Grand Power obvinil Kaliňáka z ohovárania

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
inspiring_boyd

Príspevok od používateľa inspiring_boyd »

MRBLUE napísal: V pripade GP je v podstate odchod ci strata p.Kuracinu koncom firmy.

jako nechcem byt nejaky k.... ale nemyslis ze sa mylis ??? nic proti Kuracinovy ... ale hadam si nemslis ze je nenahraditelny ? ....... daju sa najat novy konstruktery ... spravit konstrukterku sutaz ... atd ...... staci ak firma bude mat zazemie na vyvoj co si myslim ze ma.
a modely ktore momentalne ponuka su solidne ... pozri sa na to kolko CZ tazi z 75-ky alebo glock ... sak je to viacmenej jeden model ... upraveny na rozne kalibre+ poziadavku trhu .... takze podla mna tvrdit ze GP stoji na 1 cloveku je zcestne ....

co sa tyka minestrovej "tradicie" aku moze mat GP tradiciu ked funguje 9 rokov ? .... ci CZ mala uz pri zalozeni 60rocnu tradiciu ?
DUSO
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 17 years 8 months

Príspevok od používateľa DUSO »

:-)
momentalne anonymny
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 20 years 11 months

Príspevok od používateľa momentalne anonymny »

Michal1 napísal:Cesi to urobili pri prezbrojeni armady ako?
Nadstavili parametre tak, aby vyhrala domaca firma.
...
Vela ktrat to vidime aj na sutaziach , aku ma ubohu uroven ich vycvik. :cry:
plny suhlas.
Cesi na rozdiel od nas SK nie su sprosti.

a pekne to tu niekde bolo popisane o zaciatkoch Glocku, co plati aj pre CZ 75 - vtedy nebol net a teda ani uzivatelske recenzie pristupne verejnosti bez vacsich problemov.

a pokial ide o konstruktera - staci si precitat nedavnu str. revue o firme PARA, po smrti hlavneho konstruktera presla z Kanady do USA, s nou len asi 3 ludia - aka kontinuita??? ani len vyroba nemoze dobre spociatku fungovat.
A inac mnohe US zbrojovky vyrabaju menej zbrani ako GP a nikto ich nepovazuje za manufaktury, urcite nie sami amici. To len my hlupi Slovaci vzdy mame pocit, ze co je slovenske je nedobre. ja nehovorim, ze vsetko slovenske je dobre, ale ani my nevieme o vsetkych napr. US veciach, len o tych dobrych, co sa rozsiria aj k nam.
Používateľov profilový obrázok
peter9898
prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 7 months

Príspevok od používateľa peter9898 »

Podla mna by sa nemala davat taka zakazka jednemu vyrobcovi...Ak by bolo podla mna overil by som par desiatok zbrani v urcitej cenovej relacii od roznych vyrobcov a potom zostavil zoznam "schvalenych" zbrani
kazdy policajt by si vybral z danej "schvalenej" ponuky taku zbran ktora by vyhovovala prave jemu....nasledne by sa zaslali jednotlive objednavy jednotlivym vyrobcom ktori by tie zbrane dodali
Podla mna neexistuje zbran o ktorej by sa dalo povedat, ze na 100% nezlyha...a ako vieme co sa da / ma pokazit to sa pokazi
tot moj nazor
miro285
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa miro285 »

Peter, myslím si, že v takejto zákazke ide o čo najlepšiu cenu. No a sotva ju dostaneš, ak neobjednáš všetko u jedného výrobcu, ale od piatich..
peter9898
prispievateľ

Ano ide o cenu ale pokial sa bude vsetko tak predrazovat ako sa na Slovensku predrazuje tak je ta cena neviem ci az tak "podstatna"
Ono to co som pisal vyssie by sa dalo doladit ..prespekulovat tak aby to bolo aj cenovo vyhodne a aj aby neboli rozhodene zbrane len jedneho vyrobu.
inspiring_boyd

peter9898 napísal: kazdy policajt by si vybral z danej "schvalenej" ponuky taku zbran ktora by vyhovovala prave jemu....
sa mi zda ze podobny system maju v USA (neviem presne ci aj na primarnu zbran ... viem ze sekundarne/zalozne maju "doporucene znacky a tipy)

ale ak by sa jednalo o primarnu zbran .... nikdy to nerobilo dobrotu rozmanitost ... treba vecsi servis a nemas moznost zameny suciastok a o to ide statu a vzdy islo o unifikaciu vyzbroje ... preco nato vyuziva klony M4A1 ? aby mohli vojaci roznych armad pouzit suciastky a boli bojaschopn co najdsie .... neviem ci by uz len zasobnik z z hociktorej "doporucenej" zbrane pasoval kazdemu ....

