Policajt s 3,4 promile strieľal na Dlhých dieloch!
dá sa súhlasiť s výhradami občanov k excesom aktívnych policajtov- to samozrejme beriem a zastávam rovnaký názor.
Je ale na škodu, ak sa dookola omielajú rovnaké frázy a generalizuje sa problém na všetkých.
Potom tu niekto začne scestne spájať motívy špatného konania so zištnosťou pri nástupe k PZ + k tomu pridáva neznalosť o soc.systéme PZ.
Takéto debaty kazia úroveň komunikácie a nikam to nevedie.
Streleckú obec považujem za jedno z najpoctivejších spoločenstiev, nakolko držitelia ZP sú motivovaní dodržiavať zákon a preto nesúhlasím s ďalším rozdrobovaním kvôli blbým debatám o excese jednotlivca.
Je ale na škodu, ak sa dookola omielajú rovnaké frázy a generalizuje sa problém na všetkých.
Potom tu niekto začne scestne spájať motívy špatného konania so zištnosťou pri nástupe k PZ + k tomu pridáva neznalosť o soc.systéme PZ.
Takéto debaty kazia úroveň komunikácie a nikam to nevedie.
Streleckú obec považujem za jedno z najpoctivejších spoločenstiev, nakolko držitelia ZP sú motivovaní dodržiavať zákon a preto nesúhlasím s ďalším rozdrobovaním kvôli blbým debatám o excese jednotlivca.
ten socialny system sa tu uz tusim raz rozoberal nie? argumenty boli, ze odkial teda maju policajti tie peniaze? ako ich vytvaraju? a vyustenie z toho tusim bolo, ze teda naozaj policiu platia obcania a tym padom maju plne pravo kritizovat do zblaznenia a taktiez tie vysluhy su z nasich dani. alebo zarabaju vsetci policajti 2000€ mesacne a z toho odvadzaju 1600, ze sa im to za 15 rokov tak anspori, aby z toho mali 500€ vysluhu mesacne?
Luke: bežný policajt, ktorý slúžil napr. 20 rokov na Obvodnom oddelení dostane výsluhový dôchodok okolo 500eur. Ten bude poberať do nástupu na starobný dôchodok. Ak by do nástupu na starob.dôchodok ešte niekde pracoval- bude mu prepočítaná nová dávka s prihliadnutím na výšku výsluhového dôchodku. Takže k tým 500evri mu prirátajú niake drobné, ktoré vyprodukoval druhým zamestnaním.
(takto niak mi to bolo vysvetlené)
Dôchodky funkcionárov sú samozrejme vyššie a novinárom sa o nich lepšie píše a poukazuje na ne
(takto niak mi to bolo vysvetlené)
Dôchodky funkcionárov sú samozrejme vyššie a novinárom sa o nich lepšie píše a poukazuje na ne
Naspäť ku téme: Nemám časť sledovať televízne spravodajstvá a správy počujem len z rádia ráno v aute. Mám teda len jednu otázku:
Vyjadril sa už náš pán minister ku tejto nešťastnej udalosti kde boli služobnou zbraňou ohrozený slušní ľudia alebo mu žiaden investigatívny novinár v čase jeho obľúbených sviatkov "pokoja a lásky" pre istotu ani nepoložil takúto otázku??? Altruista v ňom by mal na danú situáciu reagovať nejakým plamenným prejavom o význame chrániť a brániť.
Sleduje to niekto, pretože ja mám pocit, že to veľmi rýchlo vyšumelo a novinári sa zrazu veľmi lacno uspokojili s rozviazaním prac. pomeru pre dotyčného. Aspoň v rozhlasovom spravodajstve je to mŕtva téma.
Vyjadril sa už náš pán minister ku tejto nešťastnej udalosti kde boli služobnou zbraňou ohrozený slušní ľudia alebo mu žiaden investigatívny novinár v čase jeho obľúbených sviatkov "pokoja a lásky" pre istotu ani nepoložil takúto otázku??? Altruista v ňom by mal na danú situáciu reagovať nejakým plamenným prejavom o význame chrániť a brániť.
Sleduje to niekto, pretože ja mám pocit, že to veľmi rýchlo vyšumelo a novinári sa zrazu veľmi lacno uspokojili s rozviazaním prac. pomeru pre dotyčného. Aspoň v rozhlasovom spravodajstve je to mŕtva téma.
marksman2 napísal: Vyjadril sa už náš pán minister ku tejto nešťastnej udalosti kde boli služobnou zbraňou ohrozený slušní ľudia alebo mu žiaden investigatívny novinár v čase jeho obľúbených sviatkov "pokoja a lásky" pre istotu ani nepoložil takúto otázku???
LPSHT vyjadrenie som nezachytil, ale tuto el presidente sa vyjadril:
„Individuálne zlyhanie jednotlivca nemôže viesť k zmenám systémových opatrení,“ hovorí Spišiak.
Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/5692400/testy-polic ... z18jGNr9gL