Dvaja muži prepadli osádku auta na diaľničnom odpočívadle

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
Používateľov profilový obrázok
luke
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years

Príspevok od používateľa luke »

dost dobra modelova situacia na sebaobranu. nejake napady na moznu prevenciu?
napada mi len neustala ostrazitost, alebo nezastavit na odpocivadle.
Kapo
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 2 months

Príspevok od používateľa Kapo »

No, pekné, pekné.
Ešteže nemali tí prepadnutý zbraň a nebránili sa. To by zase bolo kecov o psychotestoch a obmedzeniach....
ricinr
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 15 years 9 months

Príspevok od používateľa ricinr »

Nezastaviť ako nezastaviť. Tri dni do zadu som tam asi o 21.30 stál nakoľko mi došlo strašne nagrc a čakal som kedy sa dostanem k najbližšiemu odpočívadlu. Chyba nie je v tých čo zastavia.
peterson
expert
Dátum registrácie: 16 years 1 month

Príspevok od používateľa peterson »

no ja osobne by som rád vykonal strelecký odzemok takýmto parchantom.
Dám typa kolegom zo Seneckej kriminálky. Miesto je exponované a auto museli mať dolu na tej polnej ceste. Tam je únik len dvomi smermi.
luke
častý prispievateľ

Príspevok od používateľa luke »

ja nehovorim, ze chyba je v tych co zastavia.
ja vravim, ze to je cvicenie pre nas survivalistov, co sme zobrali zodpovednost za vlastnu bezpecnost do vlastnych ruk, co by sme v takej situacii spravili, ako sa jej pripadne vyhli apod.
peterson
expert

ja osobne čakám ranu od každého a preto sa držím múdrosti " KTO JE PRIPRAVENÝ-NENI PREKVAPENÝ "

No a Čáva so železnou tyčou by som zrejme odmenil najprv varovným výstrelom (ak by mi to dištanc dovolil) a v prípade nepochopenia- bum do panvy
inspiring_gauss

Príspevok od používateľa inspiring_gauss »

Možno by bolo dobré, keby polícia urobila volavku. Posádku auta, policajt a zo dve šikovné policajtky, (niečo ako Balažiková) a obiehali takéto rizikové odpočívadlá. Videl som to v jednom filme...
peterson
expert

hej a do roka by bola materská :lol: :lol: :lol:

(dve baby nikto nedá spolu do služby)
Kapo
častý prispievateľ
Dátum registrácie: 18 years 2 months

Príspevok od používateľa Kapo »

Naša polícia radšej nech už nič nerobí. :?
polucias
častý prispievateľ

Príspevok od používateľa polucias »

vieš ako to, je , práve tam kde budú sa to nestane, a už duplom na rovnakom mieste.

trochu si zateoretizujem: prvý vystúpil spolujazdec a toho klofol ten so zbraňou, a až potom pristúpil ten s tyčou.tak je? teda aspoň píšu
je naivne si myslieť že sa dá byt neustále v strehu tak že sa ku mne nikto nedostane, ale na nefunkčnom odpočívadle nie je až také ťažké všimnúť si že je tam niekto ďaľší. ja vidím šancu na obranu len v prípade že ten spolujazdec dostane toho so zbraňou, a to akokoľvek, v prípade že by bol vodič niekto z "nás" a ťahal zbraň skôr ako by ten utočník bol bez zbrane, je eľká šanca že to niekto schytá. neviem či by som to spravil ale najväčšiu šancu má asi divadielko uplne zpanikárenej a roztrasenej obete, to by ho donútilo dostať sa ku mne bližšie a vtedy by som sa snažil pripraviť ho o zbraň. následne riešiť toho druhého.
na jednom semináry sme sa to učili, a mne už lepší scenár nepripadá v prípade ,že mám cikpauzu niekde v kríkoch a zo zadu alebo od neviemkde pristúpi týpek a mieri na mňa, alebo mieri z určitej vzdialenosti.tomu sa nijak zvlášť zabrániť vopred nedá. Aj keď ja osobne si dávam veľký pozor na okolie, zabrániť tomu na 100%nikdy nemôžem.

varianta že som šofér a celé to vidím, záleží už len na tom kde stojím, kde stojí ten druhý, kde stojí alebo akým spôsobom obmedzuje ten so zbraňou toho prvého zajmutého spolujazca.

ale ak by bola na to dosť veľká šanca tak okamžite ťahať zbraň a bez zaváhania strieľať. spoliehať sa na to že si "len vezmú peniaze" je dosť veľké riziko, môžu ti pichnúť injekciu a rozoberú ťa na orgány alebo odvlečú na prostitúciu niekam kde ťa už nikto nenájde, kto bude zisťovať prečo spíš... ked ideš cez hranice...a tak, kto ťa zastaví?

každopádne téma na nácvik
peterson
expert

Polucias: vaša partia by mohla obchádzať takéto miesta a trochu si zacvičiť na takýchto zbabelcoch.
Vy by ste mali adrenalín z ostrej situácie a lúpežníci by mali kruté ponaučenie :lol:
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"