Nemal by si čím. Ostré predmety ti pred nástupom VTOS a väzby odoberú.TURBIAK napísal:Panzer: Tusim ze by som tam spachal Harakiri
Väzenie alebo pokuta?
-
inspiring_bohr
K tej situacii vo vazeni. Znamy sedel 3 mesiace v justicaku a aj ked to nebola prechadzka ruzovou zahradou, ze vraj az take katastrofalne to nebolo, cely boli myslim ze otvorene a mali tam (na oddeleni) telku, stolny futbal, knihy a neviem ci dokonca nie aj nejake stare pocitace (samozrejme bez netu). Mali tam udajne iba jedneho buzeranta a ten si vraj na nikoho nedovoloval. Takze tam nepadali na zem mydla v sprchach ani nic podobne 
Na margo tej samovrazdy a odobratia vsetkych ostrych predmetov. Neviem teda, ale znamy spominal ze ziletky si tam mohol mat (v justicaku). Taktiez ma zaujal aj ked to uz bol extrem, pripad Josefa Mašína, bola to jedna z hlavnych postav ceskeho protifasistickeho odboja.
Inak pokial sa nemylim, rozbitym sklickom z hodiniek sa da tiez prerezat si tepnu, ci ?
Na margo tej samovrazdy a odobratia vsetkych ostrych predmetov. Neviem teda, ale znamy spominal ze ziletky si tam mohol mat (v justicaku). Taktiez ma zaujal aj ked to uz bol extrem, pripad Josefa Mašína, bola to jedna z hlavnych postav ceskeho protifasistickeho odboja.
je to trochu krute a zufale, ale stale menej krute ako vysluch od Gestapa.http://www.valka.cz/clanek_10415.html#ixzz1AHBmF0Vt napísal:Tehdy se Mašín v zoufalství pokusil vícekrát o sebevraždu ve snaze uniknout mučení. Např. narazil hlavou na topení, potom si prokousl tepnu.
Inak pokial sa nemylim, rozbitym sklickom z hodiniek sa da tiez prerezat si tepnu, ci ?
-
inspiring_roentgen
Vykon trestu odnatia slobody a vazba (sediet v justicaku) su dve rozdielne veci. Neda sa to porovnavat, kedze tam platia uplne ine pravidla.
Vo vazbe ak ide o nieco zavaznejsie tak nehrozi nic, lebo clovek je cely cas sam (hygiena, vychadzka, atd).
Naopak pri vykone trestu v zariadeniach s nizsimi stupnami bezpecnosti sa vsetci poflakuju kade-tade, "cely" su otvorene, volny pohyb na celej chodbe/poschodi.
Vo vazbe ak ide o nieco zavaznejsie tak nehrozi nic, lebo clovek je cely cas sam (hygiena, vychadzka, atd).
Naopak pri vykone trestu v zariadeniach s nizsimi stupnami bezpecnosti sa vsetci poflakuju kade-tade, "cely" su otvorene, volny pohyb na celej chodbe/poschodi.
Chlapy tak ako som slubil kratke info, ako to dopadlo s kamosom v Rakusku. Konecne sme mali cas sa stretnut. Takze mu bolo u prislusnej instituci povedane, ze pri dopravnych priestupkoch nieje mozne zvolit si sposob trestu. Tam je mozna jedine financna pokuta. Volby medzi väzenim a pokutou je u inych priestupkov. Blízsie nespecifikovali u ktorych.
Takze poslusne zaplatil.
Takze poslusne zaplatil.
-
inspiring_bohr
Sorry vbobo, ale sekol si sa ty, Josef Masin starsi mal 3 deti Ctirada, Josefa a Zdenku. Ctirad a Josef (mladsi) to boli ti povestni bratia Masinovci. Josef Masin starsi, ako som uz napisal bol jedna z velkych osobnosti ceskeho protifasistickeho odboja.vbobo napísal:Josefa Mašína, bola to jedna z hlavnych postav ceskeho protifasistickeho odboja. napísal "ja som"
bratia mašínovci neboli učastníci žiadneho českého protifašist.odboja.oni sa snažili bojovať proti vtedajšiemu komunistickému zriadeniu v tom si sa trochu sekol.
Mozes si to nastudovat tu: http://cs.wikipedia.org/wiki/Josef_Ma%C5%A1%C3%ADn
alebo celkom pekne to je spracovane aj na valka.cz, konkretne tu: http://www.valka.cz/clanek_10415.html#ixzz1AHBmF0Vt
ono si to ludia obcas mylia
Naposledy upravil/-a Ja som v 22 Jan 2011, 17:07, upravené celkom 1 krát.