameniť z toho, že Kaliňák buď nie je informovaný - čo si osobne nemyslím, alebo drží stranu iným výrobcom než slovenským," podotkol Kuracina. Podľa jeho informácií je pri zákazke na pištole pre políciu veľmi silný lobistický tlak zahraničných firiem, najmä firiem z Česka a Rakúska.
Kuracina lobing podľa vlastných slov odmieta a o zákazku je ochotný bojovať len ponukou kvalitného výrobku za nízku cenu. "Nie som ochotný robiť aktivity, ktoré verejnosť vníma ako špinavé. Zarábame na exporte, nie na domácom trhu, neberiem túto zákazku ako existenčnú, ale ako prestížnu. Je otázka cti, aby slovenskú políciu prezbrojila slovenská firma," povedal Kuracina.
Exminister Kaliňák spochybnil schopnosť firmy Grand Power, ktorá má záujem dodávať pištole pre slovenskú políciu, garantovať dlhodobý servis dodaných zbraní.
BANSKÁ BYSTRICA 11. novembra (WEBNOVINY) - Exminister vnútra Robert Kaliňák poškodil svojimi vyjadreniami, ktoré publikoval denník Plus jeden deň 10. septembra, dobré meno firmy Grand Power, výrobcu pištolí. Ako na dnešnej tlačovej besede uviedol majiteľ tejto firmy Jaroslav Kuracina, Kaliňák spochybnil ich schopnosť garantovať dlhodobý servis dodaných zbraní, čo však nie je pravda.
Kuracina považuje Kaliňákove vyjadrenia za ohováranie, právne kroky na ochranu dobrého mena však nechystá. "Spočiatku som nepovažoval za relevantné na to reagovať, nepocítili sme to ekonomicky, v poslednom čase sa nahromadilo viacero zákazníkov, ktorým sa naše výrobky páčili, ale potom povedali: Počuli sme, že Kaliňák hovorí, že nemáte servis. Tak keď v médiách odznelo, že nemáme servis, malo by v médiách odznieť aj to, že to nie je pravda," povedal Kuracina.
Kaliňák je buď neinformovaný, alebo drží stranu iným výrobcom, myslí si Kuracina
Exminister Kaliňák sa k pištoliam firmy Grand Power vyjadroval v súvislosti so zámerom súčasného vedenia ministerstva vnútra prezbrojiť slovenskú políciu.
pištolí, v dodávkach po 500 kusov mesačne. "Ohováranie môže prameniť z toho, že Kaliňák buď nie je informovaný - čo si osobne nemyslím, alebo drží stranu iným výrobcom než slovenským," podotkol Kuracina. Podľa jeho informácií je pri zákazke na pištole pre políciu veľmi silný lobistický tlak zahraničných firiem, najmä firiem z Česka a Rakúska.
Kuracina lobing podľa vlastných slov odmieta a o zákazku je ochotný bojovať len ponukou kvalitného výrobku za nízku cenu. "Nie som ochotný robiť aktivity, ktoré verejnosť vníma ako špinavé. Zarábame na exporte, nie na domácom trhu, neberiem túto zákazku ako existenčnú, ale ako prestížnu. Je otázka cti, aby slovenskú políciu prezbrojila slovenská firma," povedal Kuracina.
Najlepsi servis,dostupnost nahradnych dielov,najviac prislusenstva a to vsetko za nizsie ceny ako konkurencia,to ma urcite Glock. Pokial GP neponukne zbrane za vyrazne nizsie ceny,asi by som odporucil Glock. Ja GP fandim a velmi,ale urcite nemoze chciet mat p.Kuracina z pohladu sily firmy take postavenie ako napriklad CZ v Cechach,HK v Nemecku ci Beretta v Taliansku. Z pohladu trhu je GP len manufakturka oproti tymto zbrojnym gigantom.
Dalsia vec,clanok z Plus 1den vacsinou tiez byva na hony vzdialeny od toho,co sa naozaj k danej veci povedalo.
Dalsia vec,clanok z Plus 1den vacsinou tiez byva na hony vzdialeny od toho,co sa naozaj k danej veci povedalo.
-
inspiring_nobel
MRBLUE, keby od CZ nebrala domaca armada a policia, tiez by nebola to, co je. GP je z pohladu svetoveho/europskeho trhu manufaktura, z pohladu slovenskeho trhu je to normalna firma primeranej velkosti.
Je fakt, ze prespekulovany pravnik na poste ministra vnutra povie cokolvek, aby obhajil svoje kseftiky a nasledne provizie. Od Kuracinu sa mi paci, ze si nenecha kadit na hlavu od kazdeho trtka a ozve sa.
Je fakt, ze prespekulovany pravnik na poste ministra vnutra povie cokolvek, aby obhajil svoje kseftiky a nasledne provizie. Od Kuracinu sa mi paci, ze si nenecha kadit na hlavu od kazdeho trtka a ozve sa.
Aby si chapal,praci p.Kuracinu som fandil este ked len rozbiehal firmu. Fandim mu stale a paci sa mi pristup firmy k potrebam zakaznikov. Ja nespochybnujem ani kvalitu zbrani,ani pracu firmy. Len podla mojho nazoru v boji o plosne prezbrojenie policie nema asi koli svojej velkosti sancu. Ja to odhadujem skor na priamy suboj CZ a Glocku,mozno este HK. V tom pripade by som urcite najviac fandil Rakusanom. Dovody som popisal vyssie.
