Grand Power obvinil Kaliňáka z ohovárania
podla mna to ma pre spolocnost velky vyznam. predstav si ze by za naklad grand power vyzbrojil svojimi zbranami navy seals, green barrets a kto vie co este a potom si moze napisat, ze s nasimi zbranami bojoju sealovia. aky to bude mat vyznam pre zvuk ich mena na civilnom trhu napr? ja si myslim ze velky.
Súhlasím.
Prestíž?
Vyfúknutie obchodu konkurencii?
Presadenie sa na špecifickom trhu?
...
Súkromná firma nerobí obchody bez zisku, resp. si také neplánuje. Taký luxus si na rozdiel od štátnych inštitúcií nemôže dovoliť.
Len si pod ziskom nesmieme predstavovať striktne len prachy...
Získanie referencií?rado74 napísal:aky vyznam pre sukromnu firmu ma obchod bez zisku?
Prestíž?
Vyfúknutie obchodu konkurencii?
Presadenie sa na špecifickom trhu?
...
Súkromná firma nerobí obchody bez zisku, resp. si také neplánuje. Taký luxus si na rozdiel od štátnych inštitúcií nemôže dovoliť.
Len si pod ziskom nesmieme predstavovať striktne len prachy...
ano beriem drobnosti sa daju riesit aj bez zisku jasne vramci dobrych vztahov aj nejaka ta sluzbycka zadarmo ale az ked mam zmluvu v rukach preco robit ustupky hned v uvode a preco mam prave statu nukat nieco za naklady
Stat podnikatelom len coraz viac dava po vazoch. Kdejaky mongol dostate financnu injekciu a furu ulav, slovenske male firmy bojuju o prezitie a este im budeme nukat tovar bez marze .
Ano beriem ina cena ako maloobchod je samozrejmost ale nukat tovar za povedzme 50% beznej ceny neviem, neviem.
Jedni si povedia neprimerane nizka cena musi to byt shit!
Druha strana /bezny ludia neznali cenotvorby/ si budu mysliet ze ich firma GP zdiera lebo im tovar predava o 100% s vyssou cenou.
Tot len moj nazor mozno ze firma GP je uz tak za vodou, ze si to mozu dovolit
Ano beriem ina cena ako maloobchod je samozrejmost ale nukat tovar za povedzme 50% beznej ceny neviem, neviem.
Jedni si povedia neprimerane nizka cena musi to byt shit!
Druha strana /bezny ludia neznali cenotvorby/ si budu mysliet ze ich firma GP zdiera lebo im tovar predava o 100% s vyssou cenou.
Tot len moj nazor mozno ze firma GP je uz tak za vodou, ze si to mozu dovolit
pri istom mnozstve (x 100 ks) nikto nemoze ocakavat, ze bude ponukana cena ako za ks v polovnickych potrebach.
Tam je priestor na znizenie cien oproti maloobchodu
pri istom type zakaznika - referencie, reklama - tam je dalsi priestor
plus ine veci, ktore sa mi tu pisat nechce.
suma sumarum: v konecnom dosledku to prinesie dalsie zisky a potencial na prijimanie dalsich ludi.
V kazdom pripade plus pre Kuracinu, plus pre region, plus pre stat a plus pre nas, strelcov.
Tam je priestor na znizenie cien oproti maloobchodu
pri istom type zakaznika - referencie, reklama - tam je dalsi priestor
plus ine veci, ktore sa mi tu pisat nechce.
suma sumarum: v konecnom dosledku to prinesie dalsie zisky a potencial na prijimanie dalsich ludi.
V kazdom pripade plus pre Kuracinu, plus pre region, plus pre stat a plus pre nas, strelcov.
zisk je v podobe PR a dobrého mena.
a , ak mám byť úprimný, hlavným motívom bolo znechutit lobistov CZUB a Glocku, ktorý "motivuju" kade chodia. nemam politické krytie, nemam lobing, takže podla slovenských kriterií sme bez šance. jediné , čo možem spraviť, je dať ponuku, ktorá potom nedovolí konkurencii vytvorenie vaty na uplacanie uradnikov...a zas uprimne, pokial nevytvaram stratu, je to v pohode. v našom prípade by šlo o navýšenie výroby o cca 20% , takže zisk z toho, čo mame teraz by stačil na krytie opotrebenia strojného parku pri výrobe tých 20% naviac. výsledný efekt : kopa dobrého pocitu
-
inspiring_robinson
-
inspiring_payne
starký, doteraz sme prežili bez štatnej zakazky, a myslím, že aj ked ju nahodou nedostaneme, svet sa nezruti. kupujem 8CNC- príde v decembri, a do augusta by sme mali mat postavený nový výrobný areál. 20% je zaujímavé, ale nie existenčné....
TomasARN napísal:Kuro, taku cenu asi Glock neda, ale vies ako to je, ked sa iny vyrobca rozhodne podplatit, tak rozhodnu, ze K100vke nieco chyba a preto ju nemozu vybrat a vies, kto bude dalsi v poradi
-
inspiring_boyd
wins napísal:
ale štátna zakázka všade vo svete je vždy hlavne vecou veľmi dobrého a dlhodobého biznisu
tak ano ja to vidim tak ze cena zbrani je pre GP ako to uz bolo pisane reklama zdarma ...takze obidve strany stat/GP si dojdu na svoje za relativne prijatelnu cenu ........
a co sa tyka dlhodobeho byznisu(odbit ND) ................... ale ved to je servis ci nie ?
-
inspiring_boyd
Kuro napísal:starký, doteraz sme prežili bez štatnej zakazky, a myslím, že aj ked ju nahodou nedostaneme, svet sa nezruti. kupujem 8CNC- príde v decembri, a do augusta by sme mali mat postavený nový výrobný areál. 20% je zaujímavé, ale nie existenčné....
tak tomu sa povie optimisticko/realisticky pristup k obchodu len tak dalej.
obavam sa že aj ked nepochybujem o výnimočnosti a dokonalosti tvojho koláčika, musím ho odmientut vzhladom na to, že som na diete
mal som vysoký tlak a som sa prežieral, tak teraz sa davam do poriadku
mozem ti za naklady upiect velmi chutny cokoladovy kolacik a potom menit jedna k jednej. prihodim este obrazok teba vytvoreny s pomocou cestovin a lepidla. je to ponuka, ktoru nemozes odmietnut, alebo co?[/quote]
-
inspiring_gauss
je dobré, že sa o tejto ponuke na prezbrojenie dozvedela strelecká verejnosť. Ale mal by sa o tom dozvedieť celý národ, aspoň tá inteligentnejšia časť. Len tlak verejnosti pohne veci dopredu a zabráni korupcii. V Česku denník Dnes postupne zverejňuje štátne zákazky pre MO. Zatiaľ sme sa dočítali o Gripenoch, Pandúroch, Tatrách, minonetoch, Ivecách. Stále sa to točí okolo tých istých ľudí a polícia sa nemôže ničoho dopátrať aj keď majú nahrávky a zatiaľ nikoho neobvinili. Zrejme čakajú, kým niekto z podozrivých zomrie a tým pádom zoberie vinu na seba. Slovensko je v rebríčku korupcie pekných pár miest za Českom, tak čo sa asi môže diať u nás... Pokiaľ sa veci včas nepohnú, tak kolaps verejných financii vo viacerých štátoch tiež môže byť spúšťač SHTF.