Likvidacne zvysenie clenskeho v SSZ
Likvidacne zvysenie clenskeho v SSZ
Caute,
co hovorite na zvysenie clenskeho v SSZ z 10€ na 15€ ? Niektori predsedovia klubov to povazuju za likvidacne. Hlavne ti co maju v klube vela mladeznikov. Predpokladam, ze tento krok SSZ bude mat za nasledok dalsie zvysovanie clenskeho. Kedze prijem z clenskeho skor poklesne ako stupne, koli mensiemu poctu zaplateneho clenskeho. Su nazory, ze je lepsie to nezplatit a tlacit na znizenie na povodnych 10€ ako si nechat zlikvidovat clensku zakladnu a tym padom aj klub. Plne s tym nazorom suhlasim.
co hovorite na zvysenie clenskeho v SSZ z 10€ na 15€ ? Niektori predsedovia klubov to povazuju za likvidacne. Hlavne ti co maju v klube vela mladeznikov. Predpokladam, ze tento krok SSZ bude mat za nasledok dalsie zvysovanie clenskeho. Kedze prijem z clenskeho skor poklesne ako stupne, koli mensiemu poctu zaplateneho clenskeho. Su nazory, ze je lepsie to nezplatit a tlacit na znizenie na povodnych 10€ ako si nechat zlikvidovat clensku zakladnu a tym padom aj klub. Plne s tym nazorom suhlasim.
Páni, treba si uvedomiť, že sme asi najlacnejší zväz, čo sa členského týka. Ja som patril medzi tých, čo už na ostatnom zjazde navrhovali 17,- eur pre dospelého a nezvyšovať členské pre mládež do 18 rokov. Uvedomte si, aký to je zlomok z peňazí, čo dáte ročne za strelivo. Peniaze z členského sa spätne prerozdelujú na krajské výbory SSZ a z nich sa dotujú rôzne mládežnícke súťaže, majstrovstvá krajov a 1. strelecká liga. Čím viac sa vyberie na členskom, tým viac sa dostane do krajských výborov. Osobne si myslím, že veľa z nás je členmi rybárskeho, poľovníckeho, resp. záhradkárskeho zväzu. Povedzte mi, kde je členské menej ako 15 eur?
Vies Pena su zauzivane rozne standardy a ceny.
Nikoho nezaujima zdrazenie energii, PHM, celkovych zivotnych nakladov, ktore postihli zvaz, pretoze tie rovnake zdrazenia postihli i jednotlivcov a davat za nieco 15E, co donedavna pokryla ciastka 10E je 50% navysenie, co je nepripustne
Na slovensku nikto nikomu neveri a vsade vidi spreneveru a nie je dovod sa tomu cudovat, lebo sa to deje vzdy a vsade!
Ked vyzbieram na clenskom 2000E s tym, ze 1500 odovzdam v domneni, ze sa mi vratia v inej podobe sorry, ale NIE.
Suhlasim s DUSOm a Rastom.
Nikoho nezaujima zdrazenie energii, PHM, celkovych zivotnych nakladov, ktore postihli zvaz, pretoze tie rovnake zdrazenia postihli i jednotlivcov a davat za nieco 15E, co donedavna pokryla ciastka 10E je 50% navysenie, co je nepripustne
Na slovensku nikto nikomu neveri a vsade vidi spreneveru a nie je dovod sa tomu cudovat, lebo sa to deje vzdy a vsade!
Ked vyzbieram na clenskom 2000E s tym, ze 1500 odovzdam v domneni, ze sa mi vratia v inej podobe sorry, ale NIE.
Suhlasim s DUSOm a Rastom.
moj názor: pre dospelých členov to likvidačné nebude ,ALE pre mládež to neni dobrá motivácia.
Totiž ich rodičia im financujú toho ešte daleko viac a zvýšenie členského môže demotivovať ako rodičov, tak i mladých.
Už som to rozoberal s naším predsedom, je to dlhoročný vychovávateľ streleckého dorastu a tiež v tom vidí demotiváciu.
