Ako som ziskal ZP sk. A

Používateľov profilový obrázok
Jack
moderátor
Príspevky: 5637
Registered for: 16 years 6 months

Príspevok od používateľa Jack »

Mne vzali tlačivo aj bez toho poučenia. Pritom môj lekár je zároveň lekárom na policajnej škole. O žiadnom novom tlačive s poučením ani nechýroval. A ani policajti ho nežiadali.
Používateľov profilový obrázok
cmy
občasný prispievateľ
Príspevky: 89
Registered for: 16 years 7 months

Príspevok od používateľa cmy »

Pocul som ze od noveho roka budu pre ziskanie ZP povinne aj psycho testy.
A aj potvrdenie od obvodnej lekarky bude rozsirene o nejake dalsie oblasti...
cize sa to "jemne predrazi"
momentalne musis mat psychotesty iba v pripade ze si ich vyziada obvodny lekar. Od noveho roku povinne vsetci.
inspiring_newton

Príspevok od používateľa inspiring_newton »

cmy
pokial mi je zname,ziadna legislativna uprava sa nechysta
Používateľov profilový obrázok
cmy
občasný prispievateľ
Príspevky: 89
Registered for: 16 years 7 months

Príspevok od používateľa cmy »

netvrdim ze je to pravda, len som zacul ako sa o tom rozpravaju dvaja lekari, tak som sa opytal. :-)
Používateľov profilový obrázok
Jack
moderátor
Príspevky: 5637
Registered for: 16 years 6 months

Príspevok od používateľa Jack »

Beztak je to jedno, lebo bežné psychotesty toho zas až tak veľa neodhalia. A pokiaľ ich nerobí niekto si serióznymi znalosťami a patričnými skúsenosťami, tak ich ojebabre každý trochu inteligentnejší jedinec. Načo testy, keď ich spraaví asi každý, kto im tam niekto pri pohľade na čiernu machulu a otázku, čo v tom obrazci vidí, rovno nezarve nejakú úplnu kravinu, že na obrázku je jeho vyvraždená família, alebo zimbabwijsky chlapec rozšupovaný náklaďákom.
:lol:
Takže psycháče určite áno, minimálne na "A" a "C", ale musí byť istota, že to aj na niečo bude a nebude to len ďalšia formalita, za ktorú zaplatíš nejaký poplatok, aby si dostal príslušný štempel.
:idea:
Btw: o tom, že by sa psycháče mali u nás zaviesť povinne, nič neviem. Možno by bolo fajn, keby cmy upresnil, že kde alebo od koho má túto info. Teda, ak si ešte spomenie.
eloquent_jemison

Príspevok od používateľa eloquent_jemison »

Zdravim vas v minulosti som mal psychicke problemy depresie a bral som aj lieky a obvodacka jasne ze o tom vie a ked som aj nastupoval a potreboval do zamestnania potvrdenie dala ho ale opytala sa ci nosim aj zbran.Chcem len zdoraznit ze nei som ziadny magor psychicke problemy moze mat hocikto ale trebars som aj absolvoval psychotesty uspesne.Chcem sa teda len spytat uz len tie otazky lekarky ci pouzivam zbran alebo budem pouzivat keby som povedal ano asi mi ten suhlas neda takze to vyzera tak ze na zbrojny preukaz mozem zabudnut ?

dakujem za odpoved.
eloquent_jemison

Príspevok od používateľa eloquent_jemison »

Samozrejme keby som prisiel ku nej ze chcem potvrdenie na zbrojny preukaz.Je to skoda ale odpoved uz asi tusim len chcem sa opytat ludi ktory sa tu vyznaju ako som cital a je ich tu dost.Rozmyslal som nad plynovou pistolou ale po precitani vacsiny prispevkov tam boli dost negativne prispevky na nosenie a ucinky plynovej pistole.A hlavne aj situacii ked nastane plynovka verzus zbran s ostrymi :cry:
inspiring_jang

Príspevok od používateľa inspiring_jang »

Stari prepiti polovnici, co boli viac opiti ako striezvi, ked im nechcel dat lekar potvrdenie, jednoducho zmenili lekara, popripade dali flasku do vacku.
Skus si najst pojmy ako su "spolahlivost" a "zdravotna sposobilost", a tam by si mal mat definovane podmienky. Asi s najvacsou pravdepodobnostou by ta poslal na odborne vysetrenie.
Inac ak zistis, ze by si podla zakona nemal mat zbrojak a nejak sa ti to podari s tym lekarom vybavit, poriadne riskujes. Niekoho zastrelis, zacne sa vysetrovanie a zisti sa, ze ty by si nemal mat zbrojak-neviem ako by sa na teba sudca pozeral, ale asi nie dobre, mal by si vacsiu sancu, ze ta zasiju.

