Správa fóra
Bohuzial neriesilo. Tito boti su obvykle zavirene kompy beznych ludi po celom svete, takze ten zoznam ip by bol veeeelmi dlhy.
Mozne riesenia:
1) captcha(nepredpokladam, ze by bola integrovana do takejto starej verzie fora, tj doinstalovat, resp doplnit do kodu jednoduchu otazku po slovensky - tomu boti nerozumeju)
2) blokovanie na zaklade openproxy zoznamov(nemusi byt ucinne, vysvetlenie na zaciatku prispevku)
3) htaccess ano, ale stavany na principe whitelistu(dost radikalne riesenie, aj ked znacne ucinne)
4) upgrade na najnovsiu verziu fora(jednoznacne doporuceny postup)
------------------------------------------
5) spravit aktivaciu uctu na zaklade povolenia adminom
6) poctive rucne mazanie
Vsetko nad ciarou vyzaduje pristup na hosting - bod 2 a 3 mozno este kus viac
Vsetko pod ciarou ide v ramci klikania na fore
Mozne riesenia:
1) captcha(nepredpokladam, ze by bola integrovana do takejto starej verzie fora, tj doinstalovat, resp doplnit do kodu jednoduchu otazku po slovensky - tomu boti nerozumeju)
2) blokovanie na zaklade openproxy zoznamov(nemusi byt ucinne, vysvetlenie na zaciatku prispevku)
3) htaccess ano, ale stavany na principe whitelistu(dost radikalne riesenie, aj ked znacne ucinne)
4) upgrade na najnovsiu verziu fora(jednoznacne doporuceny postup)
------------------------------------------
5) spravit aktivaciu uctu na zaklade povolenia adminom
6) poctive rucne mazanie
Vsetko nad ciarou vyzaduje pristup na hosting - bod 2 a 3 mozno este kus viac
Vsetko pod ciarou ide v ramci klikania na fore
-
inspiring_panini
som fanda hokeja a pred nejakym tym rokom ked padlo nase forum sme sa co sme tam boli zlozili par korun na web hosting a odvtedy to bezi v pohode.
teraz sa rocne skladame po 2 eura sa mi vidi.
mozno by sme sa mohli tu co sme ochotni sa po par centov zlozit a potom spolocne rozhodovat o fore ako takom
stare forum by bolo ako archiv komplet zamknute napr. tu:
www.webforum.sk/archiv
a nove by uz bezalo na modernej platforme.
teraz sa rocne skladame po 2 eura sa mi vidi.
mozno by sme sa mohli tu co sme ochotni sa po par centov zlozit a potom spolocne rozhodovat o fore ako takom
stare forum by bolo ako archiv komplet zamknute napr. tu:
www.webforum.sk/archiv
a nove by uz bezalo na modernej platforme.
-
Peter Elektro
- častý prispievateľ
- Dátum registrácie: 16 years 1 month
- Kontaktovať používateľa:
aris:
novy webhosting uz napadol aj mna, problemy su/vidim:
1) domena - tu ma zrejme admin, ak na to kasle uplne, mohol by byt ochotny ju pustit
2) migracia - zase moze robit iba admin ak nechceme stratit vsetky prispevky a zoznam clenov (-boty)
Cena:
Cena za webhosting nie je problem, zalezi kolko zabera databaza, cena okolo 24-30E za mesiac podla velkosti ak je toho menej, resp "neobmedzeny" hosting stoji 80E/rocne (opravene, mesacne bolo zle) a netreba to nic riesit (pochybujem ze by webforum vygenerovalo tolko dat (ak nebudu boty) a traficcu aby sa ho zacali tykat Vseobecne zmluvne podmienky.
Cena za domenu je 13E rocne.
Ale vsetko toto stoji a pada na adminovi hlavne kvoli bodu 2.
novy webhosting uz napadol aj mna, problemy su/vidim:
1) domena - tu ma zrejme admin, ak na to kasle uplne, mohol by byt ochotny ju pustit
2) migracia - zase moze robit iba admin ak nechceme stratit vsetky prispevky a zoznam clenov (-boty)
Cena:
Cena za webhosting nie je problem, zalezi kolko zabera databaza, cena okolo 24-30E za mesiac podla velkosti ak je toho menej, resp "neobmedzeny" hosting stoji 80E/rocne (opravene, mesacne bolo zle) a netreba to nic riesit (pochybujem ze by webforum vygenerovalo tolko dat (ak nebudu boty) a traficcu aby sa ho zacali tykat Vseobecne zmluvne podmienky.
Cena za domenu je 13E rocne.
Ale vsetko toto stoji a pada na adminovi hlavne kvoli bodu 2.
Naposledy upravil/-a telra v 19 Jan 2011, 14:46, upravené celkom 1 krát.
Ja to vidím na nejaké nové celoslovenské fórum.
Jedna myšlienka ma napadla s LT /nie s LipshiT-om
/
http://www.legistelum.sk/forum/viewtopi ... a6f5c3a09e
Jedna myšlienka ma napadla s LT /nie s LipshiT-om
http://www.legistelum.sk/forum/viewtopi ... a6f5c3a09e
-
inspiring_driscoll
80e za mesiac je vela, za to mas hosting na ROK aj s domenou.
12e/mesiac platim za komplet virtualnu masinu, traffic okolo 150gb/mesiac a tam si rozbhenem co len chcem a nie len hosting jedneho fora s databazou.
ak by sa vacsina ludi zhodla ze potrebujeme nove forum, som ochotny spravovat to (s tym ze admin pristup by malo viac ludi).
ale dufam ze tunajsi admin si najde cas a nebudeme sa musiet stahovat
12e/mesiac platim za komplet virtualnu masinu, traffic okolo 150gb/mesiac a tam si rozbhenem co len chcem a nie len hosting jedneho fora s databazou.
ak by sa vacsina ludi zhodla ze potrebujeme nove forum, som ochotny spravovat to (s tym ze admin pristup by malo viac ludi).
ale dufam ze tunajsi admin si najde cas a nebudeme sa musiet stahovat
Kapo, to nie je dobrá myšlienka, až by som povedal, že vyslovene zláKapo napísal:Jedna myšlienka ma napadla s LT
Stanovy združenia LT a obsah WF v dnešnej podobe nejdú dokopy.
Fórum takéhoto otvoreného typu by si vyžadovalo značné zdroje na online administráciu a i napriek tomu by s vysokou pravdepodobnosťou bolo pre združenie zdrojom neustálych problémov a časovanou bombou.
Nepotrebujeme strkať svojim oponentom ďalšiu palicu rovno do ruky...
LT fórum nemá a ani nikdy nemalo snahu nahradiť WF fórum. Vzniklo z iných dôvodov a má iné určenie.