Navrh novely #2

Používateľov profilový obrázok
luke
častý prispievateľ
Registered for: 18 years

Príspevok od používateľa luke »

tomu never ze kalinak je mensi diletant ako lipsic.
maros15
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 10 months

Príspevok od používateľa maros15 »

Najdolezitejsie je ze sa pre nas nic nemeni aspon zatial.
dirty harry
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 11 months

Príspevok od používateľa dirty harry »

Ja som si istý že medzi Kaliňákom a všerozumom Lipšicom je rozdiel minimálne diametrálny. Ani ja neverím že by Kaliňák vygrcal niečo podobné ako ten inkvizítor.
TURBIAK
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 4 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TURBIAK »

nevolil som kalinaka a ani smer ale z par sprav co som s nim pisal by som dedukoval ze nieco o zbraniach vie a isto by takuto somarinu nevypustil...dokonca vie ze vz. 58 nie je samopal :lol:
aris
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 1 month

Príspevok od používateľa aris »

Moj nazor na Kalinaka nie je prave lichotivy, ale aj ja si myslim, ze by podobny paskvil nevypustil.
taktikZA
prispievateľ
Registered for: 15 years 10 months

Príspevok od používateľa taktikZA »

plny suhlas...neverim...
miro1
prispievateľ
Registered for: 19 years 2 months

Príspevok od používateľa miro1 »

Fico žiada radičovu aby odvolala lipšica ... kiež by sa to podarilo :D
telra
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 8 months

Príspevok od používateľa telra »

ja sa skor bojim ze kalinak ako niekto kto o zbraniach nieco vie by nevypustil taky paskvil ako lipsic, ale vypustil by zakon ktory by za
a) posexoval drzitelov ZP a majitelov zbrani minimalne rovnako kvalitne ako lispicov navrh
ale za
b) by neobsahoval take blbosti ako lipsicov navrh takze by sa ovela tahsie poukazovalo na "nizku inteligentnost navrhu"
friendly_pare

Príspevok od používateľa friendly_pare »

...ci by kalinak nevypotil podobny paskvil. sucasne znenie ktore je platne po poslednej novelezacii a zakazuje objednat aj diabolky cez e-shop je uz len kvalita...... ale to nastastie vam panom s plnotucnymi zbranami nevadi, tak to netreba ani riesit. ze? humbuk sa robi az ked chce niekto siahnut na vas majetok. (vzduchovku, perkusak, ... tiez nedoveziete bez zbroj. licencie), tiez formulka o sucasti vyvynutej specialne pre zbran a nevyhnutnej na jej fciu (dost sa o tom pise v inom vlakne) je nie jednoznacna a nechava do buducna znacny priestor na svojvolu organu......
luke
častý prispievateľ

matik: na tuto temu som viedol rozhovory s ludmi z ppz a ich vyrozumenie, co presne je "vyrobeny pre zbran a podstatny pre jej funkciu" mas uz presne definovane v tom inom vlakne.
a rypal som do toho hlavne kvoli ersoftkam a ani nie tak kvoli plnotucnym zbraniam.
friendly_meitner

Príspevok od používateľa friendly_meitner »

Ja si myslim, ze objednavanie zbrani , sucasti zbrani z e-shopu nieje taky problem ako nasledna preprava k zakaznikovy ktoru vykonava posta, kurierska sluzba podobne. Cize bezpecnost zasielky je otazna... Budete namietat preco aj hracky na gulcky, no preto lebo sa na skeneroch javia ako zbrane skutocne...
luke
častý prispievateľ

a co to ma s cimkolvek spolocne? myslis, ze to na nejakom slovenskom letisnom skenere sa nieco javi? sak sem chodia uz schvalene ostemplovane zasielky a funguje to tak roky, bez akychkolvek problemov co sa tyka ersoftovych zbrani.
a nemyslim si, ze by aj preprava palnych zbrani bola nejaky velky problem.
Snypo
prispievateľ
Registered for: 17 years 6 months

Príspevok od používateľa Snypo »

Waffenman napísal:... lebo sa na skeneroch javia ako zbrane skutocne...
Tak v tom vidím aj ja velky problém a jedinú objektívnu príčinu na obmedzenie nakupovania zbrani kat. D "na diaľku".
friendly_meitner

Príspevok od používateľa friendly_meitner »

Ja si to nemyslim, ale dedukciou mi vyslo ze si to myslel ten kto novelu navrhol a nasledne schvali.
luke
častý prispievateľ

nakupovanie na dialku ide nad ramec legislativy eu a nema vobec ziaden vyznam, pretoze nezakazuje posielat fakticku zbran postou, ale uzatvarat zmluvu inak ako osobne.
to znamena ze pridem k tebe, dohovorime sa an predaji alebo kupe, odidem a ty mi tu zbran posles postou a setko je ok, v sulade so zakonom, minimalne pri ersoftkach.
ale boh ta chran, ze by si si ju chcel objednat z eshopu, ktory je o dve ulice od tvojho bydliska, aj s tym, ze by si si ju siel vyzdvihnut osobne.
Napísať odpoveď

Návrat na "Zákon o zbraniach"