Mladík zrazil dve školáčky,ani jedna z nich nehodu neprežila

správy o útoku alebo obrane so zbraňou
Používateľov profilový obrázok
TURBIAK
častý prispievateľ
Registered for: 18 years 4 months
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa TURBIAK »

"Poznáme aj mladých vodičov, ktorí sú opatrnejší práve preto, lebo si uvedomujú svoju neskúsenosť. Nehody väčšinou spôsobujú ľudia, ktorí sú bezohľadní, samoľúbi, nezodpovední a zle ovládajú emócie. Takých však nájdeme aj v staršej generácii,"
opat sem zatiahnem USA , tam maju vodicak od 15tky tusim, zase ako ktory stat a nemaju problemy...takze zadrhel u nas bude aj niekde inde 8) napr. 20 rokov dozadu bolo bezne si vypit a sadnut za volant..a preco ? mam pocit ze co do toho ma povedat aj hustota dnesnej premavky ,psychotesty ? zbytocne, to je akoby otec ucil syna jazdit na aute,,,ked pojde z otcom pojde slusne predpisovo,,a tak otec vidi ze syn jazdi slusne tak mu auto pozicia, a vtedy ten mlady chalanisko bez dozoru otca si nato sliapne tak ci onak.. v cesku maju nie jeden Okruh kde sa da vyblaznit..a u nas?? Orechova poton z cennikom vyzsim ako Silverstone v Anglicku :cry:
inspiring_mclean

Príspevok od používateľa inspiring_mclean »

psychotesty pre vodičov sú takí istá kravina ako pre držiteľov ZP - to nie je riešenie, resp. nič to nevyrieši.

súhlasím že je to v tom kto je aký človek, povedzme si kto nejazdí rýchlo keď potrebuje, ale treba predvídať, je iné ked ideš 160-180 na poloprázdnej diaľnici pri mengusovciach ako keď ideš 130 po dedine bez chodníkov. Toto žiaľ taký grázel čo má v hlave nasraté predvídať nedokáže.

Sorry za vyjadrenia, ale dosť sa ma to dotklo, malej dávam odteraz 3x za deň skolenia ako si musí dávať strašný pozor na autá.
Hoci pred rokom už som mal prodobnú skúsenosť, na prechode chlapík tesne ubrzdil a vrazil do nej hoci išla na zelenú. Kua to ste mali videť čo bolo. Skoro ma zavreli :D
aris
častý prispievateľ
Registered for: 17 years 1 month

Príspevok od používateľa aris »

jasne, ze psychotesty nic neriesia

kks, niekto ma rad chlapeckov, niekto ovecky a niekto psychotesty.
inspiring_shamir

Príspevok od používateľa inspiring_shamir »

gewehr napísal:Páni, nedajte sa strhnúť cielenou kampaňou, je to cielená hra.

citujem Nový čas: "Slováci: Lipšic. Zastav už tých zabijakov!"

a čo na to Pravda: http://spravy.pravda.sk/mladi-vodici-by ... domace_p58

Je to čistý hyenizmus. Využívať niečie nešťastie na vydolovanie výhodnej pozície k následným politickým krokom. Dúfam, že práve strelecká verejnosť sa nenechá strhnúť k emotívnym výlevom. Áno, auto, podobne ako zbrane nepatria do rúk všetkým. Pozor ale na to, kto a ako to chce upravovať.

Ja k tomu iba toľko, aby sme si uvedomili čo, kto a prečo chystá a kto bude ťahať za kratší koniec.
suhlasim,

ale zas vtom clanku v Pravde je aj vyslovena nejaka ta pravda. A to prave prevencia vo forme dopravnej vychovy na skolach a dolezitost starych dobrych dopravnych ihrisk. Vychova vychova a znova vychova.
Tie psychotesty to je ako delit bazen na smie sa a nesnie sa mocit.
Ja si stojim za svojim co som uz napisal. A to to ,ze ku vsetkemu treba pristupovat individualne.
My slovac, by sme sa uz mali raz a navzdy zbavit tej vlastnosti hadzat veci na kopu a kolektivizovat vsetko. A nepodliehat tlakom ziskuchtiveho okolia.
TURBIAK
častý prispievateľ
Kontaktovať používateľa:

aris :lol: :lol:
wronski
prispievateľ
Registered for: 18 years 3 months

Príspevok od používateľa wronski »

aris napísal:jasne, ze psychotesty nic neriesia

kks, niekto ma rad chlapeckov, niekto ovecky a niekto psychotesty.
To skor lobby za uzakonenie psychotestov ma rada €€€.
Naposledy upravil/-a wronski v 21 Jan 2011, 15:02, upravené celkom 1 krát.
Peter Elektro
častý prispievateľ
Registered for: 16 years 1 month
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Peter Elektro »

Tak dopravna vychova by mala byt povinna ešte aj na strednej škole aby sa ludom čo najdlhšie vtlkalo do hlavy ako sa maju spravat na ceste.A nemyslim len vodičov,ale aj chodci a cyklisti su niekedy riadna katastrofa :evil:
Akira
prispievateľ
Registered for: 17 years 4 months

Príspevok od používateľa Akira »

neviem,ci ste poculi,ze vodicske preukazy na silne (supersportove motorky) maju byt vydavane az od 24 rokov. pritom nezodpovedny vodic narobi viac skody s autom,ako s motorkou
TURBIAK
častý prispievateľ
Kontaktovať používateľa:

Akira: doteraz bolo 21 rokov nie ??? na 24kw +
Akira
prispievateľ

ale chcu to dat az od 24 +
luke
častý prispievateľ
Registered for: 18 years

Príspevok od používateľa luke »

zakon 8/2009 z.z.
par. 78
f) 24 rokov pre žiadateľa o udelenie vodičského oprávnenia skupiny A, D a DE

vsetky velke motorky su A.
Platnosť od: 16.1.2009
Účinnosť od: 19.1.2013
inspiring_shamir

Príspevok od používateľa inspiring_shamir »

Akira napísal:neviem,ci ste poculi,ze vodicske preukazy na silne (supersportove motorky) maju byt vydavane az od 24 rokov. pritom nezodpovedny vodic narobi viac skody s autom,ako s motorkou
v tejto veci nevidim nejaky zly umysel. Osobne tento predpis kvitujem. Mozete mi oponovat,ale urcite je vnom viac uvazovania ako keby viazali VP na sk A k psychotestom. Vek sice rozum nepridava,ale aspon nuti ku skusenostiam na ceste a ma menej do nasich vrecak. Inac ja by som este ku kazdej "supersportovej motorke" dal povinne podpisat formular "DDO"
Akira
prispievateľ

ano,ale ak sa nad tym zamyslis,motorkar ohrozuje viac menej hlavne sam seba,narozdiel od mladikov v autach,co jazdia ako na velkej cene Monte Carla,a to nehovorim napr. o zodpovednosti vodicov autubusov,ktori maju zodpovednost za prepravovane osoby
tycho28
častý prispievateľ
Registered for: 17 years

Príspevok od používateľa tycho28 »

..
Naposledy upravil/-a tycho28 v 21 Nov 2013, 22:25, upravené celkom 1 krát.
inspiring_roentgen

Príspevok od používateľa inspiring_roentgen »

Tony_Vicks napísal:Inac ja by som este ku kazdej "supersportovej motorke" dal povinne podpisat formular "DDO"
toto nema zmysel, ked uz lahne tak, ze by sa mal stat DDO, su aj tak vacsinou tie organy na sracku
Napísať odpoveď

Návrat na "Udalosti"