Totiž ich rodičia im financujú toho ešte daleko viac a zvýšenie členského môže demotivovať ako rodičov, tak i mladých.
Už som to rozoberal s naším predsedom, je to dlhoročný vychovávateľ streleckého dorastu a tiež v tom vidí demotiváciu.
-
inspiring_shamir
nuz ale napr u nas v klube je kazdy nad 20r. tj student, ktory ma obcas problem cvaknut clenske naraz. Tento rok zvazujeme ze do SSZ si clenske zaplati len zopar clenov alebo to daju z vlastneho vrecka, a ostatny proste nebudu mat clenske karty. Aj tak som tu kartu skoro nikdy nepouzil. Trebars v Jarovciach na vzduchovke ju po mne nikto nechcel.Pena napísal:Neviem o čom točíte. Mládeži sa členské nezvyšuje ...
TONY, správne by si sa mal pred každým pretekom prezentovať členským preukazom. Ak nie si členom SSZ, tak nemôžeš postúpiť na M-SR a nemal by si sa ani zúčastňovať KVP. "Gulášoviek" ako sú Jarovce sa môže zúčastniť aj nečlen. Je to vec každého jednotlivca, či bude, alebo nebude členom SSZ. Od počtu členov sa potom odvíja počet hlasov klubu na krajskej konferencii a následne počet delegátov na zjazde SSZ. Treba si prečítať stanovy SSZ. Je mi len ľúto, že sa tu vadíme pre 5,- eur ročne, čo nie je ani krabička nábojov...
Pena, to všetko je pekne. Ale pomôže tích 5 eur zlepšiť prácu SSZ? Alebo sa len minú a nikto si nevšimne kam sa stratili? Posledné roky sa len zvyšujú členské poplatky ale nevidno nič nové ani na najvyšších pretekoch na Slovensku. O vecných cenách majstrom slovenska ani nehovoriac. Ak sa bude členské zvyšovať rovnakým tempom aj naďalej tak radšej nechcem vedieť koľko budeme platiť o 10 rokov. A či si všimneme nejakého rozdielu keď prídeme na Majstrovstvá Slovenska, Či nominovaný budú stále platiť štartovné, či stále budú tie iste terčové zariadenia, či majster slovenska dostane cenu v nižšej hodnote ako zaplatil štartovné.
Zhrnutie: Chcem vedieť za čo mám platiť viac.
Zhrnutie: Chcem vedieť za čo mám platiť viac.
Do 16 rokov? To si SSZ mysli, ze vsetci 16,1 rocny si uz zarabaju? Asi ano. Chyba. Podla mna je to cesta do pekla. Ked uz tak by som tuto hranicu platenia 5€-veho startovneho nemenil pre studentov a podmienil dorucenim dokladu o dennej skolskej dochadzke. Cize aj pre studentov VS. A tu podporu zo SSZ na okresnych urovniach skoro vobec nevidno. Jedine co mozem potvrdit su prve skolenia rozhodcov. Opakovane sa urobili formou korespondencneho kurzu. Cize naklady na kopirku a postovne.Pena napísal:Mládež do 16 rokov platí aj naďalej len 5,-eur.
- pištoľníčka
- prispievateľ
- Registered for: 16 years 5 months
Podla mna je to tiez dost...nejde mozno o 5euro...len o to, ze nieco stalo 10 a teraz zlahka porastie o 50%. Mne osobne je 15euro dost penazi. Okrem toho že mi bol uznany rekord a bola som na MS som si nevsimla vyhodu ktora by z toho pre mna plynula. Ked idem na pretek a platim startovne, vidim za co platim (aj ked niekde je prehnane vyssia cena (a nevidim rozdiel v stageoch, v narocnosti, v komforte), ale vyberiem si na ktory pretek pojdem a na ktory nie), tu nevidim co za to mam. Tym sa nechcem nikoho dotknut, byt clenkou bolo moje slobodne rozhodnutie. Ale tiez si pre 2011 rozmyslim ci budem v clenstve pokracovat.