Mozno kecam, mozno nie, snad ti chalani na tomto fore poradia lepsie, ti su viacej znali prava ako ja :wink:
Používateľov profilový obrázok
Igrlik
častý prispievateľ
Príspevky: 3094
Registered for: 20 years 9 months

Príspevok od používateľa Igrlik »

ferinko napísal:Samozrejme keby som prisiel ku nej ze chcem potvrdenie na zbrojny preukaz.Je to skoda ale odpoved uz asi tusim len chcem sa opytat ludi ktory sa tu vyznaju ako som cital a je ich tu dost... :cry:
Tu asi nejde o to, že by si nebol schopný ovládať za normálnych podmienok svoje konanie, ani o to, že by si mal spôsobiť masaker... Vieš veľmi dobre, že Tvoj stav môže byť ľahko ovplyvniteľný zmenou dávkovania psychofarmák, štamperlíkom alkoholu alebo neočakávaným stresom - či už k mánii alebo naopak k hlbokej depresii. A doktorka na základe známych štatistických ukazovateľov môže mať reálnu obavu, aby si v depresii neobrátil zbraň proti sebe! Takže asi tak... :(
Používateľov profilový obrázok
cmy
občasný prispievateľ
Príspevky: 89
Registered for: 16 years 7 months

Príspevok od používateľa cmy »

hlavne si myslim ze by sa pred sudom aj lekar zapotil, ze to povolenie vystavil...
inspiring_newton

Príspevok od používateľa inspiring_newton »

cmy
pred nedavnom sa zastrelil policajt.Myslis ,ze kvoli tomu budu tahat lekarku na sud? Nebudu.
Psychicke problemy moze mat kazdy,aj ten co nosi zbran.
Ak bol uz ziadatel o ZP lieceny,to neznamena,ze uz z neho bude navzdy -poviem to hrubo magor.Psychicky stav jedinca zavisi od mnochych okolnosti a teda /ak mal "vykyv"/ nemal by sa mu pripisovat stav trvaly.
Urcite ho lekarka posle na psychologicke vysetrenie,ak dopadne kladne,lekarka musi postupovat podla zaveru tohto vysetrenia.
Poznam taky pripad.
eloquent_jemison

Príspevok od používateľa eloquent_jemison »

Dakujem vam za odpovede,musim to teda riadne rozmysliet ci do toho teda pojdem.electron ma ako tak povzbudil lebo som myslel ze to je asi nerealne aby som ho dostal a urcite kus pravdy ma aj Igrlik s tou doktorkou a Jarik viem ze by sa dalo ist tou cestou ze vybavit to s lekarom ale presne ako pises mohli by pri pouziti zbrane nedaj boze zastreleni niekoho, mozu nastat krusne chvilky preto chcem ist normalnou cestou aj ked to bude asi zdlhave.Uvidim no najlahsie je kupit si plynovu pistol ako mi mnohi radili ale v mojom pripade neviem neviem mam aj rizikove povolanie.Je len sranda ze na to povolanie mi peciatku hodi ale na zbrojny preukaz by bol asi problem ako hovorim nejsom nebezpecny pre spolocnost a v zivote som nemal problemy so zakonom ani len priestupok.Hold ak sa rozhodnem teda pre ten zbrojny po com tuzim bude to asi beh na dlhu trat:)
inspiring_jang

Príspevok od používateľa inspiring_jang »

Na dlhu ani velmi nie. CHod si pre ziadost na oddelenie zbrani, tam ti daju aj papier ku lekarovi. A hned na to pojdes s tymto papierom ku obvodnemu doktorovi, ktory rozhodne ci ti da peciatku,alebo ta dalej postupi k nejakemu psychologovi (alebo inemu odbornemu lekarovi). Prides tak max. o trochu casu a nejakych 500-700 Sk (zalezi na cenniku u lekara).
Ak dostanes tu vytuzenu peciatku, tak mas zbrojak v kapse. Samozrejme uz len tie skusky spravit, co nie je az taky velky problem
eager_fermat

Príspevok od používateľa eager_fermat »

Dňa 17.12 som sa zastavil na PZ v jednom nemenovanom okresnom meste so všetkými potrebnými dokladmi(spolu s kópiou ŽL) a požiadal som o vydanie ZP sk. "A". Zatiaľ žiadny problém. Teraz čakám doma len na tú policajnú hliadku, ktorá si ma má vraj preklepnúť u susedov, ale zatiaľ nič. Neviete mi povedať kedy asi prídu?
inspiring_newton

Príspevok od používateľa inspiring_newton »

TopGun
Mesta tu tajomstvom nie su.Aspon vieme porovnat,kde to ako chodi :wink:
Napísať odpoveď

Návrat na "Zbrojný preukaz"