idem do extremu ...modelova situacia
2-oj clenna hliadka ide na zasah 1 ma CZ XY a druhy ma Glock XY ... pri prestrelke dojde tomu z CZ-tou municia myslis ze by do Cezety narval zasobnik z kolegovho gloka ? alebo naopak ?
inspiring_boyd

peter9898 napísal:Ano ide o cenu ale pokial sa bude vsetko tak predrazovat ako sa na Slovensku predrazuje tak je ta cena neviem ci az tak "podstatna"
Ono to co som pisal vyssie by sa dalo doladit ..prespekulovat tak aby to bolo aj cenovo vyhodne a aj aby neboli rozhodene zbrane len jedneho vyrobu.
ak myslel kuracina uprimne to co povedal v interviu klobuk dole nepredrazuje nepodlieza stanovil cenu "najnizsiu" (takze nepredrazujeako to je na slovensku zvikom)bez nejakych klauzul a pod.....

ale ako uz povedal 1 vec je cena a kvalita 2-ha vec je ked sa k jednaniu dostanu nenazrany politici a zas chcu napchat svoje vacky ... na zaujem statu ich 90% kasle ..... mozno som aj ubral :evil:
peter9898
prispievateľ

Pravda ...musim sa priznat nato som ani nepomyslel :(
inspiring_payne

Príspevok od používateľa inspiring_payne »

Sme na Slovensku. Myslite, ze rozhoduje cena/spolahlivost ? Nie. Ale o to, kolko nasi ,,vladcovia,, dostanu do vlastneho vrecka, ked podpisu zmluvu. Napriklad utvary ako je PPU, UOUC a DM MV SR dostalo G17 a zrazu ked maly nakupit viac, tak sa rozhodli, ze nekupia, lebo udajne je ta zbran nevyhovujuca ich kriteriam. Ano, nedodrzala jedno kriterium. Nedostali proviziu podla predstav. Je mi skoro jedno co nam daju, ci GP, G, HK, Ruger, pripadne luk alebo nôž, asi vsetko je lepsie ako CZ 82
rado74
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa rado74 »

TomasARN ako budes davat lukom vystrel na vystrahu :?: :D :D
inspiring_payne

Ved do vzduchu :D, bez hrotu, aby to nezranilo pri pade na zem
peterson
expert
Dátum registrácie: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

som sa pousmial, ako tu poniektorí spochybňujú firmu GP a Jara Kuracinu.

GP vyváža napr. do Južnej Ameriky. Si myslíte že Jaro tam cestuje za účelom opráv zbraní???

Všade sú vyškolení zbrojári. Každá OZ má svoju výzbrojnú službu a zbrojárov, ktorí vykonávajú opravy. Ak sa niaka firma prihlási do súťaže, musí byť splnená aj otázka servisu. A s tým určite GP problém nemá.
Mimochodom- na to je určená komisia, ktorá posudzuje, či uchádzajúca firma splňa požiadavky.
Ak by GP malo dodať PZ zbrane, otázka opráv by sa určite riešila. To znamená, že do akého rozsahu môžu robiť rezortní zbrojári a aké závady sa pošlú do fabriky.

suma sumárum- Trápia vás nepodstatné veci. A opäť mi to jemne zaváňa tou nezmyselnou pseudorivalitou K100/Glock
inspiring_payne

Presne tak, GP je dobra zbran. Sice ja som ju nekupil, aj ked som mohol, viac mi sadla do ruky nova G19, ale nenamietal by som GP. Som zvedavy, ked bude konkurz, ako obstoji a napriklad ci bude v sutazi aj HS 9 ale XD co su od Chorvatov
El Pistolero
prispievateľ
Dátum registrácie: 16 years

Príspevok od používateľa El Pistolero »

Tupý každý národ, ktorý nepodporí vlastných ľudí.

Všelijakým korejcom dávame daňové prázdniny, zo zamestnancov si robia novodobých otrokov, sekretárky pre nich musia robiť NADŠTANDARDNÉ služby, tvária sa tu ako bohovia a keď máme šancu pomôcť slovákovi, čo vybudoval prosperujúcu firmu z ničoho, to nám nevonia :roll:

Hľadáme argumenty, prečo to nejde!!!

JE MI Z TOHO NA ŠABLU :!: :!: :!:

PS: Pána Kuracinu nepoznám, nič mu nedlžím a neplatí ma.
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"