Navrh novely #2

superflanker
občasný prispievateľ
Registered for: 16 years 2 months

Príspevok od používateľa superflanker »

Pokiaľ novela zákona o zbraniach a strelive nebude v parlamente schválená aj so zavedením pravidelných psychotestov, minister vnútra Daniel Lipšic z KDH (na snímke) to bude považovať za nedodržanie koaličnej dohody.

„Urobili sme na Koaličnej rade kompromisné riešenie, že psychotesty budú každých desať rokov. Niektorí poslanci v koalícii napriek tejto jasnej dohode s tým majú problém, potom je otázka, či tieto dohody rešpektujeme, alebo nie,“ povedal Lipšic. Títo poslanci podľa neho budú niesť zodpovednosť za nedodržanie koaličnej dohody a bude to potrebné vo vládnej koalícii riešiť. „Plus budú zodpovední aj za ďalšie obete strelcov, ktorí s legálne držanou zbraňou spáchajú trestný čin a aj úmyselný trestný čin,“ vyhlásil Lipšic.

Takisto ako poslanci za KDH, ktorí nerešpektovali dohodu pri spotrebnej dani z piva a podľa Lipšica urobili vážnu chybu, „tak sa asi nebude dať inak pristupovať ani k poslancom, ktorí takýto návrh (zavedenie pravidelných psychotestov) nepodporia“. Základným cieľom novely zákona o zbraniach a strelive je podľa neho zníženie rizika, aby mali zbrane psychicky labilní ľudia a zavedenie pravidelných psychotestov preto považuje za kľúčové.

zdroj:http://hnonline.sk/slovensko/c1-4904080 ... cna-dohoda
Používateľov profilový obrázok
jpeky
prispievateľ
Registered for: 17 years 9 months

Príspevok od používateľa jpeky »

Pan minister: ODSTUPTE !!!!
aris
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 1 month

Príspevok od používateľa aris »

-Dokedy budú policajti chodiť so samopalmi?

Budú s nimi chodiť aj po prezbrojení, ale tie samopaly budú modernejšie a skladnejšie. Uvažujeme o tom, že by sme montovali nejaké pevné držiaky v autách, ale motorizovaná policajná hliadka by mala mať k dispozícii dlhú zbraň vždy aj v budúcnosti.

Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/5701920/lipsic-ma-z ... z19axnsHAF

stale nie je schopny pochopit rozdiel medzi samopalom a vojenskou utocnou puskou Sa vz. 58
shit
Rasto
expert
Registered for: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa Rasto »

Uz sa mi ho ani nechce citat, bludov uz bolo dost a nechce sa mi znovu smiat cez slzy :roll:
Byt nim sedim a robim ticheho brouka, ked co poviem to blud.
Tak by si aspon udrzal stolicku, lebo takto pojde coskoro ta het.
luke
častý prispievateľ
Registered for: 18 years

Príspevok od používateľa luke »

ja som si to precital, a uz ani cez slzy smiech, uz len plac..
najnovsie minister nevidi rozdiel medzi policajtom vstupujucim do obydlia a plynarom odcitajucim plynomer.
to je taka myslienka, ze neviem, co sa na to da povedat.
aris
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 1 month

Príspevok od používateľa aris »

luke: jj, tiez som si to vsimol. nieco neskutocne.
dufi
občasný prispievateľ
Registered for: 15 years 11 months

Príspevok od používateľa dufi »

Pokiaľ viem, tak plynomery sa montujú mimo obydlia a to tak, aby boli prístupné z vonka bez nutnosti vstupu do obydlia. Aspoň v mojom okolí to tak je. Elektromer je tiež umiestnený ešte pred vchodovými dverami do bytu, alebo domu. Tak neviem, čo to Božie zjavenie vlastne tára. :evil:
suigan
prispievateľ
Registered for: 17 years 9 months

Príspevok od používateľa suigan »

V starších stavbách môže byť elektromer umiestnený v interiéri a kedže som kedysi chodil odpisovať plyn, tak viem, že niektorí ľudia majú aj plynomer umiestnený v interiéri - ale aj tak je to miešanie tretieho cez druhé a táranie ako vždy.
inspiring_boyd

Príspevok od používateľa inspiring_boyd »

na bytoch(starsie typy 70roky) je bezne ze plynomer je vecsinou vo WC takzvanej stupacke z vodomermy .....kdezto el.hodiny su mimo bytu ...... len novsie stavby domy/byty to maju montovane z vonka ......
dufi
občasný prispievateľ
Registered for: 15 years 11 months

Príspevok od používateľa dufi »

Beriem to, že v niektorých stavbách to tak môže byť. Chcel som tým len povedať, že mne bezdôvodne nik po byte nechodí. Ja mám zbrane a strelivo uložené podľa predpisov, ale veľmi by mi vadilo, keby mi do obývačky nazerali policajti, kým som nič nevyviedol.
peter9898
prispievateľ
Registered for: 15 years 7 months

Príspevok od používateľa peter9898 »

kde sa da stiahnut ta novela ?
inspiring_newton

Príspevok od používateľa inspiring_newton »

3500korun
častý prispievateľ
Registered for: 15 years 5 months

Príspevok od používateľa 3500korun »

V tom článku sa píše
"Majitelia samonabíjacích pušiek napriek oddialeniu prijatia Lipšicovho zákona nemajú vyhraté. V návrhu zostáva ustanovenie, podľa ktorého budú musieť zničiť alebo odovzdať polícii svoju zbraň do 30. júna 2011. Teda už o necelého pol roka."

Hľadal som na nete, na fóre, čítal, vzdelával sa, ale...mám z toho akurát veľkú hlavu, vie mi niekto po lopate povedať, či to platí aj na samonabíjaciu malorážku držanú na športové účely, a ak áno, čo s ňou mám spraviť? Ďakujem.
boris
expert
Registered for: 16 years 11 months

Príspevok od používateľa boris »

ten clanok je plny neuplnych, nespravnych alebo prekrutenych informacii a polopravd. vsetko bude nakoniec inak. kazdopadne mame este pred sebou vela prace. zapas s novelou neskoncil, iba mame prestavku cez polcas....
Rasto
expert
Registered for: 16 years 10 months

Príspevok od používateľa Rasto »

Predaj mi ju za 50E :-)
Nic s nou nerob!
Nemame vyhrate, ale bud si isty, ze v tom zneni im to neprejde minimalne zo strany strelcov a uvedomelych obcanov.
Videli ste novy zadzobnik pokut co Shit zaviedol?
Konecne daco normalne za 10E sa mozete promenadovat po obciach 60km/h :-)
Napísať odpoveď

Návrat na "Zákon o zbraniach"