A to ze si myslim ze Glock je logickejsia volba som ozrejmil a pritom nemam proviziu od Gastona:) Rovnako to mohol prezentovat aj Kalinak,ten clanok z oktobra som nevidel. A tiez to mohol povedat a mysliet akokolvek,v Plus 1 su schopni napisat cokolvek...
A to ze si myslim ze Glock je logickejsia volba som ozrejmil a pritom nemam proviziu od Gastona:) Rovnako to mohol prezentovat aj Kalinak,ten clanok z oktobra som nevidel. A tiez to mohol povedat a mysliet akokolvek,v Plus 1 su schopni napisat cokolvek...
- dirty harry
- častý prispievateľ
- Dátum registrácie: 16 years 11 months
Minister Kaliňák mal právo na komentár okolo prípadného prezbrojenia, rovnako aj Kuracuna má právo na komentár komentára, myslím že reagoval primerane a adekvátne.
Na druhej strane si nemyslím, že len preto že je jediný výrobca pištolí na Slovensku by mu malo zaručiť zuzurpovanie práva na dodávky zbraní pre ozbrojené štátne zložky.
Nech sa rozhodne normálnym výberovým konaním, bol by som za, aby hlavným kritériom rozhodne nebola cena, ale kvalita, životnosť, spoľahlivosť, odolnosť a najmä overenie v praxi.
Osobne sa domnievam, že 7 rokov etablovania sa na trhu nie je doba dostatočne dlhá k tomu, aby GP dostalo takú plošnú zákazku, možno by bol úspech vyskúšať niekoľko stoviek kusov u niektorej ozbrojenej zložky.
Na druhej strane si nemyslím, že len preto že je jediný výrobca pištolí na Slovensku by mu malo zaručiť zuzurpovanie práva na dodávky zbraní pre ozbrojené štátne zložky.
Nech sa rozhodne normálnym výberovým konaním, bol by som za, aby hlavným kritériom rozhodne nebola cena, ale kvalita, životnosť, spoľahlivosť, odolnosť a najmä overenie v praxi.
Osobne sa domnievam, že 7 rokov etablovania sa na trhu nie je doba dostatočne dlhá k tomu, aby GP dostalo takú plošnú zákazku, možno by bol úspech vyskúšať niekoľko stoviek kusov u niektorej ozbrojenej zložky.
dirty harry ono take testovaniu uz par krat bolo, a K 100 bola vzdy na 1ci 2 mieste.
Aj FBI ju zaradila na zoznam zbrani co mozu nosit jej ludia.
Nevraviac o vojskovych skuskach a testoch ktore dopadli nad ocakavanie.
Na Filipinach ju maju aj u spec. jednotiek. A ak sa pozries u akej firmy sa
nakupovali dajme tomu tie pekne hracky co pouzivala policia na prevoz Eur
ked sme na ne prechadzali,
a pozries si cenu, tak ti je jasne kolko pan K. dostal asi proviziu.
Ono kazda zakazka je o tom co pan minister a jeho strana dostane, nie o uzitkovej hodnote /cene.
Aj FBI ju zaradila na zoznam zbrani co mozu nosit jej ludia.
Nevraviac o vojskovych skuskach a testoch ktore dopadli nad ocakavanie.
Na Filipinach ju maju aj u spec. jednotiek. A ak sa pozries u akej firmy sa
nakupovali dajme tomu tie pekne hracky co pouzivala policia na prevoz Eur
ked sme na ne prechadzali,
a pozries si cenu, tak ti je jasne kolko pan K. dostal asi proviziu.
Ono kazda zakazka je o tom co pan minister a jeho strana dostane, nie o uzitkovej hodnote /cene.
- dirty harry
- častý prispievateľ
- Dátum registrácie: 16 years 11 months
-
inspiring_kepler
Pokial by sa jednalo len o pistole,jednoznacne Glock. Zalezi ale aj na inych veciach. Napriklad aku cenu a co v tej cene vyrobca ponuka. Dalsi aspekt je,ci zaroven s vymenou pistoli sa vyhladovo neuvazuje aj so samopalmi ako nahradou za vz.61. Tym sa do hry vazne dostava CZ,lebo ponuka mimo pistoli aj samopal EVO Scorpion v 9mm Luger. Tiez HK s USP a MP5. Ale zasa je to otazka ceny a dalsich veci co k vyrobku ta ktora firma ponukne. Ja osobne preferujem Glock. Silna firma,dostupny servis,spolahlivost a jednoduchost zbrane,nizke ceny a dostupnost suciastok,velka skala prislusenstva...
-
inspiring_nobel
Mne je to jedno, co budu nosit. Priemerny slovensky policajt to aj tak nosi len aby ho vietor neodfukol. Kludne nech nosia Glock. Ale je treba vopred stanovit rozumne kriteria na zbran a dodavatela, spravit seriozne vyberove konanie s verejnou kontrolou. A potom nech vyhra ten najlepsi. Ale rozpravat verejne taketo kraviny ...
-
inspiring_nobel